Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojej zagubiona

w ktorym tygodniu jestem bo juz nic nie wiem

Polecane posty

Gość ojej zagubiona

Hej moze wy mi pomozecie jestem w ciazy ale z @ wychodzi ze ok 7 tydzien a z badan krwi ok 3-4 bo ciezko zrozumiec te wyniki tak wiec w ktorym tyg naprawde jestem dodam ze cykle mialam bardzo rozne raz 24 dni a raz 34 :/

a jaki masz dokładnie wynik hcg? Tam są bardzo rozległe normy i ważny jest przyrost, a nie konkretny wynik. Na tej podstawie nie da się dokładnie określić wieku ciąży. Najbardziej wiarygodne jest usg w I trymestrze

Gość mamamama27
licz raczej z OM i z usg - betą sie aż tak nie sugeruj - lekarz przy usg zmierzy maluszka i poda ci wiek ciąży

Gość ojej zagubiona
ostatnia @ mialam jakos 8-9 lipiec ale wiem ze stosunek mielismy po 25 lipca bo maz byl w delegacji i wtedy wrocil a moj wynik to ; 15.61 na tych normach pisze 3 tydz to 5.8-71.2 a 4 tydz to 9.5 - 750 do lekarza prywatnie nie umie sie dodzwonic a z kasy nie idzie sie dostac zapisy na conajmniej 3-4 miesiace :(

Gość w dzisiejszych czasach to
bo między datą z miesiączki(bo liczy się od pierwszego dnia miesiączki) a faktycznego zapłodnienia jest dwa tygodnie różnicy

Gość cyki cyki
Nie denerwuj się. Jesteś w ciązy? Jesteś. Licz tygodnie od OM. Owulacja mogła ci się przesunąć, stąd inny wiek ciąży.

9.07 - pierwszy dzień miesiączki(dzisiaj kończysz 6 tydzień) 25.07. - zapłodnienie, czyli 16 dni różnicy

Gość ojej zagubiona
ja mysle ze owulacja sie przesunela i wszystko ok tyle ze znow weszly przepisy ze przed 10 tyg trzeba isc do lekarza a jak mi sie liczy ze od OM to jest 7 tydz wiec nie dostane sie nigdzie przed 10 :(

licz od pierwszego dnia ost misiaczki. jezeli mialas kolo 7 lipca to teraz jestes okolo 7 tc :)

podzwoń po innych przychodniach, może tam mają krótsze terminy oczekiwania na wizytę

Gość ojej zagubiona
napisalam ze po 25 dniu zaczelismy przytulanki ale dopiero ok 8 sierpnia bylo do srodka tzn byly staranka tak wiec dla mnie te wszystkie daty sa dziwne bo sa kobiety co nie umia zajsc mimo dni plodnych a u nas by bylo za 1 razem przy przesunietej owulacji ?? ojej

Gość cyki cyki
No ale nad czym ty teraz głowkujesz? Masz ciążę, to chyba ważne, a nie przesunięcie (ewentualne) owulacji. Najwyżej masz ciążę młodszą.

w czy masz problem? jestes w ciazy...czy to teraz wazne czy 25 czy inny dzien ? pojdziesz do lekarza to Ci potwierdzi dokladny wiek ciazy. powiesz mu o nie regularnych cyklach... pokazesz wynik krwi i koniec. ciesz sie tym stanem :)

Gość ojej zagubiona
tyle ze ja chce isc do pewnej lekarki a nie do pierwszego lepszego bo potem ten lekarz ktorego wybiore do prowadzenia ciazy mi nie wystawi zaswiadczenia bo u niego nie bylam :( to Polska :/ a u nas zeby sie dostac trzeba od 5 rano stac w kolejce i czekac i nie wiadomo czy zapisza a ja mam roczna coreczke i nikogo bliskiego w moim miescie zeby ja z kims zostawic dlatego poszlam na badania krwi najpierw zeby sprawdzic czy to ciaza

Gość ojej zagubiona
w pierwszej ciazy mi sie pokrywaly terminy i z OM I Z BAET I Z USG a teraz jakos dziewnie przedtem od razu bolaly mnie piersi powiekszyly sie itp a teraz nic tylko pobolewa mnie podbrzusze

Wiesz jakby każdy miał zamarwiac sie kiedy byla owulacja, kiedy zaplodnienie itp itd to by dostał świra. Po to od dawien dawna ciąże liczy się od dnia ostatniej miesiączki zeby w kazdym przypadku wszystko bylo jasne i przejrzyste. Na usg moze sie roznic i w pozniejszych tygodniach ciazy ten termin porodu moze sie zmienic, ale poki co ciaze liczysz od ostatniego dnia miesiaczki. http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html To jest najdokladniejszy kalulator w necie, wpisz sobie i zobacz co wychodzi. Ja mialam okres ostatnio 20 czerwca. A wiem dobrze, ze owulacja byla 4 lipca ;) Ciaza jednak liczona jest od dnia okresu i tyle , a zreszta na usg w 7 tygodniu co do dnia po rozmiarze malenstwa potwierdzila sie data przewidywanego porodu, jak w tym kalkulatorze ;)

z jakiego ty jestes miasta ? ja dowiedzialam sie o ciazy w 4 tyg...a w 7 mi potwierdzil PRYWATNY LEKARZ do ktorego są koleji nie powiem jakie.... to raz a dwa...jak lekarz jest wporzadku to nawet jak pojdziesz w 11 tc ... to pojdzie Ci na reke i wypisze zaswiadczenie ze bylas do 10 tc. prosze cie...wystarczy normalnie porozmawiac......

Gość staraczka 86
ja bylam tez w takiej dziwnej sytuacji dostalam dziwny okres zrobilam test pozytywny wiec liczylam od wczesniejszej miesiaczki wyszlo 11 tydz lekarz powiedzial 5 bo nie bije serce i juz nie zabilo ..........

Gość cyki cyki
Termin porodu to akurat najłatwiej obliczyć, nawet samemu, znając datę OM.

Gość przyszlamama27
U mnie z kolei najlepiej się sprawdził ten kalkulator http://dziecko.haczewski.pl/ Jak będziesz wpisywała datę, zwróć uwagę, żeby zmienić też rok!!!

Gość ojej zagubiona
zrobilam test ciazowy plytkowy w sumie juz 5 i nadal wynik negatywny

Gość cyki cyki
No tak bywa czasem. Ważne, że z bety wychodzi ci ciąża.

Gość a ja.....
ojej zagubiona masz bardzo niską betę, więc do zapłodnienia musiało dojść bardzo niedawno. Ja 8dni po owulacji, czyli w 3tc miałam betę 58.

Gość Powtórz betę po 48h
sprawdzisz czy przyrasta - jesli nie to...już sama wiesz.