Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytamboniewiem:(

zarodek mniejszy niż być powinien - co to oznacza?

Polecane posty

3 lipca miałam ostatnią miesiączkę, z tego wynika że jestem na początku 7 tygodnia, testy wychodziły pozytywne, więc dziś poszłam potwierdzić ciążę i lekarz mi powiedział że jest wczesna ciąża ale to nie jest zarodek na początek 7 tygodnia tylko mniejszy i żebym przyszła za 2 tygodnie potwierdzić ciążę i założyć kartę. Powiedział, że być może zaszłam w ciążę później niż w środku cyklu i dlatego jest mniejszy niż w obliczeniach, ale dlaczego nie założył karty ciąży i nie skierował na badania? Dał mi zdjęcie z USG na którym widać pęcherzyk. Boję się czy wszystko jest ok, była któraś z was w takiej sytuacji?

Gość cyki cyki
Tak wcześnie karty się nie zakłada. Mogłaś zajść później w ciążę. Badania ci zleci, jak wrócisz za 2 tygodnie i będzie żywa ciąża.

to znaczy dokładnie to, co powiedział Ci lekarz. A serduszko bije? Zazwyczaj lekarze zakładają kartę ciąży, gdy jest potwierdzone tętno

Dziękuję dziewczyny za otuchę, pomyślałam, że coś jest nie tak tylko lekarz nie chce mnie straszyć... Ale skoro tak to już jestem spokojniejsza, mam nadzieję, że za 2 tygodnie zobaczę już więcej:) Pozdrawiam

Gość luizaaaaaaaaaaa
W tak wczesnej ciazy nigdy nie zakladaja kart tym nie powinnas si e martwic. USG to tylko maszyna zawsze moze cos błednie wyjsc. Nie czytaj nic na necie bo kazda ciaza jest inna. Najlepiej wylacz kompa i dwa tygodnie odpoczywaj i nie martw sie niczym. Wszystko bedzie dobrze

Ja poszłam w 6tym tygodniu a USG pokazało 4ty tydzień. Pani doktor kazała mi przyjść za dwa tygodnie. Było już widać serduszko i słychać, ginekolog założyła mi kartę i jak się okazało: przesunięcie owulacji o dwa tygodnie. Głowa do góry, będzie dobrze:)

To moja pierwsza ciąża stąd moje obawy, ale już jestem spokojna:) Miłego wieczoru!

Gość Windows ma tablicę znaków
tez miałam przesunięcie owulacji o 2tyg. Na kolejnej wizycie będzie już jasne czy to opóźniona owulacja czy coś innego.

Gość gfregfergre
pewnie okaze sie że zarodek się nie rozwinął-tak często bywa

Gość Autorko, jestem w drugiej
ciąży i za pierwszym i za drugim razem (inni ginekolodzy) założyli mi kartę ciąży po drugiej wizycie, na której to po raz pierwszy stwierdzili akcję serca. Myślę, że teraz, w dobie usg właśnie jest taka praktyka, że jak widać już żywe serduszko to dopiero wtedy karta. Uszy do góry:) A co do tego kiedy miałąś owulację, to wcale nie musi być jakieś przesunięcie. Jak długie masz cykle??, jeśli trzydziestoparodniowe np. to naturalnie masz owulację później niż w cyklu "książkowym" czyli 28-dniowym. Pozdrawiam