Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem że nipowinnam

wiem że alkochol szkodzi na płód ale?

Polecane posty

Gość wiem że nipowinnam

czy to prawda ja od pewnego czasu mam taką ochote by lody polać sobie ajerkoniakiem mmm nigdy nei przepadałam za ajerkoniakiem ale teraz mam ogromną ochote :) nie wiem czy moge sobie na to pozwolić?

Gość jaka ja kobietka taka
Nie mozesz i nie powinnas,badz madro kobietka,zachcianki alkoholowe zostaw na czas po karmieniu dziecka,pozdrawiam

Gość wiem że nipowinnam
nigdy nie piłam alkocholu ;/ i to jest własnie to nawet piwa ;/ a teraz ochota na ajerkoniak ....:( wiem że nie powinnam ale nie chodzi mi o upicie sie tym czy picie polewanie dzieńw dzień;/ np raz 2 razy w miesiącu polać lody..

Gość odrobhzennxxx
Myslę,że płód wie czego potrzebuje.Moje chciało,dostało i jest wzorem.Dzieciaki podziwiaja i chca byc takie same.Ale to chyba geny.Powiem,ze odrobinka nie zaszkodzi,a inne pala i co? I maja zdrowe dzieci.

Gość Boze Ty czytasz nie grzmisz
Autorko inteligencja to ty nie grzeszysz naprawde, skoro wiesz ze alkohol szkodzi to po co zadajesz durne pytania. To tak samo jak ciagle czytam pytania w stylu czy mozna jedno piwko wypic bo generalnie alkoholu to nie mozna ale to jedno piwko chociaz no ludzie nie wolno i koniec co wy male dzieci jestescie?

Gość Town-ush^v
Odrobinka OKI ale nie palic!!!!!!!!!!!!!!!!!fakt,ze dzieci palaczek sa tepe (palaczki nie maja weczu!!!!!!!!!!) ale tam....olac....nie?;) palaczki;))hahhahaaa samych debili maja bo paliły i poznije sie okazalo jaki tepy dzieciak,nieuk niestety i na korki wwoooowww

Gość wiem że nei powinnam
no własnie ja też myślałam o tych co pala i pija;/i wszystko jest ok...masz racje troche nie powinno zaszkodzić;/ w 1 ciąży piłam co tydzień karmi i było ok ...

Gość hmmmmm......
jedne piją i palą i jest ok. A inna wypije jedno piwo i nie jest ok. Po co ryzykować? Polej sobie te lody taką polewą o smaku ajerkoniaku, jak juz nie możesz wytrzymać :)

Gość wiem że nie powinnam
przepraszam za błędy ale takie moje życie od dziecka zawsze miałąm z tym problemy:( ja nie pale i nigdy nie paliłam tak samo z piciem alkoholu ;/ w 1 ciązy piwko karmi i było ok córa tryska zdrowiem ale zastanawiałam sie nad tym ajerkoniakiem własnie

Gość madopoprmadrpor
Jesli nie miałas nigdy ochoty to cos musi byc na rzeczy. Nie butla ale cos tam nie zaszkodzi. Nie słuchaj dewotek. Mam juz trójeczkę i fikamy razem koziołki :D przytualmy ciebie!

Gość wiem że nie powinnam
dzieki :) no nie mówie że butla ale polanie lodów moze kieliszek ajerkoniaku wiecej tam nie naleje:D no nic ide bo mam ogromny smak a maż kupił mi mały ajerkoniak który chłodzi się w lodówce juz od tygodnia :D

Gość hudrytekla
skoro wiesz,ze nie mozna to po co kusic los? jak my jestesmy starymi dewotkami, to proponuje dac malutkiego lyczka noworodkowi, to to samo. przeciez to tylko ociupinke... dajcie ejszcze peta i 1 piwko. zal....

nie przesadzajmy polanie lodów to nie wypicie flaszki likieru pijecie kefiry ? tam też jest alkohol :O

Gość chcesz to pij
ale nie szukaj usprawiedliwienia swojego działania -bo mało, bo innym nie szkodziło. To twoje dziecko i twoja decyzja więc rób co uważasz ale bądź w pełni tego świadoma.

Gość ale mi sie śmiać zachciało
czytałam wypowiedzi z różnych topików i polej sobie te lody troche ci nie zaszkodzi przecież..poza tym kefiry własnie mają alkohol !czytałam ze kobiety w ciąży piją cole a wiecie że tam tez jest alkohol ?

Gość Astoria1985r
KAŻDA ilość alkoholu w ciąży szkodzi! Rozumiesz? KAŻDA! I rób z tym co chcesz, jeśli nie szkoda Ci dziecka. Tylko nie szukaj rozgrzeszenia na kafeterii. Masakra, człowiek nawet ciasta nasączonego alkoholem nie tyka, a tu taka się znajdzie, co sobie ajerkoniaka odmówić nie może. Brak słów do ciebie.

Gość no akurat w coli
to jest kofeina i dlatego nie wskazana jest większa ilość coli tak jak i kawy. A kefir to ma śladowe ilości (0,2-04%) a taki ajerkoniak 17% więc chyba jest różnica??

Gość no akurat w coli
0,2-0,4 miało być. Uciekł przecinek.

Gość zioooła
W linku wyżej podanym jest napisane, że nie wolno pić ziół takich jak tymianek, a czy można tymianek w formie suszonej dodawać do potraw? To moja ulubiona przyprawa i używam jej niemal codziennie:/

Gość D.Bill
nie każda ilość alkoholu i nie każdemu szkodzi, ale ponieważ pewności nie ma, więc lepiej nie pić

Gość zioooła
hudrytekla - troszkę przesadzasz, jakbym miała jeść tylko to co można podawać noworodkowi to bym bym przez 9 miesięcy żyła na mleku...;) Nie popieram picia i palenia w ciąży, ale nie popadajmy w skrajności...

Gość ale mi sie smiac zachciało
ludzie wy nawet nie wiecie co pijecie ;/ ech mój maz pracuje w hurtowni gdzie cola własnie kupuje u nich produkty które daja jako gratisy! była afera jak wyszedł ten składnik na jaw że mają alkohol! cud że cola jest jeszcze na rynku ! Prawdopodobna recepta Coca-Coli, najściślej strzeżonej tajemnicy koncernu, warta 100 mln. dolarów, miałaby mieć takie składniki: ćwierć kwarty (0,28 litra) alkoholu, 20 kropli olejku pomarańczowego, 10 kropli olejku z gorzkiej pomarańczy, 30 kropli olejku cytrynowego, 10 kropli olejku muszkatołowego, pięć kropli olejku kolendrowego i 10 kropli olejku cynamonowego. Tę substancję wymieszać z ekstraktem liści koki, trzema uncjami kwasku cytrynowego, jedną uncją kofeiny, cukrem, wodą (9,46 litra), sokiem z limonek (1,2 litra), jedną uncja wanilii i 1,5 uncji karmelu. Gotowe. jak ktoś nei czyta artykułów nie wiem nic trza patrzec oczami i słuchać uszami!

Gość ale mi sie smiac zachciało
czy chcecie czy nie alkohol w coli jest !

Oj już bez przesady! Od łyżki ajerkoniaku dziecku się nic nie stanie! Nie popadajmy ze skrajności w skrajność... Ileż ten ajerkoniak ma alkoholu? Łyżka tegoż cuda ma na bank mniej niż lampka wina a kiedyś lekarze w ciązy zalecali pić lampkę czerwonego wina i dzieci zdrowe chodziły :/ Co innego pić codziennie a co innego polać sobie lody łyżką ajerkoniaku!

no pewnie że mozesz polac. Zanim jeszcze nie bylo tej nagonki na picie w ciąży to mojej siostrze lekarz powiedział ze jak bedzie miala ochotę na yroche wina w ciazy to niech się napije. Kiedyś baby piły, paliły w ciąży. Teraz też. Tylko jest wielkie halo o rodzenie dzieci z FAS, wię c wszystkie się kryją. Przecież to łyżeczka ajerkoniaku do lodów, ludzie.

Gość zabilabym własne dziecko
po co maz kupował ci ten ajerkoniak?

Gość nie ryzykowalabym zdrowiem
dziecka. Moze nic sie nie stanie. A moze jednak zaszkodzi...