Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfjgfjfgj

życie to dar od Boga?

Polecane posty

Gość gfjgfjfgj

jeśli od kogoś dostaje się w prezencie jedzenie to wypada podziękować i zjeść? a co w przypadku gdy jedzenie jest zepsute? :o

Gość ło jezu ale ty jestes tempy
wiara w boga to wiara ludzi których cierpienie i bezsens zyciowy tak przysłoniło mózg ze w to wierza w sumie chciałabym wierzyc ale nie potrafie :O

nemezis dokładnie, dlatego to jest w pewnym stopniu sprawiedliwe, tak jak np rzuty kostka w jednej chwili mozesz miec wszytko w drugiej nic :)

Poza tym, gdyby Bóg miał wpływ na nasze życie to twierdzenie, że jest sprawiedliwy, wszechmogący, wszechwiedzący itp. byłoby zwykłym kłamstwem.

Gość bvgfbghbhyjnhy
'' wiara w boga to wiara ludzi których cierpienie i bezsens zyciowy tak przysłoniło mózg ze w to wierza'' a jaki niby sens ma życie skoro wierzy się że śmierć to the end?

Gość miskaaaaaaaaaaa
rozmnazanie to jest sens

no własnie nie ma sensu :D, ale wierzacym bóg obiecal cos po smierci za dobre starania tutaj na ziemi i to jest ich celem :D a przy okazji zapewnia ze cierpienie ma sens i zostanie im to wynagrodzone :) czy to nie piekne ? :) to jest własnie to czego ludzie pragna usłyszec gdy traca zdrowie, urode i inne takie tam..

Gość miskaaaaaaaaaaa
jeszcze cierpienie uszlechetnia:o

Gość brygada kryzys__
''rozmnazanie to jest sens'' haha ci co nie wierzą w życie pozagrobowe rekompensuja sobie życiowy bezsens wierząc w miłość- której też tak naprawdę nie ma

Gość Waligórski
życie to choroba roznoszona drogą płciową.

Gość vbghyhuyjhuijki
współczuje ci jeżeli rozmnażanie jest dla ciebie sensem życia, ambitne :O

kto mówi o miłosci :D rozmnazanie przekazywanie genów to prawdziwy jedyny sens kazdego żywego stworzenia od jednokomorkowych organizmów po stworzenia tak złozonego jak człowiek :D to jest wpisane w nature ichoj nic z ty mnei zrobicie jak drzewo jest drzewem :D

Gość asdgsgasdg
gdyby ktoś wam dał w prezencie zgniły placek to jak byście go nazwali?

Gość piczekson w pekao 24
Tak dar od boga. :P

Gość miskaaaaaaaaaaa
dobroczynca pewnie

Gość hxuyrbuiy
na całe szczęscie Bóg nie rozdaje zgniłych placków, a dar zycia to szansa na nowe lepsze, gdybyś sie nie urodził/a jestes bez szans

Gość miskaaaaaaaaaaa
nie boicie sie ze swoje dzieci wychowacie na takich samych nieudacznikowo jakimi wy jetescie?

Gość gtgtgtgtggt
''to jest wpisane w nature ich*j nic z ty mnei zrobicie jak drzewo jest drzewem'' a co z tymi którzy nie chcą miec dzieci?

po stokroć TAK - smutne, że tak mało ludzi to dostrzega, ależ czy nie jest Nam tak wygodniej... w myśl zasady hulaj duszo piekła nie ma... ale mam pytanie - czy to, że daltoniści nie dostrzegają kolorów jest wystarczającym dowodem na wszechobecną szarość..? pozdrawiam

Gość miskaaaaaaaaaaa
kiki sriki pierdolisz

smutne jest twoje zachowanie, nawet jeżeli na forum jest sfrustrowana młodzież... argumenty w dyskusji na tematy teologiczne, to ,,... sriki pie**olisz...". Proszę o wybaczenie, ale nie czuję się na siłach dyskutować z mocą takich argumentów - pozdrawiam i żegnam :(

w myśl zasady hulaj duszo piekła nie ma... A dlaczego od razu uważasz, że ten, kto jest ateistą musi być zły ? Ja akurat nie jestem ateistka tylko deistką, ale staram się żyć zgodnie z sumienie, nikogo nie krzywdzić, żyć tak, by móc z godnością spojrzeć w lustro i nie wstydzić się swoich czynów... Tak więc generalizacja nie jest dobra.

Gość Życie to DAR!
Czy od Boga? Nie wiem. Wiem jedno. Jedyne co w życiu mam to Życie, jedyne co w życiu pewne to Śmierć. Reszta to pochodne. Bez życia mnie nie ma. Jestem. Co się z tym darem stanie lub co z nim zrobię to też życie. :)

Gość miskaaaaaaaaaaa
mam 25 lat nie jestem juz mlodzieza

Gość poczytajcie troche ludzieeee
a wiecie że moralność i lęk przed śmiercią to też ''produkt'' ewolucjii według nowszych badań? i wbrew powszechnej (zakłamanej) opinii to własnie ludzie egoistyczni nie wyznający żadnych wartości są ''nienaturalni'' i mają pewnego rodzaju ubytek/brak w psychice