Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sellaronda

Co to znaczy że się staracie o dziecko

Polecane posty

Gość Sellaronda

Cześć Dziewczyny Jestem tu zupełnie nowa Pod koniec czerwca odstawiłam Harmonet (po 4 latach) Chcielibyśmy z mężem mieć dziecko Od odstawienia pigułek kochamy się bez zabezpieczenia, jednak bez zwracania uwagi na moment cyklu itd Okres jak na razie mam normalny (mam nadzieję, że dalej będzie też bez zakłóceń), myślę, że z owulacją (ból podbrzusza + śluz każe mi tak sądzić) Dopiero w tym cyklu zanotowałam, kiedy miałam pierwszy dzień okresu, wiec dowiem się, ile dokładnie trwa cykl (nie wiem jeszcze, czy są regularne) No i teraz sedno sprawy Domyślam się, że kochając się w przypadkowo obranych dniach, 2-3 razy z tygodniu (głównie w weekendy, w tygodniu dużo pracujemy i nam się nie chce :-) można się starać wiele miesięcy Co robicie, żeby zajść w ciążę jak najszybciej? Staracie się wstrzelić w dzień z owulacją? Czy kochacie się codziennie kilka dni przed i po owulacji? Krótko mówiąc - na czym polega 'staranie się' w wydaniu profesjonalnym i najbardziej efektywnym? Zależy mi na tym, żeby zajść w ciążę w ciągu kilku najbliższych miesięcy (niedługo stuknie mi 30, więc postanowiłam przestać się ociągać), więc doradźcie mi proszę, jak to zrobić, żeby było dobrze Pozdrawiam

ja obserwowalam swój cykl...i poprostu przytulanki były raz dziennie w dni płodne... :) w sumie nie patrzyłam na to czy dzis mam owulaje,czy nie...udało sie za pierwszym podjesciem czyli w pierwszym miesiacu staran :> az bylam w szoku :D

Gość Mokate
Sellaronda - Ja po odstawieniu tabletek anty starałam się ok.8 miesięcy o dzidziusia i teraz jestem w 24 tygodniu ciąży . Nie liczyliśmy żadnych tam dni płodnych .

Gość masz męża
a chodziłaś na nauki przedmałżeńskie? :D Tam wszystko dokładnie opisywali :D Ja dopiero zamierzam rozpocząć "starania", na razie planuję odstawić pigułki, ale od odstawienia chcę poczekać kilka miesięcy, żeby organizm się wyregulował po swojemu, a także ze względu na chorą tarczycę, muszę sprawdzić jak całość się będzie zachowywać po odstawieniu tabletek.

Gość Sellaronda
Haha chodziliśmy na nauki przedmałżeńskie, pamiętam jak to się śluz powinien ciągnąć między palcami w dni płodne ;-) Dzięki dziewczyny za podpowiedzi - czekam na dalsze Najchętniej nie zwracałabym uwagi na to, czy płodne czy nie, ale też jestem trochę niecierpliwa, więc chętnie spróbuję przyspieszyć ;-)

Gość autorko tematu
czasem najlepiej zwyczajnie cieszyć się seksem bez wkręcania się w tą całą otoczkę ze staraniem. Bo to przynosi często odwrotne skutki.

Gość jak tak bedziesz
robic to nigdy nie zajdziesz bo sie zablokujesz psychicznie

Gość jak tak bedziesz
jedni maja szybciej ,jedni musza troche odczekac,a jedno nieco dluzej