Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oityporttopyir

Allegro - jak wysłać...?

Polecane posty

Gość oityporttopyir

Potrzebuję wysłać kalendarz ścienny (kwadratowy, mniejszy niż tradycyjny) i dwa zeszyty w formacie A4. Czy wystarczy, jeśli zabezpieczę to wszystko tekturą a całość zapakuję w papier wysyłkowy i okleję taśmą? Czy mogę to wysłać jako list priorytetowy czy musi być paczką?

Gość oityporttopyir
Up, będę wdzięczna za pomoc

Gość dieta na depresje
moze byc taki duzy list, wydaje mi sie ze tekturka powinna wystarczyc.

Gość oityporttopyir
Dziękuję :)

Gość Kasia mama Ewuni
Tektura jest Ciezka więc dużo zapłacisz. lepiej Kupic kopertę babelkowa i wysłać jako list albo zapakuj w babelki i owin szarym papierem i jako list lub paczkę:-)

Gość oityporttopyir
Myślisz, że dostaną tak sporą kopertę?

Gość bukaaa
Tektura nie jest ciężka, bo jest pusta w środku. Jak zapakujesz w kopertę bombelkową kalendarz, który prawdopodobnie jest miękki, to ci się pogniecie. Twój sposób zapakowania jest dobry, dodatkowo jeszcze zabezpiecz tektura rogi, bo lubią się łamac. Jak wysyłam ksiązki, to zawsze tak robię, raz dostałam komentarz, ze ksiązka była świetnie zabezpieczona, więc chyba to zdaje egzamin.

Gość oityporttopyir
Suuuper, dzięki za odpowiedzi :D Nie wiem tylko jak z tymi rogami to zrobić ale pokombinuję

Gość ja i moj o rok mlodszy brat
o ile nie przekracza 2kg może być list. PS postaraj sie w miare schludznie to zrobic - baby na poczcie lubia wyłudzac kase zeby kupowac od nich drogie koperty - nie daj sie, nie ma przepisu ktory kaze kupic koperte, mozesz owinac w papier i zakleic tasma (polecam mocno, bo listami rzucaja strasznie :/)

Gość ja i moj o rok mlodszy brat
co do rogów - wystarczy, jesli 2 tekturki, ktorymi oblozysz kalendarz, beda o kilka cm szersze od tego kalendarza. Jak je skleisz i kalendarz bedzie w srodku, nic mu sie nie stanie. Wysylkam wiele rzeczy na allegro, bo tam handluje i osobiscie za najlepszy uwazam taki sposob: Owijam dana rzecz np ksiaze w gazete - bormalnie obkladam. daje 2 tekturki, sklejam brzegi. Owijam papierem pakowym, lub innym, zaklejam dobrze i solidnie, Pisze adres i czesc. Koperty babelkowe sa drogie i jesli jest to kalendarz, to tak naprawde nie ma sensu - przeciez to jest plaskie i babelki tu nic nie zdzialaja. jak poobwijasz wiele razy to sie nic nie stanie. Listy sa dosc tanie. wpisz w googlach "cennik poczty polskiej" i wybierz 1 link ktory Ci sie pojawi. Wybierasz opcje przesylka listowa, wpisujesz wage (przedzial) i sprawdzasz oplate. PS ja zawsze wysylam pooleconym - jest drozsze, ale list nie zaginie.

Gość oityporttopyir
Tak też zrobię :) Dziękuję, pierwszy raz coś wysyłam :)