Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba jakas nie taka jak

nie moge znalezc pracy, jestem chyba wybitnie

Polecane posty

niedorobiona nikt jeszcze sie do mnie nie odezwal z wyslanych cv czy jesli szukacie pracy, wysylacie wszedzie CV czy tylko na oferty zgodne z wymaganiami pracodawcy i troche swoimi ( mniej wiecej)

Gość dfdfdfdfdfdfdf
a ile masz lat?

Gość do dindrykna 35
nie, mimo iz skonczylam tylko pedagogike (licencjat) wysylam nawet na stanowiska inzynierow mostowych, informatykow oraz operatorow koparki :D co dziwne, tez nie odpisują :P

Gość sddsfd
zona swojego męża --------buahaha znalazlo sie wszechwiedzace nieróbstwo na utrzymaniu mężulka

mam 23 lata, lec. z sovjologii i 2 letnie dosw. a administracji

do do didirynka--:D:D

Gość hiopaj siupakj
ja skonczylam prawo i drugi kierunek politologia- i od roku szukam :/

kasandra--- szok? wiem, ze ogolne, czasu nie cofne

hipoaj---- Ty pewnie szukasz czego bardzo amibtnego, a mi narazie wszystko jedno, w ogole mi wszystko jedno gdzie bede pracowac

chyba jakas nie taka jak -> wlasnie nie powinno byc ci wszystko jedno jaka prace ... tylko powinnas szukac taka ktora da ci dosw. i bedzie stopniem do dalszej kariery... no chyba ze finansowo musisz sie odkuc ...

czyli jestem skreslona przez potencjalengo pracodwace za ta socjologie?

musze finansowo, mam kilka pozyczek (u znajomych, ale trzeba oddac)

w poprzedniej pracy przyjmowalam pracownikow do swojego dzialu i okropnie mnie wkurzalo, jak byly jasno opisane wymagania w ogloszeniu, a przychodzily cv, gdzie kandydaci nei spelniali tych wymagan. az w koncu znalzlam portla pracy, gdzie zadawane sa pytania kandydatowi i zaklada sie do tego filtry i oferty sa automatycznie odrzucane albo mozna przyznawac punktacje itp - rewelacja

chyba jakas nie taka jak -> ale co to znaczy potencjalny pracodawca? bo np. jak pojdziesz starac sie o prace w szpitalu, szkole itd itd.. to tak jestes na staraconej pozycji... a po socjologi... ja nie wiem co ludzie robia po tym...

ja tez :D nie ma smiacia, nie ma zawodu socjologa w spisie zawodow-chyba ze cos sie skonczylo jest przejebane jedym slowem boje sie ze nic nie znajde, a musze w 3 tyg cos znalezc, musze

Gość a ja sie opedzic nie moge
od pracodawcow :P skonczylam w tym roku studia inzynerskie z waskiej dziedziny z wybitnymi wynikami, znam angielski, a teraz mam nagranych 7 mozliwosci i codziennie telefon z nowymi opcjami... az mi glupio im odmawiac, a mowili ze bezrobocie a tu studentka bez doswiadcenia i zaden problem :)

a ja sie opedzic---gratuluje, no ale co socjologia to nie studia inzynierskie, wiec luz

Gość qwetet5
a ja sie nie moge... jaki skonczylas kierunek? pytam z ciekawosci:)

Gość a ja sie opedzic nie moge
skonczylam inzynierie materialowa :) ale to wcale nie tak ze wszyscy po tym kierunku od razu prace maja, bo po studiach w glowie moze cos pozostac a mozna miec tylko papier. no i trzeba umiec sie tez sprzedac na interview i celowac w miastach gdzie nie ma wielu specjalistow (studentow) z danej dziedziny :)

Gość komarynkkkaa26
co mi sie kojarzy po socjologii: -bibilioteki -wydawnictwa - poradnie psychologiczno-pedagogiczne - instytucje zajmujace sie badaniem rynku ( spóbuj w tym!) Nie brnij w finanse, ani księgowosci, bo to strata czasu, jestes po humanistycznym kierunku, mozesz w papaierach nasrać, zostaw to ludziom po ekonomii lub finansach. Zawsze mozesz zrobic jaks kurs np. - projektowanie stron internetowych -dekoracja wnetrz - florystyka - bhp

Gość jajajajajajajajaj
jeśli chodzi o zawody techniczne to uczą wielu rzeczy.... ja mam magistra, specjalizacja również wąska : wentylacja i klimatyzacja... za granicą znalazłam pracę po 3 miesiącach szukania, bez doświadczenia w projektowaniu instalacji sanitarnych i pracowałam do momentu wyjazdy do polski około 1,5 roku wyjechałam nauczyc sie jezyka technicznego ale tak "dobrze" sie nauczyc :) pomogło :) po powrocie do kraju miałam problem z pracą, po pół roku szukania pracuję jako inżynier budowy przy budowie dróg i jestem absolutnie zadowolona :) (pracuje juz od ponad roku) także jeśli macie dużo samozaparcia ( to dla wybierających studia) to decydujcie się na techniczne zawody :) Pozdrawiam a autorce życzę powodzenia :)