Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czas nas uczy pogody

Imię dla syna po zmarłym mężu?

Polecane posty

Mam 25 lat i od marca jestem wdową. Mężem moim był od 20 r.ż., a znaliśmy się z technikum. Mamy razem córkę 3 letnią Anielkę i jestem w 8 miesiącu ciąży. Dowiedziałam się o niej 2 dni przed śmiercią męża. Dotychczas przez szok nie myślałam o imieniu, teraz gdy już ochłonęłam zdałam sobie sprawę, że mój synuś to na razie tylko synuś i jeszcze nie wybrałam imienia. Pomyślałam o tym samym jakie miał mój mąż - Mariusz. Ale teraz sama nie wiem czy powinnam... no i nie wiem czy wypada mówić Junior, jeśli już ojca nie będzie miał.... jak myślicie ?

Gość dobry pomysł...
imie po zmarłym ojcu, jak najbardizej

Gość Zuzanna Amellii
Bardzo ladne imie ale ja bym nie dawala. Za bardzo wierze w przesady i zabobony.

no właśnie też się tego obawiam, ale w końcu jakieś muszę wybrać a ostatnio to imię jakoś mi się szczególnie podoba

nikt inny się nie wypowie? zależy mi na waszych opiniach

Gość a co się stało z meżem?
?

odpuść sobie to imię dla dziecka , wybierz takie jakie by się mu podobało gdyby żył .... zamęczysz się

miał wypadek, szedł do sklepu, kiedy nagle samochód wjechał na chodnik i zabił 2 osoby na miejscu, w tym męża... na szczęście kierowca w ciągu kilkunastu lat odsiedzi swoje ....

Gość podpowiadam777
uważam, że wiara w jakikolwiek związek pomiędzy śmiercią ojca, a ewentualnym nieszczęściem dziecka tylko ze względu na imię jest trochę przesadzone... myślę, że to, że nazwiesz dziecko po jego zmarłym ojcu byłoby wspaniałe. to będzie część twojego męża i synuś będzie ci go przypominał. a wiem, że po śmierci może jest szok i żal, ale później przychodzą do głowy miłe wspomnienia i pamięta się człowieka kochanego za jego dobre cechy i strony:) nie wahaj się. jeżeli to imię ci się podoba i chcesz- daj

chyba macie rację, na drugie imię mu dam Mariusz a z pierwszym się jeszcze pomęczę hmmm coś wymyslę

"uważam, że wiara w jakikolwiek związek pomiędzy śmiercią ojca, a ewentualnym nieszczęściem dziecka tylko ze względu na imię jest trochę przesadzone..." Tu nie chodzi o jakieś przesądy, a jedynie o to, że może to wpłynąć źle na przyszłe ich relacje. Drugie imię to dobry kompromis. Z jednej strony hołd, z drugiej brak ewentualnego problemu, o którym wspomniałem.

Gość podpowiadam777
ŚOZ- "Za bardzo wierze w przesady i zabobony." odniosłam się tą wypowiedzią do tego, nie do postu autorki a na relacje między dzieckiem a matką? nigdy nie byłam w takiej sytuacji i mam nadzieję nie być, nie mam pojęcia, jak może to na wszystko wpłynąć

Również nie byłem ale moim zdaniem lepiej dmuchać na zimne i nie ryzykować... a nóż coś złego by z czegoś takiego wyszło. Kombo przelania na syna miłości matczynej (normalna sprawa) i kobiecej, mogłoby spowodować zdecydowaną nadopiekuńczość czy coś w ten deseń. W sumie to tylko moje gadanie i Autorka zrobi jak zechce ale chyba to co piszę jest w miarę logiczne i mogłoby się zdarzyć.

Gość zapach pomarańczy...
Moje imię jest po zmarłym w wypadku ojcu. Nie polecam, powinnaś wybrać imię, które będzie pasowało dziecku. Weź kalendarz imion i szukaj, imię sama znajdziesz intuicyjnie.