Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gabimama

Jak kaladziecie dziciaka spac!

Polecane posty

Moj maly bedzi mial zaraz 6 miesiecy, spi z nami w sypialni ale w swoim lozeczku, karmie cyckiem! I mam taki dylemat ze nie wiem jak klasc malego spac czy kolysac i klasc spiacego czy wsadzac do lozeczka i niech sam zasypia? jak go daje takiego obudzonego do lozeczka to on sie bawi choc wiem na 100% ze jest mega zmeczony! on najlepiej zasypia przy cycku ale obawiam sie ze jak bede tak robic to nikt inny go nie bedzie w stanie polozyc spac! a co robicie jak sie wam budzi w nocy czy biegniecie odrazy i kolyszecie czy dajecie im troche pokwiczec! Boze czy ja jeszcze kiedys przespie cala noc?

Gość niewiem czy cusik pomoge
ale moj maly jest na butelce i wieczorem jest kąpiel,ubieranie(troszkę płaczu), pozniej dostaje butle ,odbije mu sie ,odkladam do lozeczka i sam zasypia.....

Gość niewiem czy cusik pomoge
aha zapomnialam dodac,budzi sie raz w nocy gdzies kolo 3-4 i pozniej kolo 8 rano!:)

Gość przejdz na butle
i cale noce (lub prawie cale) masz przespane! ;)

odkładam i zasypia sam, zazwyczaj wychodzę, ale jeśli jest bardzo marudny zostaję i go głaszczę. W nocy nie budzi się, a jeśli tak to nie wyjmuję z łóżeczka. A noce prześpisz jak przestaniesz karmić

Gość lkgofkg
Ja mam 6 miesięczną córeczkę i odkąd skończyła 2,5 miesiąca , zasypia sama bez ceregieli, porpostu od samego początku kładę ją w łóżeczku i powoli wychodząc z pokoju szeptem mówię po kilka razy "ciiiiii, ciiiiiiii, cii;) i mała jakby już wie że zaraz pora zamknąc oczka. Ona najpierw bardzo często gaworzy, pojojczy , czasem ale rzadko musze jeszcze raz wejść do pokoju bo smoczek wypadł ale zaraz potem zasypia bez płaczu i tak jest od 4 miesięcy więc albo jestem szczęściarą albo to zasługa tego że tak na zimno ją przyzwyczaiłam. Przez pierwsze dwa miesiące spała u nas w łóżku bo tak było mi łatwiej bo karmiłam ją piersią.

ja tez chcialam na noc dac mleko modifikowane z butelki ale za chiny nic! moze to jest wina ze spi z nampi w pokoju, budzi sie ok 5 razy w nocy !

oczyswiście przestaniesz karmić piersią, a nie całkiem. Ja butlę na noc podałam jak miał miesiąc i od tego czasu przesypiał od 19-5

Gość lkgofkg
gabimama a może czasem podaj swoje mleko w butelce i niech tata w nocy nakarmi by maluch przyzwyczaił się do innej sytuacji???? Karmisz piersią więc to normalne u maluszka że będzie szukał kontaktu z tobą ale powoli go odzywczajaj bo ty też musisz zacząć się wysypiać . Ja karmiłam piersią przez 2 miesiące a potem podawałam butelką bo zwyczajnie nie głowa mi opadała za dnia jak karmiłam nocą piersią.

gabimama ale całkowicie odrzuca butlę czy tylko w nocy? Koleżanka karmi piersią 9mies. córkę i nadal ma pobudki co 2-3godz. Ja bym zrezygnowała częściowo z piersi

Gość lkgofkg
5 razy w nocy się budzi????? O szok to ja bym z zapałkami w oczach chodziła. Dziewczyno aż mi cię żal bo musisz być potwornie nie wyspana. Spróbuj podać swoje mleko z butelkia także by było bardziej syte możesz dodać kleiku ryżowego do tego mleka . Spórbować nie zaszkodzi a może się uda ?

moj maly ma prawie 6 miesiecy a on tyg dopiero zaczelam mu dawac kleik ryzowy lyzeczka jak my jemy obiad to i on je z nami ! moze on sie tym cyckiem nie najada, ja czasami sie czuje jak bym nie wiedzila co robie choc mam juz swoje lata i z dziecko miala zawsze duzy kontakt!

butelke z moim mlekiem wezmie ale od meza, a ze sztucznym to nie mam mowy nawet nie lyknie!

Gość lkgofkg
to nie ma znaczenia, ja też od zawsze miałam kontakt z dziećmi ale ze swoimi jest inaczej. Myślę że powinnaś zagęszczać mu to mleczko bo to już 6 miesiąc (poważny wiek;)) więc chłopak zwyczajnie jest głodny sporo się budzi tak często. Skoro już jada kleik to idealnie . Mojej na noc dodaję dwie łyżeczki kaszki jaglanej Hipp do swojego mleka i lekarz powiedział że jest w porządku .

Gość ja musiałam wstawac w nocy
co 2 godziny przez 10 miesięcy dopuki karmiłam piersią,butelki nie chciała,dopiero po 10 mies.zaczełam karmic ją łyżeczką bo myślałam że umre od niewyspania.I dopiero wtedy zaczeła przesypiac noce.A usypiac nauczyłam od początku w jej łóżeczku,poprzytulałam i zostawiałam ją w spokoju i zasypiała.

naqjpierw kąpiel,potem ubieranie.Dostaje 150-180 mleka i je do pewnego momentu,ale zwykle wymięka przy ostatniej 30.Wtedy już śpi,na śpiocha odbija i do łóżeczka.Czasem się przebudzi,zapłacze wtedy dam smoka,pogłaszczę po buzi,za uchem i usypia.Budzi się różnie-czasem ok 24,czasem ok 3 w nocy...to zależy jak bardzo jest głodny.