Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyszna kawusieńka

Ile razy dziennie śpią Wasze 1,5 roczniaki ?

Polecane posty

Gość pyszna kawusieńka

gdzie śpią i jak drzemki wpływają na organizację dnia ? Zawsze w łożeczku w domu, a dopiero potem gdzieś wychodzicie na dwór czy jedziecie za miasto,nad wodę, działkę itd, czy wychodzicie niezależnie od pory snu i dziecko śpi np. w wózku po drodze ?

Gość ja takze nie
moja spi godzinkę lub dwie. staram się ją kłaść spać ok 12-13 jednak jak jedziemy nad wodę to nie zwracam na to uwagi jeden dzień kiedy nie pójdzie spać w dzień jej nie rozreguluje

Gość słodkie ciacho 1
Moje 21 m-czne dziecko śpi razem z nami, a w dzień w wózku ok. 2 godz.(ale nie codziennie). Wstaje 6-ej, chodzi spać o 21:30. Jak w dzień nie śpi to jest bardzo kapryśne...:-( Na podwórko wychodzimy przed południem i popołudniu

Gość pyszna kawusieńka
Mój jak się nie wyśpi, jest strasznie marudny, kapryśny,nie je i nie ma opcji by ominąć jego drzemkę, przeważnie śpi raz dziennie 2-3 godziny i najlepiej, jak śpi w łóżlu w domu, bo taki sen kombinowany w wózku nad wodą to jest spanie na 40 minut, a potem niedospany jest marudny resztę dnia.

Gość specjalistka miss
raz dziennie od 12 do 15:) a ma 22 miesiące:)

Gość rymowanki-kolysanki
Witaj! mój synek ma 16 miesięcy. Wstaje ok. 6 (czasem o 5 czasem o 6.30). Kłade go spać między 11-12, śpi ok. 1,5h -2h. Chodzi spać ok.20. Staram się kłaść go na drzemkę codziennie. Jak nie zaśnie w dzień to jest masakra. Chodzi zmęczony, marudzi, wszystko jest na nie.

Gość wiesz co kup
raz dziennie od 12 do 16 ... idzie spac o 20 i wstaje o 8 -9

Gość karinkamalinka
raz dziennie między 13 a 17 godz.

Gość pyszna kawusieńka
rymowanki, a dopasowujesz wyjścia na spacer czy do znajomych czy tak jak teraz latem, na działkę czy nad wodę do tej drzemki, czyli że np.wyjeżdżasz dopiero po drzemce, czy kładziesz po drodze w wózku ?

Gość moje dziecko dziś kończy 22mie
siąc, właśnie śpi, cóeczke kładę zawsze koło 12, śpi 2godz, wieczorem 20-20.30 śpi do 6, 6,30, 7, a czasem nawet 7,30 ale zazwyczaj to 6,30

Gość słodkie ciacho 1
moje dziecko też zasypia ok 12-ej - właśnie teraz jeszcze śpi :-)

Gość rymowanki-kolysanki
czasem robię tak, że wychodzę o tej 12 on zasypia w aucie i przerzucam go do wózka. Albo kładę go kolo 15 jak już jest totalnie zmęczony. Nad wodą zdarza się, że w ogóle nie śpi, za to wcześniej na noc zasypia. Staram się być elastyczna, żeby jednak zaliczył tą drzemkę w ciągu dnia.

Gość moje dziecko dziś kończy 22mie
spi w kołysce, jest to czas dla moojego odpoczynku, posiedzieć na internecie, czy poczytać, czy sie przespać, jak jest mąż to często jeżdzimy w różne miejsca, córka wtedy śpi w samochodzie, cięzeko by mi było zrezygnować z tej jej drzemki, bo to czas tylko dla mnie, jak sobie pospi robimy obiad później zabawa do samego wieczora, zdarza sie tak ze jak gdzieś jedziemy to wtedy jak właśnie córka ma spać to pospi i np później jak dojedziemy jest wypoczeta i mozna z nią wszędzie chodzić,

Gość moj spi raz
tak od ok. 13.00 do 14.30-15.00.

Gość dekolo
moja ma 19 miesiecy nie spi caly dzien od 9 - 23

Gość pyszna kawusieńka
No a np. jak wyjeżdżacie w porze snu, i dziecko uśnie w aucie, a podróż trwa zaledwie pół godziny, to co dalej, przekładacie do wózka i dalej spi, czy się wybudza i po drzemce ? Bo u nas często jest tak, że spanie w drodze odpada,bo dziecko wtedy zwyczajnie nie wyśpi się tak dobrze i tak długo jak w domu.

Gość karinkamalinka
o matko to chyba współczuję ja przynajmniej chwilę odpoczne lub coś zrobię jak śpi

Gość dekolo
ja tez sobie wspolczuje:) do tego cala dobe jest wszedzie :) Nawet pod lozkiem :)

Gość karinkamalinka
no wiem coś o tym a czemu nie śpi? próbowałaś jakoś ją uśpić?

Gość dekolo
probowalam. Nie da rady:) a jesli zasnie na 2h w dzien to w nocy sie budzi kolo 3 i nie spi do 5-6 :) Takze wole juz caly dzien sie przemeczyc niz tak w nocy wstawac:)

Gość pyszna kawusieńka
Ale z jednej strony dziecko nie śpiące w dzień to duże ułatwienie na wyjazdach. Teraz zobaczcie nas, mały mi zasypia o 11-12, śpi średnio do 14. Teraz rano, zanim zaśnie o tej 12, to już nie zdążę z nim nigdzie wyjść, bo a to obiad trzeba zrobić, a to posprzątać, a to już czas 2 śniadania i zajęcia są do samej 12, potem już o 12 nie wyjdę, bo dziecko chce spać. No i jak się obudzi, jest 14 , zjemy obiad i dopiero o 15 mamy czas, by gdzieś wyjechać czy wyjść.

Gość darqa
Mój synek ma 19 miesięcy, spi raz dziennie przez 3 godziny. od 12 do 15. Wieczorem zasypia ok 20 i spi do 7 rano. Absolutnie nie narzekam ;) Kiedy gdzieś wyjeżdżamy, to zasypia w wózku czy samochodzie, ale wtedy spi max godzine i przez to wieczorem zasypia już przed 19.

Gość karinkamalinka
no to rzeczywiście a z tym spaniem to nie do końca tak ja przed południem wychodzę na 2 godziny, po południu też, a obiad gotuję często wieczorem

Gość dekolo
ja rowniez wieczorem bo inaczej sie nie da:) ( oczywiscie na nastepny dzien).

moja corka spi okolo 12stej - ale tylko pol godziny (zawsze) bez znaczenia czy we wozku czy w lozeczku. Wieczorem zasypia po 21wszej (w nocy budzi sie z 5 razy) wstaje okolo 8smej.

Gość dekolo
ojjj to tym bardziej współczuje. Moja chociaz noc przesypia normalnie

Gość słodkie ciacho 1
moje dziecko jak zaśnie w samochodzie, to zawsze się budzi jak je chcę przełożyć do łóżka, więc czasami zostawiam w aucie drzwi otwarte(i w domu też) i idę się przebrać i poukładać zakupy i ją zabieram. Ale robię to sporadycznie, bo boję się ją samą zostawiać w aucie

Gość sluchaj masz madra
moja corka ma 14 miesiecy, spi od 10-11 do 13-14. zalezy jak wstanie rano, ale wstaje 5-6.a idzie spac wieczorem 19-19-30. spi zawsze w domu, nie jezdzimy nad wode bo nie mamy gdzie chyba ze maz ja zabiera gdzies np do rodzicow to wtedy spi u nich w wozku. zawsze rano wychodzimy przed 9 na spacer/zakupy, obiad robie w czasie kiedy spi i mam jeszcze czas wolny po skonczeniu obiadu i ogarnieciu domu.

Gość gość
Mój 13 miesięczny synek wstaje o 7:30 po śniadaniu i zabawie między 9-10:00 kładzie się spać śpi do obiadu 2h między 12-13:00 je obiad idziemy na spacer, ciepła herbata czasem jogurt jak chce a o 15-16:00 je deser i kładzie się spać i śpi do 17-18:00. Później jak wstaje to się bawi je aż do 19 bo o tej go kapie, następnie kaszka i o 20:00 już śpi. Znajome mi mówią że to aż nie mozliwe że aż tyle śpi. Mój syn jest bardzo *****iwych dzieckiem i czasem ciężko za nim zadazyc i myślę że to jest przyczyną takiego spania.