Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onka85k

szybkie tycie w ciazy bez jedzenia? :(

Polecane posty

Gość Windows ma tablicę znaków
badanie tarczycy to podstawa. ciśnienie jakie masz? w normie?

Gość onka85k
na temat puchniecia? stwierdzil ze kobiety w ciazy tak mają że puchną im dłonie (poza tym ja przed ciaza tez czesto, gdy bylo lato mialam ten problem np. nie moglam zalozyc pierscionka...) co do reszty - jestem po paru wizytach u kardiologa nie zadowolona bo on uwaza ze taka moja natura ze sie mecze... ale przeciez skoro mam 26 lat to wejscie po schodach nie powinno mnie tak meczyc pomimo ciazy... troche mnie to martwi w polaczeniu z tym tyciem - bo tak jak mowie, nie uwazam zebym źle sie odzywiala a tym bardziej objadla.... szukam wlasnie na internecie gdzie mozna wykonac badania tarczycy w moim miescie. wiec sie zglosze na dniach. w przypadku zlych wynikow to w ciazy prowadzi sie jakies leczenie?

Gość hajajajaaa
pojebane jestescie i tyle dopingujcie ją w truciu dzieciaka, niech kolejny wykolejeniec na swiat przyjdzie i przytakuje wam pod bezmyslnymi wypowiedziami

Gość hajajajaaa
ja żre swoje własne gówno i jakoś nie narzekam :)

Gość podstawowa sprawa
koniecznie zrób te badania i nie sugeruj się normami laboratoryjnymi, bo są nieprawidłowe norma TSH jaka podają laboratoria to do 4,20 jednak kobiety zwłaszcza w ciąży nie powinny przekraczać 2,0 wiadomo, że w ciąży hormony szaleją, ale jakieś normy obowiązują ja w pierwszej ciąży przytyłam 20 kilo, ale do połowy drugiego trymestru po prostu jadłam bez opamiętania, bo byłam tak głodna po czasie znam tego powód:O i tak dziwię się, że przytyłam tylko 20 kilo, bo jadłam niewyobrażalne ilości jedzenia w dzień i w nocy:O Twoje samopoczucie, które opisujesz wyraźnie świadczy o tym, że musi być problem z hormonami moja mama jest bardzo szczupłą osobą przez całe życie i zupełnie inaczej przechodziła obie ciąże (ze mną i z bratem) - praktycznie wcale nie było po niej widać ciąży do samego końca za jednym i drugim razem nie bagatelizuj tych badań , o których pisałam bo to bardzo ważna sprawa zwłaszcza dla nienarodzonego dziecka napisz jak wyniki, gdy będzie je już mieć pozdrawiam i powodzenia:)

Gość hajajajaaa
i to nieprawda że ojciec mnie karmił żarciem dla świń kiedy byłam w wieku przedszkolnym. To podłe plotki :(

Gość podstawowa sprawa
jeśli niedoczynność faktycznie zostanie zdiagnozowana (tylko koniecznie zrób oba wyniki TSH i ft4), to musisz udać się do DOBREGO ENDOKRYNOLOGA jeśli endokrynolog twierdzi, że wystarczy tylko wynik TSH, to szukaj innego, bo ten się nie zna leczenie wygląda tak, że przyjmuje się jedna tabletkę euthyroxu codziennie rano, na czczo na minimum 0,5 h przed posiłkiem i to wszystko

Gość hajajajaaa
usilujesz byc smieszna? nie wychodzi ci

Gość onka85k
dziekuje wam za rady - napewno zrobie te badania. mam nadzieje cos wyjasnia i ze moze jakies podjete badanie wplynie na moj ogolny stan (to meczenie i omdlenia) a co do cisnienia mam raczej niskie zwykle 90/60 lub kolo 110/80