Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ncgvajgfsdai

ZASILEK RODZINNY

Polecane posty

Gość ncgvajgfsdai

Pare dni temu maz zlozyl wniosek w urzedzie skarbowym o nieuzyskiwaniu dochodu za 2009 rok. Niedawno ur sie nam drugie dziecko. Na pierwszego syna biore zasilek w wysokosci 68zl :O . Moje pytanie brzmi : Czy nie za wczesnie poprosileam o to zasw z us bo slyszalam ze rodzinne zalatwia sie od wrzesnia a teraz mamy sierpien dopiero. Bojhe sie ze dostane zasilek tylko przez jeden mies a potem wszytsko bede musiala zalatwiac od nowa. Odpiszcie 🌼

Gość ncgvajgfsdai
plissssss :)

Gość fannnnkaaaa
nie strasz ja urodzev w pazdzierniku i mam rok czekac na zasilek rodz?

Gość twtwtwtw3434
spokojnie,jesli zlozysz teraz bedzie ok,bo nowy okres zasilkowy zaczyna sie we wrzesniu a konczy w sierpniu nastepnego roku.A zaswiadczenie ze skarbowki bierz za 2010 rok!!! bo za 2009 juz bedzie nieaktualne.

Gość Aśka23
z tego co pamiętam we wrześniu zaczyna się nowy okres dla zasiłków. Do września potrzebujesz zaśw. za 2009 od października za 2010. Jeśli chcesz dostać przed październikiem musisz złożyć teraz i ponownie w nowym okresie. A zaśw. z US nie traci wazności

Gość Aśka23
* września nie października

Gość twtwtwtw3434
Fanka jesli urodzisz w pazdzierniku i zlozysz papiery w pazdzierniku to zasilek otrzymasz od listopada.Ja urodzilam w styczniu i od lutego zasilek dostalam

Gość młdamatkapolskażałosna
hej, kiedys tez brałam zasiłek na małe dziecko, byłam bezrobotna, bez ojca dziecka i dostawałam 48zł - polska żałosna

Wez od razu zaswiadczenie za 2010rok. Ja rok temu skladalam i mialam za 2008 i 2009rok. Zlozylam dwa wnioski i zalapalam sie na ostatni miesiac okresu rozliczeniowego za rok 2008,a teraz dostaje za 2009.

Gość twtwtwtw3434
autorko wlasnie teraz w sierpniu powinnas skladac zeby od wrzesnia dostac

Wez od razu zaswiadczenie za 2010rok. Ja rok temu skladalam i mialam za 2008 i 2009rok. Zlozylam dwa wnioski i zalapalam sie na ostatni miesiac okresu rozliczeniowego za rok 2008,a teraz dostaje za 2009.

Autorko:) jeśli już otrzymujesz zasiłek na starsze dziecko to musiałaś już składac zaświadczenia z us za 2009, teraz musisz tylko zgłosić młodsze dziecko w dokumentacji. Do zasiłku na nowy okres potrzebujecie zaświadczeń za 2010r

Gość Alcia711
Komu należy się taki zasiłek?

skłądaj teraz jeszcze pokorzystasz przez sierpień , wrzesień, październik! a od września składaj już na okres zasiłkowy 2011/2012 teraz możesz pobrać dodtek z tyt ur dziecka 1000 no i też na drugie dziecko 68zl zmieniła Wam sie syt rodzinna, więc składasz nowy wniosek!

spokojnie,jesli zlozysz teraz bedzie ok,bo nowy okres zasilkowy zaczyna sie we wrzesniu a konczy w sierpniu nastepnego roku.A zaswiadczenie ze skarbowki bierz za 2010 rok!!! bo za 2009 juz bedzie nieaktualne. to się zmieniło:)