Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatiannao

oszukalam w cv i co teraz?

Polecane posty

Gość tatiannao

mieszkalam przez 3 lata we wloszech, pracowalam na czarno w restauracjach, barach, jako opiekunka. wrocilam do polski i zaczelam szukac pracy, ale bez doswiadczena bylo ciezko. wpisalam w cv, jako doswiadczenie zawodowe, ze pracowalam w 2 roznych sklepach odziezowych we wloszech. bylam na rozmowie kwalifikacyjnej w butiku odziezowym, dzis zadzwonili do mnie, ze zostalam przyjeta. czy podpisujac umowe beda rzadac ode mnie dokumentow z prac odbytych we wloszech? co ja mam teraz zrobic????

Gość karkusanka
w takim razie powiedz, ze nie mozesz tam pracowac, masz lepsza propozycje. NIE KŁAM, bo tak wymagane są dokumenty!

Gość czarny.bez
dokłądnie powiedz ze na czarno gdyby pytali gorzej jak będą chcieli referencji :P

Spokojnie, prawdopodobnie niczego nie będą żądać . Idź i nie martw się na zapas.

do sklepu referencje? niemozliwe..zreszta teraz lizyc sie beda tylko jej zdolnosci jako handlowca..poczytaj o sprzedawaniu ciuchow..o nowych kolekcjach i tp rzaczy potrzebne do pracy..powodzenia

Gość miszakisza
dziewczyny mają rację, mów że na czarno i koniec, lepiej dalej nie okłamywać, jeśli będziesz miała wylecieć - i tak wylecisz, ale w ten sposób jest jeszcze cień nadziei ze strony pracodawcy :)

Gość tatiannao
jak moglam pracowac na czarno w sklepie odziezowym znanym typu benetton czy terranova?chyba w to nie uwierza...wiem, ze nie powinnam klamac, ale jak dostac prace, kiedy sie nie ma doswiadczenia w handlu. jak nie pisalam w cv o doswiadczeniu to nikt do mnie nie oddzwonil, a jak napisalam to odrazu chca mnie przyjac. potrzebuje tej pracy, nie wiem co mam teraz zrobic.

Gość miszakisza
nic nie mów na siłę sama z siebie ! nie odpowiadaj jeśli nie będziesz pytana

Gość tatiannao
sluchajcie ja nigdy nie pracowalam w polsce, nie wiem jak to jest. ale czy przy podpisywaniu umowy nie rzadaja dokumentacji z innych miejsc pracy, ktore sie wpisalo w cv?

moglas pracowac jako pomoc w sklepie prawda? teraz to sie zbieraj to poznawania handlu ..ukladnia i exponowania towaru..badz mila i uprzejma dla klientow a wszystko sie jakos rozejdzie po kosciach.

Gość miszakisza
zależy gdzie idziesz pracować ale raczej nie, nawet jeśli - możesz powiedzieć że zostały we włoszech gdzie nadal mieszka twoj partner czy rodzina i ich zapomnialas czy cos,

Kurka nie starasz sie o podade menegera tylko jako sprzedawca..pwoiedz ze nie masz wsyzstkich dokumentow i po sprawie..liczy sie terat Twoja praca.sumiennosc,chec pracy,zapewne chca sie dowiedziec jak sie handluje we wloszech..tym sie zajmij a nie dokumentami

Gość tatiannao
naprawde myslicie, ze nie bede miala przez to klopotow? ze nie beda chcieli zadnych dokumentow ani sprawdzac tego, ze naprawde tam pracowalam? ja juz myslalam, zeby zdzwonic i powiedziec, ze znalazlam inna prace. Zalezy mi na tej pracy, od 3 miesiacy szukam ale boje sie, ze to jakos wyjdzie na jaw i jeszcze poniose jakies konsekwencje prawne za klamstwa.

Gość miszakisza
Jeśli zależy ci na tej pracy to nie rezygnuj a zaryzykuj ale z pewnością siebie i głową wysoko ku górze :) pozdrawiam i powodzenia

Juz pisalam ogarnij sie..zreszta po co komu w polsce wloskie swiadectwo pracy?teraz zastanow sie jak podejdziesz do klienta..jak sprzedawac..zapewne zapytaja Cie jak sie handlowalo we Wloszech?na te pytania postaraj sie odpowiedziec porfesjonalnie..nie zajmu sie niepotrzebnie dokumentami,ktorych nota bene nie masz

Gość zielona koszula
moim zdaniem będą chcieli dokumenty żeby wyliczyć należny ci urlop, nie znam prawa pracy na tyle żeby stwierdzić, czy bierze się pod uwagę równiez pracę poza Polską?

Sorry, jak mogą nie chcieć od Ciebie dokumentów? Musisz przedstawić świadectwa pracy, do wysługi lat i urlopu. Skoro ich nie masz, a wcześniej wpisałaś w CV, że pracowałaś, to Jesteś niewiarygodna.

Gość tatiannao
czyli co ja mam teraz zrobic?musze odmowic ta prace?:(

idz do pracy!!!!! na wstepie zapytaj czy te dokumenty sa potrzebne poniewaz ich nie masz..zostaly we wlosxzech np..Pracuj uczciwie..nie sluchaj teraz paplaniny na temat jestes niewiarygodna..sama dobrze wiesz jak jest..teraz staraj sie wypasc jak najlepiej..juz nauczke masz.Powodzenia

Gość kto cie zatrudnic analfabetko
"rządać" ja sie pytam kto cie zatrudnil KRETYNKO?

Gość tatiannao
jak juz na wstepie zaczne krecic, ze dokumentow nie mam, ze zostawilam we wloszech, to chyba sami sie domysla, ze jest cos nie tak:o Jz sama nie wiem co mam robic, boje sie, a zalezy mi na tym, zeby pracowac:( jezeli powiem, ze pracowalam na czarno, bedzie to malo wiarygodne, w cv wpisalam pkres pracy ponad 6 mc w jednym i w drugim sklepie, nikt by mnie nie trzymal tak dlugo na czarno, tym bardziej, ze nie wpisalam jakiegos bazarku, tylko znany sklep odziezowy:(co ja mam teraz zrobic:(

Powiedz,że świadectwa zostały we Włoszech i,że nie jesteś w stanie dostarczyć ich nowemu pracodawcy. Stratna jesteś na tym tylko dlatego,że dłużej będziesz musiała pracować na dłuższy wymiar urlopu. Pracodawca nie powinien robić żadnych problemów. Teraz tylko musisz się wykazać,żeby szef wiedział,że zatrudnił odpowiednią osobę. POWODZENIA

Posluchaj teraz sie wykarzesz ze jestes uczciwa,jestes dobrym pracownikiem i po problemie. Nie mam 20 kilku lat.prowadze 2 biznesy poza krajem..Zatrudniam tez polki..wiem kiedy klamia na wstepie ale daje im sie wykazac. Pracuj uczciwie i bedzie oki

Gość tatiannao
dzieki dziewczyny, podnioslyscie mnie troche na duchu bo juz mialam zrezygnowac z ej pracy...jak mnie poprosza o dokumenty to powiem, ze zostaly we woszech, najwyzej sie zorientuja, ze klamie i mnie nie przyjma.

Gość Donaldddd
przecież chcą świadectwo pracy, durnoty

Gość cfvvvvccvvvvvvvvv
No to powiesz, że jesteś w trakcie przeprowadzki do Polski i jeszcze nie wszystkie rzeczy zostały sprowadzone:)