Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość made in... china

właśnie przeczytałam o szkodliwych chińskich produktach i...

Polecane posty

Gość made in... china

strasznie się przestraszyłam! podobno wiele rzeczy sprowadzanych z chin jest po prostu toksyczna - zawiera szkodliwe substancje które mogą powodować raka jeśli się ma z nimi często styczność. czasem się je wykrywa - ale zdecydowana większość nie jest po prostu kontrolowana. Nigdy wcześniej o tym nie myślałam - a wy? kupujecie chińskie rzeczy? boicie się ich szkodliwości? zastanawiacie się przed kupieniem np. ubrań czy nie będą szkodliwe?

Gość wstyd i hanba co ty gadasz
mam to w dupie :O wszystkie ubrania prawie sa z chin

Dokładnie, tak jak mówisz. Wszystkie ubrania mają metki "made in China", "made in Taiwan" itp. Takie czasy.

Gość kuleczka :)
kupilam ostatnio suszarke dobra, z babyliss, za 180 zl i dziewczyna w dziale mi mowila ze tylko 2 suszarki z wystawionych (z dobrych, znanych firm) sa robione we wloszech, raszta chiny. moja tez chinska :]

Niestety, prawda jest taka, że niemal wszystko co kupujemy wyprodukowane jest w Chinach. Dlatego bardzo trudno jest unikać takich rzeczy, czasem jest to wręcz niemożliwe. Zalała cały świat chińska tania tandeta.

Gość kacka cka
ciuchy z adidasa i pumy nie są z chin

Gość made in... china
ja jakoś ciągle próbuję wierzyć, ze duże firmy czy sieciówki jak h&m, nike czy ikea - mimo, że produkują w chinach to jakoś kontrolują to w jaki sposób jest to wytwarzane i z czego. ale takie chińskie rzeczy z rynku czy sklepu za 5zł to już inna bajka. jak myślicie? czy nie ma różnicy?

Gość miła od dziś
ciuchy jak ciuchy, ja się boję jedzenia, co mnie ostatnio zmartwiło, że prawie wszystkie mrożone ryby są z chin:( naczytałam sie jak oni je produkują i odechciało mi się a tak lubię ryby...

Gość hohohohohohohoho
jak to ryby? przecież zanim by dojechały to by zrobiły się fuj fuj ;P

Gość delfina_29
......to jakoś kontrolują to w jaki sposób jest to wytwarzane i z czego.........-----> własnie na tym bazują wielkie korporacje, na naiwności ludzi, że taka duża firma ma wszystko pod kontrolą a moim zdaniem ich celem jest jedynie szybki zysk, nieważne jakim kosztem, dlaczego nie ma afer w związku z tym? ponieważ ludzie władzy otrzymują ogromne pieniądze za milczenie, akceptowanie technologii itd, mam nadzieję że świat "zawróci" i znowu to co znane i regionalne/krajowe będzie pożądane

Gość made in... china
chodziło mi o to, że duże firmy muszą uważać na takie rzeczy - bo zawsze są jakieś kontrole - i wpadka z toksycznym towerem niezbyt dobrze zrobiłaby takiej dużej firmie - mogłaby spowodować jakąś aferę - one po prostu muszą dbać o dobre imię marki. a taka mała firma bez nazwy powiedzmy, która nie jedzie na marce tylko na cenie może sobie wyprawiać co chce - w razie czego zmieni nazwę - a i tak nikt tego nie zauważy - bo czy wiecie jakiej firmy jest wasz chiński kocyk?

Gość xenna_78
chinczycy są we wzroście gospodarczym, chcą coraz więcej i widzą że świat to kupuje bo tanie...są gotowi opakować kupę w złotko i sprzedawac jako czekoladę, to pułapka dla konsumentów bo jedzenie jest z chemią, ubrania mniej trawałe, sprzęty np. pralki psują się po roku, trzeba pytać i szukać produktów innego pochodzenia

Gość czosnkowa panna
ale białego czosnku z supermarketów to nie kupujecie???? mam nadzieję wiecie, że jest chinski i toksyczny? kupujcie tylko różowawe główki z polskiego warzywniaka

Gość weryss
te toksyczne działanie wyjdzie po latach dopiero, nikt tego nie sprawdza, korporacje mają w kieszeni kontrole, wszyscy to wiedzą

Gość made in... china
weryss,xenna_78 --->> i co w związku z tym ? nie kupujecie chińskich rzeczy? można znaleźć alternatywę?

Gość z rególy niemarkowe chinskie
produkty są tragiczne jakościowo i nie ma sensu ich kupować. To taka pozorna oszczędność. lepiej kupić coś droższego co z reguły dłużej wytrzyma. ciekawe dlaczego nikt nie klupuje chińskich samochodów??? :classic_cool:

Gość wyszlem?? pierdlem i rzyglem
a wlasnie ze adidas itd to tez z chin-mam buty z adidasa i sa chinskie ;/

gdzieś czytałam czy słyszałam, ze 25% odzieży całego świata jest produkowana w Chinach... no więc, rozumiecie.

Gość fjmh
hgmgmf

Gość yy
Osobiście uważam, że winni temu wszystkiemu są politycy, ponieważ to właśnie oni dopuścili do tego by cały najgorszy i najtańszy chiński (Scheis) trafiał do naszych domów.Mało tego, że towary chińskie są złej jakości to jeszcze bardzo toksyczne.Natomiast chińczycy kupują od nas europejczyków rzeczy najwyższej jakości a chińczycy w zamian za to sprzedawają nam truciznę.Jedynym najlepszym rozwiązaniem jest, by wszystkie kupowane rzeczy przez nas w sklepach oglądać gdzie zostały one wyprodukowane w przeciwnym razie odbije się to za parę lat na zdrowiu człowieka co w efekcie końcowym wiąże się chorobami i to dojść poważnymi.Nie oszczędzajmy nie pozwólmy wzbogacać się besti!!! Niech Chińczycy sami swoim dzieciom dawają trujące zabawki a nie będą nam podciskać Scheis ZA, KTÓRY NASZE EUROPEJSKIE DZIECI SŁONĄ CENĘ PŁACĄ.PŁACĄ WŁASNYM ZDROWIEM A CHIŃCZYCY SIĘ CIESZĄ BO ROSNĄ W NAJWIĘKSZĄ POTĘGĘ ŚWIATOWĄ.NASZYM KOSZTEM, DLATEGO NIE POZWÓLCIE SOBIE NA TO.JEDYNE CO MOŻEMY DOBREGO W TEJ SPRAWIE ZROBIĆ TO NIE WSPIERAĆ TEGO PIEKŁA I NIE KUPOWAĆ CHIŃSKICH RZECZY!!!!!!!!

Gość Bartek ma zeza
zdechniemy jak nic

Gość gość
hmm

Gość gość
wszystko jest jakosciowo do niczego , po pierwszym praniu prawie do wyrzucenia. Ceny rozne ale to i tak badziewie.

Gość gość
A co mnie to, i tak w sobotę odwiedzę sklepiki hinskie będę szaleć Dostałam 1000 zwrotu z pitu

Gość gość
Prawie wszystko to made in china idiotko! Pewnie zazdroscisz ludziom których stać na zakupy

Gość gość
Chińskie laptopy i telefony których wszyscy jesteśmy zmuszeni używać gdyż innych na rynku nie ma także są toksyczne i śmierdzące, w laptopach smród czuć najbardziej gdy kręci się wbudowany wiatraczek. Pier-dolone kitajce żółtki kurna ich mać!