Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfbskjdbksadhbf

Uwaga na wirusa na Facebooku!!!!

Polecane posty

Gość jfbskjdbksadhbf

W pt o 16 napisala do mnie kolezanka na fb http://www.voila.pl/374/9mrci/?1 !POD ŻADNYM POZOREM NIE KOPIUJ LINKU I NIE WCHODŹ W NIEGO! Teraz krótko co robi wirus i co ja zrobilem zebny go usunąć to bylo 20 sierpnia 2011 wiec nie tak dawno Klikasz na youtube żeby sciagnal ci adobe flash player najnowszego jakiegos 1.1 0.o gdy klikniesz w link przenosi cię na inną domene czyli takie hiperłącze nie do celu jakiego byś chciał ściąga ci się TAJEMNICZY WIRUS - koń tojański Po pierwsze unieszkodliwia antywirus! jak to robi to proste gdy wl ci sie antywir z ostrzeżeniem klikniesz usuń go i się cieszysz tak ? to początek zabawy... chwilka 40 sekund i komp sie wyl normalnie jakbys kliknął Wyłącz komputer probujesz go wl chwilka i wyswietla ci sie w każdym rogu ,,Tryb Awaryjny" i u góry pisze typ microsoft-u. u mnie bylo 2006 itp. wkurzylem sie tym troche i mowie ze restart moze cos zrobi ale chwila moment niezawodny (CTRL+ALT+DELETE)Menedżer zadań pozniej na menu niestety przelaczylo sie na klasyka no ale jak jest menu to mozna wlaczyc panel sterowania i wyswietlil mi sie punkt przywracania systemu do godz. ktorejs tam ale byl nieaktywny prosta rzecz koń trojański chce się bawić. No to jeszcze raz reset. Przypomnialem sobie ze kolega kiedys zrobil mi glupi zart z tapetą poprostu zrobil screen ekranu i ustawil go jako pulpit a pliczki schowal do foldera o jakiejs tajemniczej nazwie ... Mówie kurde ten koń dziala na tej samej pewno zasadzie zmienia pulpit i się nie mylilem raczej bo zmienilem na normalną tapete pozniej styl z klasyka na normalny windows. rozdzielczosac na full itp I było mało mi bo niemogłem zmienic czegoś jeszcze a mianowicie tapeta byla nie do konca miala dziwny pasek Więc pomyślcie mądrze Wirus działą na zasadzie aby upszykszyć życie użytkownikowi proste Hakerowi umożliwia złapanie takiego kroliczka przez internet normalka. A więc jeszcze raz Wirus - Koń Trojański dodaje jakieś komendy do plików (.cfg) konfiguracyjnych i dodaje je oraz jakis swoj program ktory ma jakis cel A więc one są pewno jeszcze schowane... 0.o

Gość Gjckchjk
A jak tylko dostalam wiadomosc "hi" na fcb,ale ttylko ja odczytalam i nic nie odpisalam,to czy moge miec tego wirusa?

Gość fbb
pewnie że masz, musisz wyrzucić komputer przez okno