Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wczesne ząbki....

moj 2miesieczny bobas ząbkuje

Polecane posty

Gość wczesne ząbki....

mialyscie podobną sytacje? dzisiaj bylam u pediatry i malemu przebila sie juz jedynka, a rowniez zeby trzonowe przeswituja przez dziąsła... dodam ze dziecko naprawde szybko sie rozwija, wjest duzy, nosi juz ubranka 68... przekreca sie sam, jednak tak wczesne ząbki mnie martwia

Gość u mnie to samo
u mojej kolezanki tez tak mowili, zeby wyszly jak may mial, 6mcy

:) Przecież nic nie poradzisz. Dbaj tylko nie, codziennie przed snem przecieraj i ząbki i dziąsła zwilżoną w wodzie gazą czy wacikiem czy czymś tam :)

Gość wczesne ząbki....
czyli to si,ę tak jakby zatrzyma? jedynke to i ja widze, tam dalej jak zaglądam to tez widze... sama sie zglosilam do pediatry bo myslalam ze to raczej jakies plkesniawki, maly sie slinil strasznie ze jak go trzymalam to cala bluzke mialam mokra, piastki w buzie tez wkladal no ale rowniez sadzilam ze raczej na zeby zawczesnie . czyli teraz przestaną mu sie wyrzynac i to powroci pozniej? pediatry nie moglkam dopytac, bylam bez kolejki no i to doslownie 3minuty wizyta byla spojrzal ze zabki i kazal smarowac zelem wielka kolejka sie ronbila no wiec niestety dokladniej zapytac nie mialam okazji

Gość wczesne ząbki....
przepraszam ze tak z blędami pisze... dziecko mi wrszeszczy na rekach ...

Gość Mój kuzyn
na córkę której dolne 1 wyszły w 3 mies i na tym się skończyło.Dopiero na rok zaczęły rosnąć następne.

Gość wczesne ząbki....
w aptece kobieta zareagowala tak jakbym miala na to wplyw :p mowie ze chce zel do stosowania przeciwbolowo dla dzieci ktore zabkuja z tym ze dziecko ma 2mies ona--czy jest pani pewna ze to ząbki? ja--tak, bylam u pediatry ona--a nie uwaza pani ze to za wczesnie? ja-no tak ale musze jakos dziecku ulzyc mimo ze wczesnien zaczą ona--moim zdanie to stanowczo za wczesnie :) poczulam sie jakby to byla moja wina he he

:D Nie bierz do głowy:) Może rzeczywiście tak szybko wyszedł ten jeden czy dwa, a następne będą szły o wiele później. Na to wpływu to nie mamy, jakby się nie starać:D

Gość wczesne ząbki....
no niestety moj maly nawet gryzaczka sobie nie umie potrzymac dobrze ze juz rączkami trafia do buzi to chociaz tyle sam sobie ulzy :) kupilam dzis najmniejszy gryzak jaki spotkalam i sama mu trzymalam to przyznam ze mu sie spodobalo :) najlepszy jest ten zel bobodent pisze ze 3razy dziennie uzywac (gora 6razy) i ze efekt trawa do 30 min ehh nie chce przesadzic z zelem bo niunio jeszcze malutki wiec wiecej niz 3 nie uzyje... ale rzeczywiscie dzialanie to ma dlugie :p

Gość Magd11
Moj ma 5 miesiecY i Tak placze Po nocach ,czysci go,slini sie strasznie(podobno ze to tez nalezy do oznak zabkowania) i juz mu jeden zabek dolny sie przebil ten drugi jest chyba w trakcie.goraczki nie ma..jak dlugo sa dzieci takie placzliwe przy zabkowaniu????

Gość cvnjnfwifkjn
Moja corcia pierwsze 2 zabki dostala jak skonczyla 3 miesiace, w ciagu kolejnych dwoch wyszly jej kolejne 2. Teraz ma roczek i ma juz 10 zebow a kolejne juz sie pchaja. Rozwija sie szybciej niz inne dzieciaczki, od 2 miesiaca przwracala sie na boki, gdy miala 9 miesiecy zaczela juz chodzic a wrecz biegac itd itd. Chodzi mi oto, ze dzieci rozwijaja sie roznie i widocznie twoje dzieciatko tez wyprzedza rowiesnikow, a to nic niepokojacego. Ja na twoim miejscu nie martwilabym sie tym zbytnio, a na bolesne zbakowanie dla takich maluchow polecam krople Camilia, sa homeopatyczne. Ja mojej corce podaje od poczatku zabkowania.

Gość wczesne ząbki....
no wlasnie moj tez przegania rowiesnikow... ludzie sie dziwią jak dowiaduja sie ze synek ma dopiero 2miesiace, wyglada i zachowuje sie na minimum 4, po prostu silny chlopak i ciekawy swiata :) widocznie taki jego urok ledwo sie do siebie przyzwyczailismy, zaczelismy miec rytualy dnia a tu wszystko znowu zaburzone bo niunio ząbkuje i jest naprawde sporo placzu :/ pozdrawiam

Gość mamamam27
ale widzisz już ząbka czy takie białe kreski na dziąsłach? bo mój synek ma takie kreski od 3 m-ca życia - teraz ma 10 m-cy i zebów dalej brak, przeszliśmy ślinienie strasznie, gryzienie wszystkiego, luźne kupki - a zębów nie ma...

Gość wczesne ząbki....
jedynka dolna to juz taki kiełek...czaubek juz wyszedl, jak smaruje mu zelemm to czuje ją pod palcem. co do tych trzonowych z tyłu to tak jakby przeswitują przez dziąsła jak i tam wcieram ten zel to rowniez takie zgrubienia są ale to chyba raczej pod dziąsłami jeszcze bo takiej twardosci ząbka nie ma juz normalnie mam dosyc... teraz 3h maly byl noszony na rekach bo wielki wrzask w domu byl, nie moglam go niczym uspokoic :/ juz wysiadam normalnie. teraz bidulka przysnela pewnie ze zmeczenia ale nie wiem ile pospi spokojnie, ostatnio pare minut i sie budzi a u nas odwrotnie wrecz brak kupek, wczesniej zawsze 1dziennie byla no ale on ani sie nie napina ani nic , jak cos zauwaze dam mu kawalek czopka, 3razy dziennie dostaje kropelki esp...cos tam ale to nie to co reklamują (kiedys pediatra powiedzial zeby dziecku to podawac zeby nie bylo problemów z brzuszkiem i fakt nigdy nie bylo)

Gość A nikt Ci nie polecił czopków
viburcol? Można stosować niemal od urodzenia, a niezwykle są skuteczne przy bolesnych ząbkowaniach

Gość wczesne ząbki....
niestety nikt mi nie polecil tych czopkow podpytam o nie w aptece :)