Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolejny zły wynik?

wysoki cukier?

Polecane posty

Gość kolejny zły wynik?

Powiedzcie mi czy wynik glukozy na czczo 110 to dużo? Mam się martwić? To jest niby wynik graniczny, ale lekarka kazała zrobić dalsze badania, w rodzinie jest cukrzyca, jak i mi wyjdzie to się chyba załamię, bo odżywiam się zdrowo, jestem szczupła, aktywna, nie jem słodyczy, nie piję przesadnie alkoholu, w dodatku mam już chorą tarczycę i biorę leki, jeszcze cukrzycy mi brakuje :(

Gość 110 na czczo, to duzo
Warto go sobie ustawic. Cukrzyca to choroba dziedziczna. Tez mialam go badany i na czczo byl niski . Dostalam do wypicia taki slodki kit i potem badano mi cukier, bez wysilku i zwysilkiem i stwierdzono (mimo ze nie mialam wysokiego) ze zle go spalam. Teraz co trzy miesiace musze robic ten test. Sklonosc mam, insulina narazie niepotrzebna, ale pewnie z czasem... Tak to jest z ta cukrzyca, nie tylko wynik na czczo, ale jak po spozyciu radzi sobie z nim organizm. Tez nie jem tlusto, za slodyczami nie przepadam. Mam jedyne 47 kg przy wzroscie 160, a zagrozenie cukrzyca.

Gość kolejny zły wynik?
No ja właśnie muszę teraz zrobić to badanie "po spożyciu" glukozy, trochę się martwię, bo kurcze, jestem młoda, dbam o siebie, a ciągle coś. W dodatku zaczynam myśleć o ciąży, a tu ciągle wychodzą jakieś nowe problemy. Zaczynam wątpić w sens prowadzenia zdrowego trybu życia.

Gość wesoła wdówka
Zrobią Ci krzywą cukrową i zadecydują co dalej.wcale nie musisz zaraz mieć cukrzycy.Moja córka miała nieprawidłowa tolerancje glukozy,3 lata dieta,liczenie WW i teraz jest oK!