Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PoduSZeczkaaa

Biorę tabletki od roku, nie jestem w ciąży, okresu nie ma...

Polecane posty

Gość si lamento
wiesz ja tak biore i dziala od 4 lat wiec chyba nie ma w tym nic zlego. pigulki nie dzialaja co do godziny, wszystko zalezy od szybkosci wchlaniania hormonow. przez pierwszy rok, dwa lata tez sie przejmowalam godzinami przyjecia.

Gość PoduSZeczkaaa
Normalnie USG mi robił .. A co do brania tabsów robie tak jak mi powiedzial moj gin. I jakos nie zaszam w ciaze a biore tabletki od roku.. szczerze mowiac teraz tez watpie bym byla w ciazy.. Mysle ze tak jak pisalyscie wczesniej polega to na nieregularnym braniu tabletek, to wszystko. Teraz staram sie brac tabletki normalnuie o mniej wiecej stalej porze... i się okarze za niecaly niesiac czy okres sie pojawi czy nie..

ja tez nie biore co do godziny, tylko po prostu wieczorem, a jakos krwawienie mam zawsze regularnie i nie sądzę naprawde żeby to miało wpływ co innego jak w tym przypadku w gre wchodzi nie opóźnienia pare godzin, tylko częste pomijanie tabletek, branie dwóch jednego dnia itp. itd. ja bym na twoim miejscu ten test jednak zrobiła, może sie 100 razy udać, że w ciaze nie zajdziesz mimo zapominania tabletek a za 101 zajdziesz, nigdy nie wiadomo ja nie mowie, że zawsze jak sie zapomni tabsa to juz od razu sie zachodzi w ciąże, ale mówie, że jak ktoś notorycznie pomija tabletki i nie stosuje przy tym innych zabezpieczen to w koncu moze sie tak zdażyć

Gość si lamento
szanse na zajscie w ciaze sa nawet przy regularnym braniu tabletek:) wystarcza male problemy zoladkowe, biegunka wymioty, zatrucie pokarmowe, wszystko co powstrzyma tabletke przed wchlonieciem:)

Gość PoduSZeczkaaa
Oki dzięki za rady :) z testem raczej zaczekam do nastepnego okresu (gdy się okaze ze go nie dostane) poniewaz raczej ginekolog by to zauwazyl tymbardziej ze plod mialby juz okolo miesiaca. :) Ale na pewno teraz bede na to zwracac uwage by brac je codziennie i nie zapominac.. bo rzeczywiście nie bez powodu jest przeznaczona jedna tabletka na dzien. ;) Jeszcze raz dziękuję i miłej nocy życzę ;)

jak sie ma problemy z żołądkiem i podejrzenia, że sie tabs nie wchłonał, to sie bierze dodatkową tabletke i tyle, jasne, 100% antykoncepcji nie ma nigdy, ale na pewno większa skuteczność jest przy braniu regularnie niż przy braniu jak popadnie i nie przejmowaniu się zapominalstwem, a potem zdziwienie że okresu nie ma

Gość Byłam w ciąży mimo wzięcia esc
Lekarz moze wykryc 5,6 tyg ciaze robiac usg dopochwowe. Mialas takie cos robione?

Gość si lamento
wiesz czym innym jest pominiecie jednej tabletki od czasu do czasu a czym innym nie branie tabletek np dwa dni pod rzad. jesli sie nie wezmie 2 tabletek wtedy dopiero pojawia sie szansa na owulacje i na zajscie w ciaze. dlatego wlasnie tabletki dzialaja juz od pierwszego dnia. nikt tu nie mowi o braniu jak popadnie, ja biore kazdego dnia, jak pisalam zdarza mi sie zapomniec raz, dwa razy w miesiacu i po 4 latach dziecka nie ma. wiec nie ma co siac paniki. to, ze nie ma okresu nie musi wynikac z nieregularnosci przyjmowania tabletek ale np ze slabego luszczenia czy rozkurczania.

Gość PoduSZeczkaaa
USG dopochwowe miałam robione jakos pod koniec opakowania czyli jakos 3 dni przed zakonczeniem opakowania.