Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scarlett090976

Czy któraś z was prowadzi własny interes???

Polecane posty

Gość scarlett090976

...chciałabym założyć coś swojego, jakąś małą firmę, mieć swoje dochody, nie muszą być duże,byle mieć pare groszy... ale zastanawiam sie co dziś sie opłaca prowadzić? Macie swoją działalność?Jeżeli moge prosić wyrazcie wasze opinie :)

Gość moze rzeczy dla dzieci
np ubranka???

Gość zuzizak
też chętnie się dowiem jaki otworzyć opłacalny interes:) Myślisz, że ktoś podzieli się taką wiedzą, szczerze wątpię...

projektowanie wnętrz - to trzeba się trochę na tym znać, prawda? nie każdy moze sobie ot tak projektować wnętrza

myśle ze albo coś na czymś choć trochę się znasz albo szukać jakiejś luki na rynku. znajomy właśnie zrabia dużo na sprzedaży specjalistycznych lornetek i lunet dla obserwatorów ptaków bo nie ma konkurencji w Polsce. no ale on jest specjalistą ornitologiem i się zna na sprzęcie

Gość rodzinna dzialalnosc
3 lata tato otworzył warsztat samochodowy, pracuje tam moj mąż i oczywiscie zceka fotel dla mnie w biurze :) firma sie rozwija, mamy stałych klientów, doszła sprzedaż akumulatorów,opon,klimatyzacja, także zyski są..

no trochę trzeba, ale wszystko jest dla ludzi uprawnienia można zdobyć, chyba, że talentu brak

Gość też mama 86 :)
Ja sprzedaje na allegro-kosmetyki dla kobiet i dzieci, mam z tego ok 1000zł na miesiąc,ale sprzedaje też znajomym.Może kokosów z tego nie mam,ale jestem sobie w domu, wychodze wysłać towar na poczte,myśle zeby zacząc rozkręcać np otworzyć mały sklep i sama w nim sprzedawać.

heh he własnie talentu brak zupełnie :) ja uczyłam w szkole a teraz planuje własną działalność. jestem zielona w temacie formalności papierków urzedowych ale jak mówisz wszystko jest dla ludzi

Gość kamila wer1
86 a skad te kosmetyki bierzesz? kupujesz gdzies w hurtowni, jak to wyglada, dzieki. ps. bo tysiac to duzo, ale na czysto, juz po oplacenius tawek alegro ?

ok 1 tys na miesiąc, ale to też dotyczy tego co sprzedaje znajomym. Skąd biore kosmetyki??? Z Niemiec- drogerie DM kolega jezdzi po towar i sprzedaje (nie moge pisać gdzie) a ja odkupuje od niego oczywiscie z zyskiem dla niego,przecież droga też kosztuje, no i wystawiam na allegro a znajomi przeważnie biorą ode mnie proszki do prania,płyny no i kosmetyki, tj Balea,moze znacie-dobre rzeczy.

jeśli chodzi o allegro- mam program do wystawiania także za wystawienie place tylko 50gr.ale licząc zyski to raczej wiecej mam ze sprzedaży tu na miejscu.

Mam zamiar utworzyć strone internetową,wszystkiego tzreba probować,ja jestem taką osobą że pracowac dla kogoś to juz ostateczność :) zawsze chciałam być szefową sama dla siebie.

Gość hgc gc xvch
ja dwa miesiace temu kupilam maszyne -hafciarke i maszyne do szycia, przez dwa miesiace sie uczylam i w miedzy czasie juz zaczelam zarabiac. za jakis miesiac chce juz otworzyc firme.na dzien dzisiejszy dla mnie jest to oplacalne.duzo ludzi zamaiwa rzeczy dla dzieci.np kocyk polarowy z wyhaftowanym imieniem albo poduszke,reczniki dla przedszkolakow,posciel.....i na hafciarce mozna robic cuda a ja w tym sie zakochalam.

Gość prywatna....
szkoła dla dorosłych dopiero drugi rok ale zarobki beda pomału się klarowały wysoko ;)

Gość ruuujlood
Prywatne przedszkole :) Ale takie wypasione z wlasnym podworkiem, a nie w jakimś mieszkanku na 10 dzieci. Marze o przedszkolu na 80 dzieci.Np moje dziecko uczeszcza do takiego przedszkola 500zł na miesiac,wiec na 80 dzieci byloby 40tys minus oplaty (mowa o wszystkim co jest) napewno zostanie mi 5tys dla mnie samej :) a nawet mniej moze byc

Gość kamila wer1
86, super cieszyc sie tylko twoim szczesciem, ja tez bym chciala ale zabardzo nie mam znajomosci co by tak wlasnie ktos po towar gdzies jezdzila a z polskich hurtowni ciekawe czy by sie oplacalo. Musze sie zorientowac, bo przeleciec sie na poczte i poswiecic 2 wieczory na wystawie aukcji to żadna praca. A co to za program ze 50gr za aukcje, o co z tym chodzi bo na allegro nigdy nic nie wystawilam jeszcze.

no niewiem czy szczęście,ale cos jednak z tego mam :) a napracować sie to nie nazwe tak tego :) Program bardzo znany wiec zadna tajemnica ja akurat mam Allepomocnika, dzieki niemu wgywam gotowa aukcje i place tylk otyle,a niekiedy mniej nawet 30 gr,zależy od wielkości projektu. Gdyby kolega nie jezdził do Niemiec to napewno nie prowadzilabym tego,bo sama bym nie pojechała-za duży koszt na paliwo.

Gość kamila wer1
pomysl z przedszkolem tez fajnie, najlepiej jak ma sie duzy dom, i mozna jakos podzielic podwórko i dom zeby przedszkole zrobic, to juz koszty wynajmu odejda, ochrony itd, Ty naorawde niezły grosz mógłby z tego byc. Zatrudnic 6 przedszkolanek, to po ok 2 tysie na łebka pewnie wiec to 12tysi dla pracowników. to juz 28 zostaje. Hmm nieźle nieźle. Na poczatek mozna by nawet 400zl chciec za to przedszkole by ludzie sie przekonali, by polecili znaomym a potem za jakies 2 lata podniesc o tą stówke a dla rodzica wazne bedzie ze mila atmosfera, ogródek, opieka. Ahhh ale sie rozmarzylam, ale z moimi warunkami to moge otworzyc przedszkole dla max 3 dzieci :O

Gość kamila wer1
a jakbys nie wgrywala gotowych aukcji to wiecej bys zaplacila niz te 50groszy? co to za kosmetyki? jak cos to mozesz sie tu zareklamowac linkiem do nich..

Gość robię wywiadzik
No niesetty dziewczyny zeby sprzedawac na allegro to nie ejst to takie proste. Wydzwoanialm juz do wielu furtowni do weilu producentow i ceny maja tam wyzsze od tych na allegro. Ludzie na allegro sciagaja wszytsko z chin ale zeby sciagac z chin to trzeba tam zamawiać paletami:-( niestety tez chcialam sie wkrecic w ten biznes ale odpusciłam

Gość kamila wer1
a co to jakas przeszkoda ze trzeba zamawiac calymi paletamiz chin? przeciez wiadomo ze na rozmach nie masz 500zl a kilka a nawet kilkanascie tysiecy trzeba. z czasem powoli jak mechanizm ruszy stopniowo zacznie sie wszystko zwracac a po 2-3 latach same czyste zyski pewnie. fajnie by bylo przynajmniej. dobrze pisze?

Ja wpadłam na taki pomysł: Zapisałam się na kurs projektowania wnętrz ArtCube.edu który trwa rok i daje duże możliwości rozwoju. Mam nadzieję, że w przyszłym roku uda mi sie otworzyć własną działalność właśnie w tym kierunku. Z tego co sie orientowałam to bardzo dobry interes.