Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yazyaz

Biegunka a tabletka

Polecane posty

Gość yazyaz

Mój problem polega na tym że wieczorem wziełam Henna EXTRA z powodu zaparć..rano o 8 oddałam normalny stolec a o godzinie 11 wzielam tabletke YAZ, nastepnie o 12 znow mnie pogonilo i już była to "luźniejsza" kupka.. o 13.30 bardzo luźna..niby nic nie wskazuje na dalsze wycieczki do toalety...ale czy ta tabletka się nadal wchłania? czy powinnam wziasc na zapas? proszę o odpowiedz.

Gość yazyaz
proszę o odpowiedz, teraz juz wziełam smectę na wszelki wypadek, ale czy powinnam wziasc dodatkową tabletkę? bo w ulotce mowa jest o NASILONYCH biegunkach...

Gość nie, spanie na brzuchu
Henna??

Gość yazyaz
oczywiscie chodzi o XENNE EXTRA :) proszę o pomoc !!

Gość zajrzyj do ulotki....
w mojej jest jak byk napisane, ze jesli w czasie krotszym niz 4 godziny od przyjecia pigulki dostane biegunki lub wymiotow mam przyjac kolejna pigulke, bo poprzednia mogla nie zdazyc sie wchlonac z jelit.

Gość yazyaz
a w przypadku jeśli się mylę i to jednak jest "luźna kupa" a nie biegunka - i przyjmę tabletkę z rezerwowego blistra - czy nic mi nie będzie?

dlaczego z rezerwowego blistra? Bierzesz z obecnego i po prostu ten cykl konczysz dzien wczesniej. Skoro takie rozwiazanie przewiduje producent, to wszystko jest w porzadku. Twoje pigulki sa jednofazowe? W kazdej taka sama porcja hormonu?

Gość yazyaz
a w przypadku jeśli się mylę i to jednak jest "luźna kupa" a nie biegunka - i przyjmę tabletkę z rezerwowego blistra - czy nic mi nie będzie?

a do rozroznienia luznej kupki od biegunki nie czuje sie kompetentna :D jesli nie chcesz przyjmowac kolejnej piguly, zachowaj sie jak przy pominieciu - zabezpieczaj sie teraz dodatkowo przez tydzien prezerwatywa...

Gość yazyaz
Biorę YAZ - 24+4 napisan ejest tak: gdy wystapila silna biegunka - sytuacj ajest podobna do zapomnienia tabletki. po wymiotach lub biegunce trzeba szybko przyjac jeszcze jedna rozowa tabletke z REZEROWEGO blistra - w ciagu 12 godzin

w takim razie rob tak, jak jest napisane w Twojej ulotce. U mnie zadnej rezerwy nie ma. Ale mam jednofazowe. Lyknij druga.

Gość jfjdjd
Słaba reklama. Już zgłoszone do usunięcia. 🖐️