Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość whole lotta love

Problem szerokiej stopy

Polecane posty

Gość whole lotta love

Mam dość szerokie, powiedziałabym nawet że płetwiaste :P stopy :O:O:O Nie na tyle ,by nie móc wbijać ich w baleriny, pantofelki i szpile, ale jednak po kilku założeniach buty te są, hm, "rozjechane" i nie wyglądają tak ładnie jak na początku - zwłaszcza po zdjęciu. W UK można dostać obuwie o różnej szerokości i tęgości - tzw. "wide(r) feet". W Polsce z czymś takim się nie spotkałam, co prawda są różne tęgości, ale to chyba taka sztuka dla sztuki. Szerokostope - gdzie kupujecie buty na wasze giry? ;)

Gość ja dojezdzam ok 45km
również mam szeroka stope i w dodatku małą (36) ale szerszą niz u koleżanek np. 39, 40... polecam buty firmy Lasocki - sa w CCC ale to takie lepsze, skorzane, nie ogolny badziew z ccc. Ostatnio nawet jedne musiałam zweżać!!!

one na poczatku wydaja sie waskie, ale te ich skory sa takie hmm mieciutkie, ze sie rozchodza i dopasowuja

Gość dieta na depresje
i deichmanie maja rozne tegosci z tego co zauwazylam. tez nie mam szerokich bardzo stop, ale waskich takze nie.

Gość to ile ty wazysz?
..

co ma szerokosc stopy do wagi??? to jest kwestia kosci, nie tluszczu.... dlonie tez mam szerokie

aa i stanowczo odradzam buty Ryłko - są robione na dosc waskie stopy. jest tez taka tania marka butów - VICES. Na allegro sprzedają, czasem w zwykłych skepach niemarkowych mozna dostac. Sa dorbe na szeroka stope i mimo zwyklych materialow - bardzo trwale i wygodne

Gość whole lotta love
Mam złe doświadczenia z butami od Lasockiego. Podobnież zQuazi - drogie toto, a jakościowo kulawe. Chociaż mam jedne sandałki będące wyjątkiem potwierdzającym tę regułę, trzymają się już 1,5 sezonu, są z Quazi właśnie. W Ryłko natomiast zawsze znajdę coś dla siebie, więc co szeroka stopa, to inna opinia ;) Deichmana nie lubię ze względu na marną jakość obuwia, w dodatku niektóre modele są dla mnie za wąskie. Ja ogólnie mam grubsze kości, spore ręce, stopy etc. Nie jestem gruba, mam niezłą figurę - z wszystkimi wcięciami i wycięciami ;) - ale jakby się przypatrzeć, to widać to właśnie na dłoniach, stopach, nadgarstkach itp.

Ja wiele butow w Rylko mierzylam - chocby dlatego , ze mam ich sklep blisko domu ;-) i naprawde, sa dla waskich nog - jedne buty kupilam z nadzieja, ze sie rozbija - niestety, nic z tego.

Gość dieta na depresje
mam jedne bardzo fajne buty z Baty. Naprawde super, ale tez sie rozbic nie chcialy :O myslalam, zeby sprzedac, bo doslownie 1 raz! je mialam na nogach! sa praktycznie jak nowe. ale chyba oddam do szewca na rozbicie. z tymi ze skory przynajmniej da sie cos zrobic.

Gość whole lotta love
A jaki masz nr buta? Tam w ogóle mają trochę przekłamaną rozmiarówkę, normalnie noszę 39 w porywach do 40, a tam czasem 38, czasem 39. Mam chyba z 6 par butów z Ryłko - 2 pary balerin, 1 botki, 1 kozaki, 1 czółenka i 1 sandały na obcasie i wszystkie grają z moją girą ;)

Gość whole lotta love
Aaa, z Baty też mam 2 pary - sandały na koturnie i botko/półbuto/czółenko/kij wie co. I pasują. W miarę. A z rozbiciem butów u szewca mam złe doświadczenia, raz oddałam jedne piękne szpilki na te jego kopyta i potem, uwaga, SPADAŁY mi z nóg :D Dziwne uczucie :classic_cool:

Gość Dębkii
Ja mam gorszy problem , bardzo wąska stopa i nr nogi 39-40 , to jest dopiero tragedia . Im większy nr stopy tym szersze buty robią . Dostanie dla mnie butów , czasem graniczy z cudem .

Gość dieta na depresje
jesli da sie rozbic, to czy da sie je zbic spowrotem? :classic_cool:

Gość whole lotta love
Chyba się nie da, skóra nie jest tworzywem kurczliwym :classic_cool:

Gość dieta na depresje
ale jak schudlam to mi sie skurczyla przeciez :classic_cool:

Gość wielka stopa2
Wagę mam prawidłową. Moje stopy nie są pulchne tylko szerokie. Dziękuję za polecenie sklepów. Niestety nie stać mnie, żeby korzystać z najdroższych. ;)