Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smallgirl

2-tygodniowe dzecko nie cchce spać co robić?pomocy

Polecane posty

Gość smallgirl

Mam 2 tygodniowa córeczkę.nie chce spać cały czas jest marudna .Karmie ją piersią.Podobno powinno się karmić na żądanie.Ale ona je po czym zasypia.i tak non stop.Nie mogę jej ululać .Kolki odpadają.pielucha tez sucha nie wiem co robić.Czy ktoś miał podobnie?

Gość a jakim cudem to zrobiłaś?
no to się zdecyduj o co chodzi. Bo piszesz, że nie chce spać a w drugim zdaniu, że je i zasypia

Gość smallgirl
przepraszam a póżniej je tylko chwileczkę i zasypia przy cycu po czym znowu się budzi i marudzi i tak w kółko

Być może nie potrafisz rozpoznać, że dziecko jest śpiące - ja tak miałam i zabawiałam synka i też uważałam, że wcale nie chce spać. Przy karmieniu staraj się ubrać dziecko jak najlżej, bo gdy mu jest ciepło, momentalnie zasypia, zamiast jeść, a gdy odstawisz od piersi, przypomina sobie, że jednak się nie najadło i wszystko zaczyna się od nowa.

Gość a jakim cudem to zrobiłaś?
moja córka też zasypiała, ale łachotałam ją po policzku żeby podczas jedzenia nie spała i w momencie, kiedy uznałam że wyssała już tyle ile powinna, odkładałam do łóżeczka. Dziecku dobrze przy piersi mamy, czuje się bezpieczne to zasypia. Ale trzeba zrobić wszystko, żeby najpierw się najadło:)