Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak mysliscie??

Miesiączka- czy wszystko jest ok?

Polecane posty

Gość jak mysliscie??

Mam menstruacje co 34-37 dni, zaje mi sie ze to dosc dlugi okres wyczekiwania na nast.krwawienie, ale tak pozatym to wszystko jest w porządklu, nic mi nie dolega, nic nie boli.Na moim miejscu niepokoili byscie się o to, czy jednak jesli nie czuć zadnych dolegliwosci czy bóli, to nie przejmowac sie tym??

Gość jak mysliscie??
czemu na tym dziale niekt nikomu nie dopowiada? bo malo popularny czy jak? nie chve moj temat wrzucic na głowne działy, bo to takie typowo intymne sprawy :(

Gość sasetka90
moim zdaniem to jesli sa to regularne cykle to nie ma powodow do obaw :) natomiast jesli sa opóźnienia tak ok tygodniowe to wtedy radziłabym pojsc do lekarza

Gość sasetka90
slyszalam tez ze krotkie cykle i skape miesiaczki zdarzają się przy niedoczynnosci tarczycy a długie przy nadczynnosci jednak nie musi to byc regula. wiec jesli martwisz sie o swoj stan zdrowia i np masz do tego inne objawy jak np wysokie cisnienie jak przy nadczynnosci to mozesz sobie zrobic badanie TSH, FT3 i FT4

Chyba najlepiej byłoby, gdybyś po prostu skonsultowała się z lekarzem. Nawet lekarz rodzinny powinien odpowiedzieć na Twoje pytania :) będziesz spokojniejsza :)

Gość jak mysliscie??
w tym problem ze ja nie chce isc do ginekologa bo zaraz bedzie chcial mnie zbadac a na badanie nie jestem jeszcze gotowa psychicznie , narazie to mnie przerasta , wiec tru sie poytam czy to objaw do niepokoju czy nie :o

Dlatego powinnaś najpierw zapytać lekarza rodzinnego. A jeśli to Ci nie pomoże, to ginekolog nie posadzi Cię siłą na fotelu. Idź i wyjaśnij, że chcesz tylko konsultacji. Najlepiej by było, gdyby ktoś polecił Ci sprawdzonego i przyjaznego ginekologa.

Gość sasetka90
to odpowiedz na te pytania: -czy bol towarzyszacy miesiaczce jest wg Ciebie zbyt silny? - czy masz plamienia miedzy cyklami? - czy masz owłosienie na brodzie, w okolicach pepka i innych nietypowych miejscach? - czy masz nadcisnienie badz za niskie cisnienie? - czy kiedykoliwke okres spoznil Ci sie min tydzien i bylo tak nie raz? - czy masz tendencje do tradziku (jesli nie jestes nastolatka) - czy bola Cie jajniki? - czy ostatnio duzo przytylas i masz nadwage typu brzusznego? hmm... nie wiem co jeszcze moze odbiegac od normy... jesli na te pytania odpowiedzialas NIE to moim zdaniem nie ma powodu do niepokoju :) jesli o jakichs objawach chorob jajnikow, macicy itp zapomnialam to ktos moze je dopisac :)