Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaaaaaaalenstwo

wózek espiro vector pro- co o nim sądzicie?

Polecane posty

Gość maaaaaaaaalenstwo

Witam! Jesteśmy z mężem po wycieczce po sklepach z wózkami i chyba się zdecydujemy na ten. Chcemy kupić zestaw gondola+ spacerówka i do tego fotelik maxi cosi. Szukałam opinii na temat tego wózka ale ciężko coś znaleźć ze względu na to, że to nowy model. Mam prośbę do doświadczonych mam o opinie o tym wózku- może, któraś już używa albo przynajmniej spojrzy na niego bardziej doświadczonym okiem. http://allegro.pl/3w1-espiro-vector-pro-2011-maxi-cosi-citi-i1760168818.html

Gość kitka35
witam uważam że wózek jest super,lekki,duże pompowane koła.Myśle że to dobry wybór.POZDRAWIAM

Gość kitka35
wykolejona wypasiony tem wózeczek.Co firma to firma.POZDRAWIAM

Gość maaaaaaaaalenstwo
Kitka 35, Wykolejona- dzięki za opinie :) Faktycznie fajnie wygląda ten Wykolejonej, ale ja chyba jednak wolę 4-kołowe. Mi też bardzo zależało na tym, żeby był lekki a ten espiro faktycznie jest.

Gość fajny, fajny, fajny
Fajny wozeczek, podobny troche do mojego navingtona cadeta http://www.navington.com/produkty/wozek-cadet#red-sea tyko cadet troche bardziej klasyczny jest. Jedyne nad czym bym sie zastanowila to maly koszyk w tym espiro. Jednak zawsze sie cala mase tych roznych rzeczy ze soba bierze, do tego zakupy czasem... wiec koszyko moze byc za maly. Tak poza tym wozek fajny ale ja mojego cadeta jednak kocham najbardziej ;-)

Gość maaaaaaaaalenstwo
Witaj Miarka. My się zdecydowaliśmy ale na razie nie wiele mogę Ci powiedzieć o nim- pierwsze spacerki ok. Ale wiadomo, że bez śniegu to większość przyjemnie się prowadzi. Jeśli w najbliższym czasie spadnie śnieg to napisze co i jak :) pozdrawiam

Gość buuu uuu uu
Też odświeżam :) Z mężem zjeździliśmy już masę sklepów, wpadł nam w oko m.in. espiro vector pro. Rozważamy kupno tego wózka, ale wahamy się ze względu na spacerówkę - nie będzie za mała zbyt szybko? Nie doskwiera brak podnóżka dla dziecka? Jak sprawdza się w zimie? Rodzę pod koniec maja, najprawdopodobniej w zimie czekałaby nas "przeprowadzka" do spacerówki, stąd moje pytania. Rozważamy też Tako, ale ich wózki wydają się nam takie "czołgowate", wolelibyśmy coś zgrabniejszego :) Szczególnie, ze wózek będzie wnoszony na 2 piętro, stąd waga też ma znaczenie. Może któraś mama go miała i się wypowie? :) Byłabym wdzięczna :) Aktualny link: http://allegro.pl/espiro-vector-pro-kolekcja-2012-3w1-mega-gratis-i2255229521.html

Gość buuu uuu uu
Żadna z mam go nie ma..? :( Szkoda.., nie ma to jak opinia kogoś, kto go używał na co dzień, bo w sklepie to każdym się fajnie jeździ.. ;)

Gość kikakaja
Ja mam ten wózek od stycznia i jestem bardzo zadowolona. Duże, pompowane koła, przednie skrętne - sprawiają że jeździ się nim lekko i wygodnie. Nie trzęsie na wertepach tak jak przy kołach mniejszych i gumowych. W gondoli otwierane okienko z siateczką, trzymane na magnes:) Rączka regulowana, małżonek sobie ją wydłuża. Fajny plecak, który można przypinać nie przy nogach (na zewnątrz rączki), tylko od środka gądoli (żeby nie przeszkadzał w chodzeniu). Gądola łatwo ściągana i co ważne wyważona, trzymana za uchwyt nie kolebie się jak przy niektórych wózkach z kieszeniami. Kupiłam go za 1299, w tej cenie nie znalazłam lepszego, zresztą ten wózek ma więcej niż niektóre maxi cosi czy x-landery. A co do kosza, mi wystarcza, na pieczywo, owoce i wiele innych rzeczy. Spacerówki jeszcze nie testowałam, ale wygląda też super.

Gość buuu uuu uu
Super, dzięki za odpowiedź! Jesteśmy już prawie zdecydowani z mężem, chociaż oczywiście teraz zastanawiam się czy nie za krótka gondola, tylko 72 cm.. Mała na jesieni będzie jeździła jeszcze w gondoli, a do rozmiarów córci dojdzie kombinezon, hm... No nic, można czytać miliony opinii i mądrzejszym się do tego nie będzie ;) w każdym razie bardzo dziękuję, że się odezwałaś i napisałaś o tym wózku :)

Gość Cadetos
Ciekawy wózek, ale wygląda na dość ciężki! Wszystkie koła pompowane troche ważą więc nie wiem jak potem będziesz dawać radę z większym dzieckiem w spacerówce. Jak dla mnie obydwie budki są też malutkie. Cena przyzwoita, ale chyba wolałabym cadeta http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-826-Wozek-Cadet-Atlantic-gondola-spacerowka-fotelik-Maxi-Cosi.html Zresztą widziałam że tutaj dziewczyny też chwaliły!

Gość buuu uuu uu
Wózek wydaje się naprawdę fajny, ale spacerówki najprawdopodobniej zacznę używać w zimie, więc pompowane koła się przydadzą - nie wyobrażam sobie na piankowych kołach jechać po nierównej, czasem średnio odśnieżonej powierzchni. Zresztą tutaj waga spacerówki to 11,4 a espiro 14 kg. Wiadomo, że każdy kg ma znaczenie jak trzeba wózek wnieść, ale nie jest to aż taka wielka różnica jak dla mnie. Poza tym liczę się z tym, że na lato przyszłego roku być może trzeba będzie dokupić lekką parasolkę.

Oglądałam sobie wczoraj oba te wózki na bulwarze:P Espiro się taki bardziej sportowy wydaje, cadet jest bardzo elegancki.

Gość buuu uuu uu
Ehhh, a ja jeszcze nie przyuważyłam tego espiro na mieście, tylko raz jadąc samochodem widziałam mamę ze spacerówką, więc siłą rzeczy nie miałam jak się przyjrzeć ;) A chciałam właśnie obczaić jak sobie dziecko siedzi, ile ma miejsca mniej więcej, itd. Cadet faktycznie wydaje się być bardziej elegancki, w espiro zupełnie nie podoba mi się ten plecak, zobaczę jak się będzie sprawował, w razie czego dokupię jakąś torbę na podmianę jak się do niego nie przekonam ;) Czasem zaglądam na Czerwcówki, więc kojarzę się Miarko :) - a Ty wybrałaś już może wózek? Jakieś typy które rozważacie?

Gość foooookaaaa
Mam ten wózek. Moja gondola ma 78 cm długości mierzone wewnątrz, 82 zewnątrz. Nie wiem skąd ten wymiar 72? Póki co sprawdza się rewelacyjnie, zwrotny, lekko chodzi/jeździ:) I co mnie dodatkowo cieszy ma odblaski.

Gość maaaaaaaaalenstwo
widzę, że znów temat odżył, więc napiszę jak u nas sprawuje się wózek. Jak dla mnie jest super. Córeczka jeździ już ponad miesiąc w spacerówce. Co do braku podnóżka- przecież jest. Budka jest duża i świetnie się sprawdza. Jeśli chodzi o wagę to niby producent podaje 14 kg (to niby tyle samo co np Jedo Fyn czy większość wózków) ale jak dla mnie to jest lżejszy. W sklepie gdzie oglądaliśmy espiro miałam okazję porównać go z innymi i jest lżejszy. Prowadzi się super- śnieg nie straszny, piasek też nie. Na jednym ze spacerów znajoma z trzykołowym wózkiem musiała swój przez piasek przeciągać tyłem ja natomiast vectora tylko musiałam mocniej popchnąć (nawet nie blokowałam kółek). Kosz wbrew pozorom nie jest taki mały- ostatnio udało mi się do niego zapakować tyle rzeczy, że sama byłam pod wrażeniem. Osobiście mogę polecić ten wózek.

Witam!Posiadam wózek espiro vector pro 3w1 w kolorze fioletowym i jestem nim zachwycona:) Kupując go miałam troszkę wątpliwosci gdyż nie było w internecie żadnych dotyczących go opinii,ale zaryzykowałam i nie żałuję swojej decyzji:)Moja półroczna córeczka jeździ w gondoli i nadal ma w niej sporo miejsca,jeśli chodzi o fotelik to jest rewelacyjny dobrze zabudowany i wyprofilowany.Ze spacerówki jeszcze nie korzystałam. Kosz pod wózkiem jest naprawdę spory.Duże pompowane koła sprawdzają się w najgorszych warunkach. Wózeczek jest lekki zwrotny i jak dla mnie najlepszy!!!!pozdrawiam:*

cieszę się, że tyle opinii pozytywnych bo ten mi się najbardziej spodobał. cena rewelacyjna. do grudnia mam jeszcze trochę czasu. jaki fotelik lepszy ten z zestawu neo czy maxi cosi? wolałabym recaro ale nie moge znaleźć adapterów...

Gość inesines666
Cześć. Ja się nie wypowiem, ale moja siostra kupiła ten wózek jakiś czas temu, zdaję się że w Magdalence w Bochni, mówi, że jest rewelacyjny. Świetnie zbudowany, dobry profil, synek siostrzeniec na pewno czuje się w nim wygodnie, a chyba o to chodzi..

Ja dziś własnie byłam w sklepie z artykułami dziecięcymi i m.in. wózkami, jestem dopiero w 5 m-cu ale już mnie ciągnie do tych sklepów i dostałam ulotkę wozków Espiro. Poszperałam na allegro i najbardziej spodobał mi sie własnie ten Vector pro, chociaż Atlantic tez nie jest zły i z opisu wynika że ma dłuższą gondolę. Ja narazie wózka kupowac nie będę ale chetnie poczytam Wasze opinie na jego temat, przydadzą sie w późniejszym okresie :)

Gość maaaaaaaaalenstwo
W sklepie dowiadywaliśmy się adaptery do recaro i powiedziano nam, że tylko maxi cosi, ale to było prawie rok temu. My wybraliśmy wersję z fotelikiem właśnie maxi- cosi, ze względu na bezpieczeństwo.

Ja pisałam ostatnio na ich facebooku do nich o adaptery do recaro bo wolałabym ten fotelik ale z tego gdzie wszędzie czytam to nie ma. Maxi cosi też super firma i testy zderzeniowe mają z dobrym wynikiem. Na allegro ok. 1800 z fotelikiem maxi cosi cabriofix i całym oporządzeniem i parasolką gratis ;D

A czy któraś z Was może mi powiedziec czy ten fioletowy wariant na żywo różni się jakoś odcieniem od zdjęc?Chodzi mi o to czy nie jest zbyt jaskrawy w rzeczywistości.

Gość gosian81
Witam Drogie mamy:) Posiadam wózek epiro vector pro i niestety mój początkowy entuzjazm szybko ostygł... Wózek kupiłam w grudniu 2011, a synek przyszedł na świat w kwietniu 2012, więc można powiedzieć, że zaczęliśmy go używać właściwie w maju. Ogólnie wózek super- skrętny, pompowane koła, idealnie jeździ po piasku i żwirze. Przez prawie trzy miesiące byliśmy na działce, wiec w sumie więcej stał niż jeździł. Synek już wskoczył do spacerówki i nauczył się kopać. I tu juz pojawił się pierwszy problem, który zbagatelizowałam- barierka od spacerówki przy kopniakach Małego niestety wyskakiwała z zawiasów... Kolejny problem pojawił się na początku listopada, podczas spaceru popsuła się rączka!!! Pękła właściwie nie wiem co się stało... krótko mówiąc wypadła z mocowań po środku, gdzie jest regulacja wysokości rączki!!! Dobrze, że mocno trzymamy wózki podczas spaceru i instynkty nas nie zawodzą, bo nie wiem co, by się stało, gdyby nie to!!!! Ponad to budka od spacerówki podczas silnych wiatrów lekko się wykrzywiła co spowodowało sprężynowanie i nie można jej do końca nasunąć, bo odbija... Dzwoniąc do firmy Baby Design oczekiwałam, że będą bardzo pomocni... niestety były to tylko oczekiwania. Firma absolutnie nie wychodzi do klienta, a mają bardzo cennych klientów. Byłam pewna, że dostanę wózek zastępczy, bo przecież wózki dla naszych pociech są jak samochody dla nas. W serwisie dostajemy auta zastępcze niestety firma BABY DESIGN nie przewiduje takie opcji!!! jest to ogromny kłopot, bo przecież bez sensu jest kupować na czas reklamacji kolejnego wózka. Nie pozostaje nic innego jak obdzwonić kogo się da i pożyczyć... Na pytanie; " Czy Państwo odbierzecie wózek z domu?" Usłyszałam, że proszę zapakować w pudło najlepiej oryginalne, wyczyścić i zanieść do sklepu w którym Pani kupowała. Uprzejmie zapytałam Pana jak on to sobie wyobraża??? Wychowuje dziecko sama, obecnie nie posiadam auta więc jak to niby mam zrobić? Zabrać dziecko i pudło z wózkiem na plecy??? Z łaski podał mi numer do kuriera, aby odebrał przesyłkę, bo widział, że ze mną nie wygra. Zapytałam jak to możliwe, że wózek po tak krótkim użytkowaniu jest w takim stanie. Pan powiedział, że robią specjalistyczne testy. Więc ja się pytam jakie, bo po spacerach w mieście, podjazdach pod bardzo wysokie krawężniki psuje się rączka, a po kilkukrotnym kopnięciu barierki w spacerówce ona wypada z mocowań??? Drogie Mamy!!! Nie mieści mi się w głowie, że po półrocznym użytkowaniu wózka on wygląda jak po zderzeniu z czołgiem!!! Wózki naszych mam były niezniszczalne i pokoleniowe. Jeździliśmy w nich my, nasze rodzeństwo i kuzyni, a teraz??? To skandal!!! Aby sprzedawać takie buble naszym dzieciom i narażać tym samym ich zdrowie i życie na niebezpieczeństwo!!! Teraz czekam na rezultaty naprawy gwarancyjnej. Zażądałam od firmy nowego stelaża, bo nie wyobrażam sobie, aby moje dziecko jeździło w klejonym stelażu!! Jak Będę informować na bierząco. To tak ku przestrodze, aby żadnej z naszych pociech nie stała się krzywda, przez nieodpowiedzialność producenta. P.S. Dziecko skończyło 7 miesiąc, waży ponad 8 kg, a ja nie mam siły wnieść wózka po ośmiu schodkach- mieszkam na parterze. Wózek jest naprawdę ciężki. Mam porównanie, ponieważ pożyczyłam wózek od znajomych i ten naprawdę ma lekką konstrukcję. Idealnego wózka poszukiwałam około3 miesięcy... poniosłam porażkę... Pozdrawiam

Gość gosian81
zapomniałam jeszcze dodać, że wadą części spacerowej jest to, że nie rozkłada się zupełnie na płasko, co w momencie przejścia dziecka z gondoli na spacerówkę nie jest komfortowe (mój synek już wskoczył w spacerówkę jak miał 4 miesiące). Niestety materiały też nie są najlepszej jakości, ponieważ latem musiałam wykładać spacerówkę ręcznikiem, bo dziecko masakrycznie się pociło i przez to nie mogłam dziecka zapiąć w pasy. Producent przewidział jedynie wkładkę na zimę. Owszem jest część polarowa trzymająca ciepło, ale niestety tył pokryty jest tym samym materiałem co wnętrze spacerówki, co powoduje, że wkładka zjeżdża razem z dzieckiem w dół, a oprócz pasów nic jej nie trzyma.

Gość przyszła mama....
ups... no to troche sie przeraziłam. My kupilismy espiro vector pro równo miesiac temu, bo wydał nam sie najlepszy ze tych wszystkich co ogladalismy, dokupilismy fotelik tej samej firmy espiro neo. niestety jeszcze nie korzystalismy z niego po termin porodu na luty, a ja juz chciałam miec ten zakup z głowy. mam nadzieje ze niebedziemy miec takch przykrych niespodzianek.

Słyszałam że wózki espiro sa całkiem niezłe (sama nie testowałam). Podobno czasami możne je wygrać jak espiro organizuje konkursy na FB. Teraz chyba tez coś robia ale nie wiem jakie sa nagrody.