Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karinkamalinka

luźniejsze kupki

Polecane posty

Gość karinkamalinka

u dziecka prawie 2 latka czy wiecie od czego?

Gość karinkamalinka
no może ktoś pomoże?

Gość mama malej zuzi
u mnie mała ma takie np po bananie lub jak zje więcej owoców. często też robi takie jak bardzo dużo pije a mniej je(upalne dni)

Chętnie bym pomogła tylko nie mam pojęcia od czego Twoje dziecko może mieć biegunkę bo powodów jest tysiąc. Dolega mu coś jeszcze procz rozwolnienia? Gorączka? gardlo ma czerwone? Katar kaszel? boli brzuch? wymioty? Tak czy siak podaj smectke (dwa razy dziennie po pól saszetki), wprowadz dietę- rozgotowany ryż, gotowana marchewka, chrupki kukurydziane, wafle ryżowe. Dawaj dużo picia (mozesz podać naar z suszonych borowek- do kupienia w aptece) Kup tez orsalit bo teraz gorąco to sie moze odwodnić. Odtsaw warzywa, owoce, soki, mleko i przetwory. No i obserwój. Jak sie nie poprawi to do lekarza.

Gość karinkamalinka
no właśnie u nas jest raz gęsta raz rzadka tylko czekamy na czwórki (zęby) to może to to? sama nie wiem

Gość karinkamalinka
wiosenna mamo nie poza tą luźniejszą, bo to nie wodnista, to nic nie dolega bawi się ładnie, nie płacze, tylko gryzie wszystko, wiec moze to od tych zębów

Gość karinkamalinka
daję lacido baby

Gość mama malej zuzi
a te rzadsze kupki ma codziennie czy jednodniowo? u nas ją raz na jakiś czas jeden dzień

Gość karinkamalinka
tak od 2 dni raz, dwa razy dziennie + jeszcze rano gęsta

Gość dekolo
sluchaj my mamy przejscia po rotawirusach ( jak miala 5 miesiecy ) byly wtedy wodniste non stop i dawalismy zawsze dicoflor 30. To dobre probiotyki dla jelit i pomagaja by wirusy czy batkerie do roganizmu nie przenikaly ( procz innych lekarstw). Jak mala miala zabkowanie ( a dzis ma juz 19 miesiecy ) tez miala rzadsze i dawalismy dalej ten dicoflor + nawadnialismy po kazdej rzadszej kupie ( plynen do nawiadniania dla niemowlat). Ponoc niektore mamy daja latem same od siebie bo to uzupelnia mineraly ale zapytaj o to wszystko pierw pediatry czy powinnas podawac czy nie.

Gość karinkamalinka
pytałam na telefon, to mam zalecone to lacidos baby ale zastanawiam sie czy to coś poważnego czy chwilowego to nie jest narazie jakaś tam biegunka, ale takie nie wiadomo co - rzeadkie, nie wsiąka w papmpersa

Gość pomaranczowemajtki
w każdym razie dzięki za odzew

Gość karinkamalinka
ja jeszcze nie dziękuję, ktoś się nudzi ale oczywiscie dziękuję za porady i proszę o jeszcze