Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na pomoc, ratunku

co na suche pięty, macie jakieś dobre rady, kosmetyki sprawdzone

Polecane posty

Gość na pomoc, ratunku

chcę mieć zadbane pięty i szukam dobrych wskazówek

Gość vi-
scholl na pękające piety - naprawdę dobry

Gość na pomoc, ratunku
o to fajnie, kupię!

Gość google /////
parzy?????? pełno tam infromacji na ten temat

Gość na pomoc, ratunku
a używacie jeszcze nożyka do zdzierania twardego naskórka, podobno tego się już nie stosuje

Na suche piety najlepsze jest jedzenie pestek dyni i slonecznika okolo 3 lyzek dziennie. Po tyg wasze piety bea gladkie jak pupa niemowlaka. Polecam!

Gość na pomoc, ratunku
wypróbuje te sposoby, na zabiegi u kosmetyczki nie mam kasy, wolę sama jakoś zadbać, ale zwykłe moczenie i pumeks nie pomaga, po umyciu jeszcze fajnie wyglądają, ale wystarczy trochę pochodzić w bucie i zaś takie przyżółkłe, suche pięty

Gość vi-
eh, ten nozyk to chyba jakiś przeżytek. Scholl przez kilka dni + pumex i będzie gitesik :) z tym słonecznikiem i dynią to chyba ściema - ja jem tego dużo i jakos nie widzę związku

Gość Wiecie co...........
prosty sposób....siemie lniane mielone (najlepiej pić) można dodawać do miski z gorącą wodą , wymoczyć stopy (raz dziennie) a potem kupić dobry enzymatyczny peeling do stóp i stosować codziennie. Duzo zależy od diety , należy dobrze nawadniać organizm a problem powienie zniknąć.

Gość Pepti
Jagoda urodziłaś już??

Gość kachulica
ja stosuje krem z neutrogeny i tarke ceramiczna F3 systems z Donegala. niemam problemu z suchymi piętami.

Gość nestea.....
tez polecam scholl jest naprawde super i dziala.

Gość cure
mi pomaga neutrogena i taki krem z intermarche w fioletowym opakowaniu, z mentolem. gdyby nie ten mentol i można by to pomylić z neutrogeną, a jest dużo tańszy :)

Gość placimy 850zł za 3 pokoje
ja stosowałam wszystko: -wszelkie mechaniczne sposoby: pumeks, nozyk, zyletka, tarka, peelingi itp -prawie wszystkie znane kosmetyki, scholl, neutrogena, xerial 50 z mocznikiem, wszystko co google poleca - zabiegi typu smarowanie kreme i owijanie na noc w woreczek/skarpety - odpowiednie zywienie I DALEJ MAM SZORSTKIE PIETY, ZROGOWACIALE CALE STOPY WE WSZYSTKICH MIEJSCHACH GDZIE STYKAJĄ SIE Z ZIEMIĄ, TAKŻE NA PALCACH

Gość polecam bardzo
oliwa z oliwek, zawinąć w folię taką przeźroczystą, skarpety i tak na noc. Oliwa ma witaminę A która działa właśnie na takie pięty!

Gość masc tranowa
masc tranowa jest bardzo dobra na suche piety .Ja stosowalam wszystkoschole i rozne dostepne kremy jednak nie osiagnelam nigdy rewelacyjnego wygladu.dopiero jak poszlam do kosmetyczki poradzila mi zebym smarowala conajmniej przez tydzien mascia tranowa rano i wieczorem i po kilku minutach zakladala skarpetki.po tyg,potem nozyk i piety jak u niemowlaka.naprawde polecam

Gość DO -placimy 850zł za 3 pokoje
idz do kosmetyczki, jest taki zabieg na pięty, nie pamiętam nazwy. Mi to pomogło, po ciązy miałam tak suche i spękane pięty jak 80-letnia staruszka, tez nic nie pomagało, żadne kremy, cuda wianki. Pomogła kosmetyczka i kiedy się z tym uporała, to teraz wystarczy że stosuję Scholl na popękane pięty i po kilku dniach znów są piękne :) I jeszcze zażywam witaminy, zdrowo się odżywiam, pije dużo wody i takie tam ;)

Gość DO -placimy 850zł za 3 pokoje
i jesczze co mi wpadlo do glowy, to może tu nie chodzi tyle o ile, o to jakie stosujesz zabiegi, ale może nie wystarczająco o siebie dbasz, chodzi o zdrowe odżywianie, warzywa, owoce, picie dużej ilości wody, herbaty, soków-czyli nawadnianie organizmy, bo bez tego nic może nie pomóc. Może zacznij od siebie? a potem od pięt ;)

Kupiłam frezarkę na allegro,taką najtańszą i jestem bardzo zadowolona bo zawsze chowałam stopy głęboko w butach...:)

Gość kasiuli
nawilzanie nawilzanie nawilzanie !!! ja tez mialam z tym problem i nwilzajam najpierw codziennie pozniej stopniowo mniej az wkoncu 2 razy w tygodniu. Po calej pielegnacji nakladam duza warstwe kremu nawilzajaecego w skarpetki i ide spac ;) Ale najpierw wymocz stopki i zetrzyj zrogowaciały naskórek ja uzywam tarki ceramicznej F3 systems z Donegala, polecam bo jest mega bezpieczna,skuteczna no i tania...http://www.donegal.com.pl/

Gość deskooootka
Z własnego doświadczenia moge polecić regenerującą maseczke do stóp Feet Up Advanced. Jak dla mnie jest to jeden z tych lepszych kosmetyków jesli chodzi o problemy z suchymi pietami. U mnie sprawdza sie swietnie.

Gość gość
Zwykła masc z witamina A .

Gość gość
czytalam , ze takie rogowacienie to ponoc odruch obronny skory piet, zwlaszcza przy nadwadze. A scholl dobry.

Gość gość
Polecam Callus, efekty są zauważalne już po pierwszym tygodniu :)

Gość gość
tylko sprawdzajcie czy w składzie kremu nie ma parafiny, bo na dłuższą metę wysusza bardzo skórę, na początku wydaje się, że jest ok, tak sobie załatwiłam kiedyś stopy maseczką parafiną do stóp i jeszcze dodam, że w pielęgnacji potrzebna jest systematyczność, nie raz w tygodniu super zabieg, a później nic- codziennie trzeba smarować stopy jeśli ma się z nimi problem

Gość gość
Na pękającą skóre na pietach ja stosuje preparat Urgo, konsystencja tego preparatu idealnie dopasowuje się w spękania, szybko zasycha. Zamówiłam go przez internet, ale ostatnio widziałąm tez w aptece.

Gość gość
ile dalas za to urgo?zasycha na pietach czyli tylko na noc?

Gość gość
Konsystencja preparatu szybko zasycha, mozna ja stosowac 2-3 razy dziennie az do wyleczenia. Ja przez internet dałam około 30 zł, świetny środek jeśli chcesz uzyskać efekt gładkich stów.