Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hibiskus

Jestem załamana:(

Polecane posty

Tyle lat studiów i nic, od marca szukam pracy, wychodziłam i wyjeździłam już kilometry na rozmowy kwalifikacyjne i NIC! Nie jestem głupia, znam biegle dwa języki, bardzo dobrze dwa inne, ale właśnie tu jest problem: skończyłam lingwistykę, znam tylko języki obce, nic poza tym. Mieszkam w małym mieście, mojej specjalizacji (hiszpańskiego) nikt tu nie potrzebuje, w dużym mieście takich jak ja jest zatrzęsienie. Nawet do hotelu mnie na recepcję nie chcą przyjąć, bo "mam za wysokie kwalifikacje i i tak zmienię po pół roku pracę na inną". Próbowałam już wszędzie, w dużych miastach, w małych, wszędzie nic. Planuję zrobić kurs pedagogiczny, ale to trwa 1,5 roku, muszę ją jakoś opłacić. Dlaczego w tym kraju tak jest???

Gość Ewelina, Studentka otykologii
A czy jesteś dziewicą?

Dlaczego wiedząc, że w Twoim mieście nie potrzebują nauczycieli hiszpańskiego, a w duzych jest ich od groma, nie wybrałaś innego kierunku studiów?

Gość podszywacz de luxeee
wyjezdzasz za granice gdzies, gdzie jest duzo multilingualnych centrow obslugi (Londyn, Dublin, Monachium, Zurych), pracujesz tam przez 2 lata, wracasz do Polski, masz doswiadczenie, kase i szerokie spojrzenie na swiat, zamiast ograniczonej, zasciankowej perspwktywy zakompleksionej dziewczyni z polskiej wsi, dziekujedowidzenia :classic_cool:

Studiowałam 5 lat w Niemczech (mój drugi kierunek studiów to germanistyka), ale nie robiłam specjalizacji nauczycielskiej. W moim mieście mam rodzinę, narzeczonego, dlatego wróciłam. Wszyscy mówili, że z taką znajomością języków od razu znajdę pracę.

Gość gabi456
załóż szkółkę językową ! korepetycje do matury z jęz. niemieckiego jak znalazł..a i znajda się tacy co chętnie nauczą sie hiszpańskiego. Idziesz i zakładasz firmę 350zł zusu przez 2 lata a lekcja możesz dawać w mieszkaniu nawet.