Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gh5yt3y3

właśnie przeczytałam historię psa..

Polecane posty

Gość gh5yt3y3

Łajki.. czy wiecie że nie wróciła na Ziemię? Zmarła sama, w kosmosie, z powodu wysokiej temperatury i stresu, chociaż i tak nie planowano sprowadzić jej z powrotem. Gdyby przeżyła 10 dni, to tego 10 dnia dostałaby zatrute jedzenie. Popłakałam się. Cały czas myślałam że ona wróciła... Bidulka malutka... http://animalpedia.pl/czytelnia/bohater-zwierz/bohater-zwierz-tresc-artykulu/artykulu/podniebna-lajka-bez-szans-na-przezycie//712/ Myślicie że teraz byłoby coś takiego możliwe? Wystrzeliwać zwierzęta w kosmos by zdychały, bez żadnych konsekwencji prawnych?

Gość katarzynnkaa
"Aby Łajka dała sobie radę podczas kosmicznego lotu, musiała przywyknąć do bardzo małych pomieszczeń, wręcz ciasnych boksów, w których nie było nawet miejsca, by zbytnio zmienić swą pozycję. Była umieszczana w coraz mniejszych klatkach na coraz dłuższy okres. Ponadto musiała przejść testy podobne do tych, którym poddawani są astronauci na działanie przeciążenia czy też zmian ciśnienia w kapsule. Rosjanie chwalili się, że ich psiak poradził sobie z tym doskonale. Czy dlatego został umieszczony w kapsule już na 3 dni przed wylotem, gdzie samotnie czekał na start?" Jezu :O Strasznie smutne :(

Gość wkur*********iona
Dziwne to. Gdyby ktoś w domowym zaciszu trzymał psa w ciasnym boksie przez parę tygodni, zmieniałby klatki na coraz ciaśniejsze, zostawiał tego psa samego, a następnie tak podkręciłby temperaturę, że pies by umarł - ludzie byliby oburzeni, byłby prześladowany, potem skazany. Ale jeśli zrobiło się to publicznie w imię nauki - wszystko jest w porządku.

Gość straszna jest ta historia
straszna jest ta historia

Gość ja wiem tylko to że
strasznie smutn :( myślalam że ona przezyla

Gość chomiczyna 99 99
biedna ;(( psinka ... nie powinni tak robić. zwyrodnialcy :(

Gość ćwiczenia nie pomagają
Potworność tej historii jest ogromna. Nie mogę pojąć że działo się to ku aprobacie całego świata.

Gość marcepany od święta
czego się dziwicie, toż to typowe radzieckie metody

Gość MORDERCY ZWIERZĄT!!
I gdzie ty sprawiedliwość boża?? Bzdura.

Gość ćwiczenia nie pomagają
Amerykanie nawet napisali piosenkę o niej: I am dog. My name is Laika. My ambition is to be like a future astronauts And to see more If they dance on drive around the cars Russia got me They pull me into space Can you imagine if you saw my little hairy face They say I came back but it's not sure I am still here in space let me show you help me! I think you are all wrong Why did you leave me ? I am lost in space, you think it so easy? I am a small dog and you are human beings I wanna come back home You know what it means help me! :(

Gość teheryeyt43
"Czujniki umieszczone na jej ciele, ujawniły, że zginęła z powodu nagłego skoku temperatury i wilgotności. Zdołała jednak utrzymać się w stanie nieważkości przez kilka minut, w tym czasie jej puls spadł do ledwie wyczuwalnego poziomu. Gdy wyszła ze stanu nieważkości, odzyskanie normalnego tętna zajęło trzykrotnie więcej czasu niż podczas testów w rosyjskiej stacji badawczej. Oznacza to, że bardzo cierpiała. "

Gość ja wiem tylko to że
straszne to jest, jeny :(

Gość która piosenka na pierwszy raz
Łajeczka ; *

Gość teheryeyt43
Nim jednak Łajka zdobyła rozgłos, Rosjanie przeprowadzili szereg badań i testów na innych psach. Niektóre spośród tych suczek również poleciały w kosmos. Z początkiem lat 50-tych ubiegłego stulecia 3 inne psy- Cygan, Dezik i Lisa wysłane zostały w przestrzeń suborbitalną. Tylko Cygan przeżył te eksperymenty, po czym został adoptowany przez jednego z naukowców. Podobno zlitował się on nad psem, który po śmierci swoich kompanów popadł w psią depresję.

Gość LajzaMinelli
ludzie są niewyobrażalnie okrutni dla zwierząt istot całkowicie od nich zależnych. Wspomnieć choćby o zwierzętach hodowlanych na rzeź. Świnie są inteligentne i wiedzą ze czeka je śmierc. Boją się i próbują uciekać. Głośna jest historia krowy która uciekła rzeźnikowi i ukrywa się kilka tygodni w lasach na pograniczu Polski i Niemiec. Głosna była sprawa właściciela psa,który przywiązał psa na krótkim sznurku i zostawił go w upale , bez możliwości schronienia się w cieniu, wprawdzie z miską wody ale POZA ZASIĘGIEM PSA! Pies długo umierał w mękach, zrozpaczony usiłował wykopać sobie dół aby się schronić ale zdechł. Właściciela - po oskarżeniu przez prokuratora sąd uniewinnił !!!!

Gość marzonka mżonka
Ludzie to najgorszy, najbardziej okrutny gatunek na ziemi, dlatego dziwi mnie gdy na człowieka czasami mówi się że zachował się jak zwierzę, co znaczy że zachował się okropnie. Zwierzęta w porównaniu do ludzi są święte. Chciałabym, żeby wszyscy ludzkość wyginęła. Ziemia i zwierzęta żyłyby sobie w spokoju.

Gość marzonka mżonka
To że świnie maja inteligencje psa - wiem od dawna. A pies ma inteligencję 2-3-letniego dziecka. Tylko ignoranci kompletnie się tym nie interesują i zżerają schabowe. A to jest tak, jakby zabijali i zjadali psy. Lub kogoś o mentalności i rozumieniu 3-latka.

nawet tego czytac nie chcę, przeczytałam tylko pierwszy post i jedyne co jestem w stanie napisać to "ja pierdolę" czuje obrzydzenie do ludzi. pierdolony podgatunek. eh

Gość marzonka mżonka
Przeczytaj artykuł do którego link podany jest w pierwszym poście. Jest naprawdę smutny (i krótki).

Gość cdfw4w3
ja przeczytałam psa który jezdził koleją i płakałuam :(

Gość teheryeyt43
Malutki, 6-kilogramowy piesek. Specjalnie wybrano suczkę, żeby łatwiej było odprowadzać fekalia. Biedny, bezdomny piesek, wzięty wprost z ulicy. Wyobrażacie sobie? Parę tygodni, może miesięcy testów, zamknięta sama w ciasnej komorze, w której nie mogła się ruszać, do tego przywiązana łańcuchami, siedziała parę dni czekając na start. A potem straszny huk!!.... pewnie skomlała, pewnie się kuliła, serce jej waliło....a potem wielkie, ogromne cierpienie, coraz wyższa temperatura i powolna śmierć... A ludzie na Ziemi cieszyli się, bili brawo, a potem dumni stawiali jej pomniki.

Gość Dżungloladka
Łajusia ! Gdybym mogła cofnąć czas i ją ukraść, zaopiekować się....... ile ona musiała przejść w swoim króciutkim życiu........ maleńka....... historia straszna, tym bardziej że sama mam suczkę :(

Gość gdybyś wrócił na 1 godzine :(
Malutki, 6-kilogramowy piesek. Specjalnie wybrano suczkę, żeby łatwiej było odprowadzać fekalia. ale jakto ? a od psów gorzej sie odprowadza? tzn jak to? też mi żal :( przytuliłabym ją ogrzała... bawiła sie w pilke...dlaczego ludzie sątak podli . po co nam ksiezyc i gówniane planety jak nie szanujemy tego co mamy

Gość teheryeyt43
Wiecie co, byłoby o wiele łatwiej zrozumieć gdyby ktoś dokonał takiej rzeczy gdzieś w domowym zaciszu. Byłoby łatwiej być wściekłym, zsolidaryzować się z ludźmi. Ale najstraszniejsze w historii Łajki jest to, że działo się to ku uciesze całego świata. Zero sprawiedliwości. Nikt jej nie obronił, nikt nawet nie próbował. To ludziom a nie zwierzętom zależało na "podboju" kosmosu (zresztą co to za podbój, tylko na głupi Księżyc dolecieli i co im to dało), więc to jakiś człowiek powinien się poświęcić i polecieć.

Gość teheryeyt43
prawdopodobnie łatwiej, bo ujście cewki moczowej mają bliżej odbytu, a psy właściwie na brzuchu. Tu o tym jest napisane: http://odkrywcy.pl/gid,12490270,img,12490537,page,2,title,Zwierzeta-w-kosmosie,galeriazdjecie.html (na str. 3)

Gość ludzka stonogaa
Ktoś z was widział "Ludzką stonogę"? Absurdem i okrucieństwem ta historia przypomina mi tamtą.

Gość edek_22
e tam, to tylko głupi pies, nie posrajcie sie :O

Gość OvOo
"Nie była jedynym psem, który poniósł śmierć w początkach tej ery nie mówiąc o innych zwierzętach, jak myszy, żółwie czy małpy. Na przykład wraz ze Sputnikiem 6 (misja Korabl-Sputnik 3) spłonęły w atmosferze dwa inne psy, Pcziołka (Pszczółka) i Muszka." Boże :(