Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj wkurzylam sie z rana

Wymiana szkieł w okularach- problem!!!!

Polecane posty

Miesiąc temu dałam okulary, aby wymienić mi w nich szkła /plastiki/. Wzięłam te najtańsze za 100zł. Po tygodniu odbieram i nie dość, że oddali mi jedno szkło z poprzednich to na obecnych są ewidentne skazy, które przeszkadzają nosić okulary/ takie plamki na okularach, które są widoczne po założeniu/. Byłam zgłosić reklamacje, żeby mi wymienili. To z wielką łaską Pani się zgodziła, a czyściła przy mnie i wmawiała, ze ona nic nie widzi! Przecież nie robiłabym sobie problemów sama z tą wymianą! Ale skaza jest taka, że wrażenie jest cięgle brudnych szkiełek. To potem przychodzę, na wyznaczony termin,Pani mówi, że proszę przyjść innego dnia, oznajmiając mi z wielką łaską, że będzie to wyjątkowo bezpłatnie, i coś pomruczała że to najtańsze- moja mama wymienia plastiki za 60zł tak więc hmm, tak w ogóle to , że tańsze mają być źle zrobione? Dziś Pani dzwoni i pyta się mnie, które to szkło miała wymienić bo sobie nie zapisała, a ja mówię "mówiłam, że na dwóch szkłach są skazy, z tym , że na prawym jest wielka plamka na środku a na lewym dwie małe z boku". To pomruczała i powiedziała, żebym czekała na telefon. Ja naprawdę nie chcę być upierdliwa i chcę mieć moje okulary! Bo ciężko mi chodzić bez. A ona z wielką łaską tak, aż nie chcę tam iść ich odbierać tak mi głupio. Czy ja przesadzam czy mam rację?

I jeszcze pytała czy na pewno chcę, zeby wymienić mi dwa szkła w okularach?? To chyba jasne, a ona myślała, że skoro tak mówię o prawym że jest większa plamka to tylko prawe i zrobiłam jej problem. Wg mnie dobrze powiedziała, że też drugie bo dlaczego mam mieć jakieś plamki/małe, ale są/...?? Sama nie wiem czy przesadzam, no ale jak już zapłaciłam to chyba powinno być zrobione dobrze?

Gość tak z ranca
mysle ze ty masz racje, a reklamacja powinna byc bezwarunkowo uwzgledniona

Gość thuju
gdzie robisz okulary??? w normalnych zakladach wstawiaja w godzine!

U okulistki obok jest 'zakład' gdzie można zamówić okulary jak i szkła, ale oni na pewno gdzieś zawożą zamówienia i robią.... W godzinę wrrr mówisz

Oj tam z długościa wymiany nasermater, chodzi mi o to czy one bez problemu powinny mi wymieć szkła i jakoś tak nie robić tego złaską w końcu przysługuje mi reklamacja na 12mc- tak miałam napisane.

Gość laski bez
Phi! Też mi łaska, w życiu bym tam kolejny raz nie poszła!

Wczoraj babka dzwoni do mnie, żeby natychmiast przyjechała i zobaczyła jak będę widzieć w droższych plastikach. Bo w tych tańszych światło się odbija i są gorsze. Ewidentnie wmawiałam mi te droższe o 100%. Zgłupiałam. Nie pojechała bo wcześniej dzwoniła, że nie będzie okularów, a ja mam również swoje sprawy. Nie wiem co robić, jak teraz zadzwoni i znowu coś będzie kombinować bo dla nich problem jest wymienić najtańsze plastiki (najtańsze, ale czego mają mieć jakieś skazy- jakoś moja mama ma i nie narzeka, a okularami o ścianę nie rzuca). Dać sobie spokój wezmę te jak im oddałam z tymi skazami na plastikach i tyle bo to nie ma sensu a w moim stanie nie wolno się mi denerwować i ruszać z domu. Mój mąż mówi, że powinnam je tam zrypać, ale nie chcę być świnią. Naprawdę nie oddano mi poprzednich platików(jedno) a były to te najdroższe. Wrrrrrrrr Trafia mnie. Walczyć o swoje czy dać sobie spokój?

Gość marta ;)
a to mozna kupic tylko oprawki a szkla wstawic ze staryh okularow jakiedys pytalam o to w saloie optycznym i poiedzieli zetak ni mozna ze wszystko musi byc nowe

Mi chodziło o to żeby zostawili te co wymienili- bo tyle czasu nic z tym nie zrobili. No na pewno muszą być nowe bo do oprawek muszą dopasować.

Gość marta ;)
jakis beznadziejny te optyk tez bym sie wkurzyla powinni ci mniej policzyc za te problemy

Marta, oni w ogóle chcą mi wcisnąć droższe plastiki- a żywcem mam inne wydatki teraz i 100zł to dla mnie dużo. Baba dzwoni już kilka razy i pyta jakie ja to zamawiałam i za każdy razem mruczy że te są najgorsze- nie najgorsze tylko najtańsze! Tle ludzi takie ma, a im zysk ucieka bo wzięłam tańsze. Nawet jakbym chciała zwrot pieniędzy i zapłacić chociaż za samą wymianę - oddać stare plastki żeby wsadzili to nie ma szans bo tylko jedno mi oddali!! A nie chcę już robić z tego problemu. Nie wiem, spać nie mogę. Denerwuje mnie to, bo wmawiają mi coś innego, a ja 'swego; jestem pewna.

Ps. ja zapłaciłam przy odbiorze im. Także mniej nie policzą mogą tylko doliczyć, bo babka z wielką łaską powiedziała tydzień temu że bezpłatnie- ale widzę że coś kombinują teraz.

Gość marta ;)
istna kpina przydaloby sie

Gość marta ;)
przydaloby sie konkretnie opieprzyc te pania, ona chyba chce cienamowic na te drozsze szkla

Gość no wiesz za 100 zł
to czego się spodziewać, jaka cena taka jakość, widocznie za 100 zł były tylko z "plamkami"

Gość alicja8878

Kiedy chodzi o te pierwsze to polecam http://szajna.pl/strefa-optyka/#produkty i szkła okularowe najlepsze jeśli chodzi o nasze oczy. Wygoda, i do tego zapomnicie co to znaczy że szkła mogą parowac.