Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam brzydki akcent

Czy Anglicy wyśmiewają się z polskiego akcentu?

Polecane posty

Gość gość
kiedyś w centrum dużego miasta w usa podeszło do mnie 3 brytyjczyków i zaczeli coś pytać( szukali pizzeri ), mieli taki dziwny akcent że normalnie nie załapałem po jakiemu oni mówią, dopiero po chwili się kapnąłem że po angielsku. Do tego jeszcze jakimś slangiem mówili, kompletna komedia. Dla anerykanów brytyjski jest sztywny i śmieszny, też tak uważam.

Gość gość
Smieszny ? Jest jedynym POPRAWNYM j. angielskim :) Klasykiem. To od niego powstaly to dziwne twory amerykansko-angielskie, australijsko-angielski, -irlandzko-angielskie odmiany..

Gość gość
Ja kiedyś miałam problem ze zrozumieniem Szkotów, mówiących po angielsku :D Inne nacje też mówią po angielsku ze swoim akcentem i wymową niektórych głosek, np. Holendrzy nie wypowiedzą słowa FINISH jako finisz tylko finis, bo u nich SCH wymawia się jak S, mam kolegę Austriaka, który mówi po angielsku z ciężkim niemieckim akcentem, i to raczej jest rzecz nie do przeskoczenia, żeby mówić jak rodowity Anglik

Gość gość
Akcenty są fajne, niektóre panny nawet lecą na to, haha, więc nie ma co pękać tylko żyć dalej, nie przejmując się tym.

Gość gość
akcenty są bardzo seksowne, czy to u facetów czy u kobiet, po prostu czad.

Gość gość
gościu z 15.08.2015 Pieprzysz głupoty! Polska to kraj Zachodu! Nie przegrała żadnej wojny, ani Niemcy czy Rosjanie nie wpedzili nas w żadne kompleksy, bo Polska to bogaty i rozwinięty kraj. Polacy kochają polskie terytorium i na pewno masowo z niego nie uciekają. Wszystko, co napisałeś, jest dokładnie odwrotne od rzeczywistości.

Gość gość
moj obcy akcent jeszcze nigdy w niczym mi nie pomogl. Wrecz przeciwnie.

Gość gość
Urodzic sie Polakiem to juz tragedia. Nie tylko akcent paskudny ale przedewszystkim murzynskosc. Jak ja sie ciesze, ze juz nie jestem obywatelem tego smiesznego kraiku z dorzecza narzecza.