Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pla04

Wegetarianizm a ryby

Polecane posty

Gość ncsadjosadnosdmafo
Meat Balls HAHAHAHAHAHAAHAHHHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA JESTES PRZYGLUPEM

Gość dorzuce cos od siebie
jestem wegetarianką od 9 lat. jem ryby. niektóre odmiany wegetarianizmy dopuszczają jedzenie ryb...no nie bede się kłócić bo to odwieczny temat czy wegetarianin moze jeść ryby czy nie- ile osób tyle opinii. ja jem ryby i uważam sie za wegetariankę

Gość pla04
To podaj nazwe tej odmiany wegetarianizmu ktora dopuszcza jedzenie ryb :) Jezeli jej nie znasz to jestes pseudo-wegetarianka.

czytałam keidyś w jakieś książce na temat wegetarianizmu ( ale nie pamiętam tytułu bo to było kilka lat temu) i jego różnych odmianach i był tam opisany własnie laktoowowegetarianizm jako ten gdzie nie jesz żadnego mięsa ale dopuszczasz ryby. nie wiem czy to to samo co semiwegetarianizm.

Gość pla04
To dziwne bo w encyklopediach nie ma takiej odmiany wegetarianizmu gdzie je sie ryby. Za to wyraznie pisze, ze w kazdej wyklucza sie z diety mieso. A semiwegetarianizm nie ma z wegetarianizmem nic wspolnego oprocz podobnej nazwy.

Gość pla04
Semiwegetarianizm nie jest nawet uznawany jako odmiana wegetarianizmu. "Wegetarianin" ktory je mieso jest dla mnie hipokryta, a hipokrytow nienawidze :)

Gość czy mnie poebauo czy co
jak nazwa wskazuje - lakto - mleko, owo- jajko. czyli laktoowowegetarianizm nie dopuszcza ryb, dopuszcza jedynie jajka i mleko

no to w takim razie jestem semiwegetarianka co wg Was nie ma z wegetarianizmem nic wspólnego, no ok;)