Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagódka86

zdjecie usg ciazy:czy wszystko widac?

Polecane posty

Gość jagódka86

mam zdjecie usg dziecka w 12 tygodniu ciazy, gdzie widac tylko JEDNA nozke i stópke. czy to normalne ze wzgledow perskeptywy, ze nie widac drugiej nogi czy raczek? czy zdjecia usg sa takie niedokladne, czy powinno bys widac w miare wszystko juz? CZY moje dziecko ma tylko jedna noge???

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhh86
mam tyle lat co ty :D

Gość jagódka86
no wlasnie zapomnialam zapytac lekarza, tak wszystko szybko szybko :) mowil ze wszystko ok ale ja dostalam zdjecie do reki i dopiero po wyjsciu z gabinetu widze ze widac tylko noge i rak nie. chcialam wiedziec czy to normalne w zdjeciach usg, ze to zalezy od perspektywy, jak sie dziecko porusza itd moze po prostu schowal raczki??

No na pewno by tego nie przeoczył.A co za lekarz?Prywatny?Bo ci na przychodni to mają tak wszystko gdzieś że mogliby zapomnieć o tak ważnym fakcie.Ja w 12 tygodniu jak miałam badanie to mi ginekolog po kolei pokazywała co gdzie jest,mierzyła.opowiadała.

Gość Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Jej...umiesz wejsc na kafe a nie umiesz wpisac w goglach 12 tydzien ciazy i zobaczyc MILIONÓW zdjec z usg z tego okresu, porównać? Przeciez usg jest bokiem, czarno biale w 2d, jak moze byc widac co innego poza bokiem dziecka..

Gość usg bokiem
ciekawe... USG jest takie jak dziecko sie ulozy, moze byc tylem :P

Moje maleństwo całe się pokazało w 12 tygodniu kręciło się troszkę ale wszystko w końcu pani ginekolog sprawdziła.Miałam sondą robione bo jak chciała brzuszne to słabo było widać.

Gość Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
No tak tyłem, przodem- ale tu ma bokiem zdjęcie przeciez pisze to jak ma widac byc co innego jak zdjecie dziecka bokiem..

Gość a żadnego opisu nie dostałaś
? u mnie jest wszystko opisane co zostało uwidocznione w obrazie usg w tym NT i inne pomiary

Gość jagódka86
nie, zadnego opisu nie dostalam ...