Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martusia866

Zmywarka

Polecane posty

Witam,jestem od 2 dni szczęśliwą posiadaczką zmywarki Very Happy I mam następujące pytanie: jest to zmywarka z zewnętrznym panelem. Chciałabym wiedzieć,jak sygnalizuje koniec zmywania?Zaznaczę,że podczas zmywania cały czas miga kontrolka przy wybranym przeze mnie programem. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź

Gość umpa lumpa
czy Very Happy to model, czy jak? :) Masz zdjecie, czy jakies inne informacje o zmywarce?

Gość umpa lumpa
ok, whirlpool ADP 550... instrukcji na necie nie znalazlam, zdjec w powiekszeniu tez nie. Mysle, ze po prostu ja wlacz i po pewnym czasie, gdy juz ucichnie zobacz, czy migajace swiatelko sie nie zmienilo, czy np. nie swieci teraz na zielono, czy moze swiatelka juz nie ma, itd. Powinno to wygladac inaczej. Mozesz tez uslyszec taki "klik" pod koniec. Poza tym kazda zmywarka jest inna, niektorym diody migaja, niektorym zmieniaja kolory, niektore maja elektroniczny czytnik, niektore maja pokretlo jak pralki. musisz sama wlaczyc i sie przekonasz. Po myciu naczyn zmywarka suszy naczynia, wiec powinnas odczekac jeszcze pol godziny od konca zmywania (od oglosu pobierania wody, jak pralka).

hehe przepraszam,Very Happy to byla :) Zmywarka Whirlpool adg 550,na tej stronie jest jej zdj i więcej informacji:http://www.euro.com.pl/zmywarki/whirlpool-adp-550-ix.bhtml nie wiem czy w dobrym momencie wyciągam naczynia,ale tak jak napisałaś czekam aż ucichnie i wtedy po chwili wyłączam.Dziękuje za odpowiedź :) To moja pierwsza zmywarka i chociaż to śmieszne,to okazała się dla mnie trudniejsza w obsłudze niż pralka i kuchenka(kupowane w zeszłym roku,więc też trzeba było się uczyć ich obsługi :))

Gość umpa lumpa
czy naczynia wyciagasz juz suche? Jesli tak, to w dobrym momencie je wyciagasz, a jesli sa mokre, czy na denkach szklanek jest woda, to powinnas odczekac, az skonczy suszenie. Mycie ekonomiczne, czy szybkie, powinno trwac nie wiecej, niz godzine, czy poltorej godziny. Nastaw ktoregos wieczoru zmywarke na noc i rano zobaczysz, czy ona sama sie wylacza, gdy juz skonczy caly program. Jesli cos miga, to pewnie zmywarka nie skonczyla programu. Dobrze jest plukac naczynia, garnki woda, az zlepione jedzenie odpadnie, zanim sie je wlozy do zmywarki. Wtedy zywotnosc zmywarki sie wydluza, jej odplyw sie nie zatyka od resztek jedzenia. Znajoma ma taka szczoteczke do talerzy, ktora uzywa do skrobania duzych resztek. Ja namakam naczynia i garnki, i dopiero wieczorami wlaczam zmywarke. Takie namokniete naczynia sa wlasciwie czyste, resztki jedzenia sie odlepily. Jesli masz jakies pytania, to chetnie odpowiem. Musze na razie isc, maz mnie wola. :)

Musi być w instrukcji jak sygnalizuje się zakończenie programu. Dobrze ją dokładnie poczytać bo te lampki pokazują wiele rzeczy. Np co się psuje w zmywarce czy trzeba coś dodać itp. I nie rozumiem po co namaczanie. Jedyne co trzeba zrobić to po posiłku zrzucić z talerzy resztki, zmywarka sama spłucze i odmoczy. Podwójna robota.

Gość bukaaa
A nie wyświetla ci się, ile czasu pozostało do zakończenia? Poczytaj w instrukcji, w mojej są kontrolki, które się zaświecają - jedna do mycia, druga do suszenia a trzecia po zakończeniu pracy, mimo iz na wyświetlaczu i tak pojawia się 0.

Gość umpa lumpa
jej zmywarka ma tylko kontrolki do wyboru programu, jedna kontrolke ON/OFF i to chyba wszystko. Wynajmuje mieszkanie, w ktorej juz byla zmywarka. Zmywarka nie domywa, dlatego namaczam wszystko przed wlozeniem. Rowniez widzialam, ze tak robi sie w wielu domach, dlatego stwierdzilam, ze powinnam i ja :) Dzieki namaczaniu moge wlaczyc na program krotki. Moja tesciowa zas myje te naczynia gabka, az sa wlasciwie czyste, wtedy je wklada do zmywarki. Traktuje ja chyba jak przyrzad do dezynfekowania, niz mycia. :) To dopiero podwojna robota.

Ja też praktycznie myję tylko na krótkim 30 min programie. Chyba że akurat coś jest wyjątkowo brudne np po zapiekance to dłuższy. Nigdy nie namaczam- od tego mam zmywarkę żeby praktycznie nic nie myć w zlewie;-)

tak jak napisala Umpa Lumpa moja zmywarka ma przycisk ON/OFF,3 in 1 i chyb 6 przyciskow-po jednym przy kazdy programie i ni e ma zadnego wyswietlacza.Musze ja poprostu przypilnowac i jak juz bedzie dobiegac konca program to byc w kuchni i obserwowac co sie zmieni :)

Gość umpa lumpa
zazdroszcze wiec dzialajacych zmywarek. Wlasnie otworzylam swoja i patelnia jak byla brudna (a moczylam ja wczesniej i nawet gabka starlam przyklejony brud), tak jest dalej brudna. Juz to zglosilam, ale przyjda dopiero w poniedzialek... Szlag mnie trafia, bo w koncu, jak Miarka mowi, po to jest zmywarka, zeby nie robic tego recznie. A ja mocze, potem musze i tak umyc recznie, bo zmywarka gowno robi. Ech.

nie ma nic,jest informacja,że pokaże czas na wyświetlaczu,ale ona nie ma wyświetlacza :/ więc oprócz tego nie ma żadnej informacji

Gość umpa lumpa
mysle, ze jest tak: miga dioda programu wtedy, gdy zmywarka jest w trakcie pracy. Dioda przestanie migac wtedy, gdy zmywarka skonczy. Moze byc rowniez tak, ze nie bedzie zadnej migajacej diody, tylko przy przycisku ON/OFF. Nastaw ja na noc i zobaczysz nad ranem, jak wyglada panel po zakonczeniu mycia. Bo szkoda czasu na siedzenie i sprawdzanie jej co chwila, czy to juz. :)