Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam doła-starania

Mam doła-starania

Polecane posty

Gość Mam doła-starania

Staramy się z mężem o dzidziusia od 4 miesiecy i wciąż nic, co miesiac czekam i mam nadzieje ehhh, dodatkowo PANICZNIE boję się porodu i na samą myśl mam doła i boje się, że mogę się psychicznie zablokowac. Staram sie nie myslec tak o tym bo wiem ze to nie pomoze, ale łatwo powiedziec :(

Gość nie iwesz coooo
4 miesiące a ty masz juz doła???? no wiesz ja sie staram juz bardzo długo obecnie lecze sie w klinice

sama sie napedzasz... nie przejmuj sie az tak bardzo tym... 4 miesiace to nie dlugo ... nie paniku uda wam sie :) powodzenia i troche wiecej wiary w siebie ... i pamietaj stres tez wplywa na problemy z zajsciem ...

Gość Mam doła-starania
Wiem ,że to nie jest jeszcze długo .... ale smutek czasem i tak mnie dopada

Przestan ! srednia to rok,a mam znajome co staraly sie wiecej i sa szczesliwymi mamami juz..Kup testy owu i sprobuj z nimi aa i nie nastawiaj sie ze kazdy sex bedzie wlasnie tym zapladniajacym,to zajdziesz ! Powodzenia!

Gość nie iwesz coooo
ja staram ise 3 lata juz i co ja mam zrobic? tak jak pisze dziewczyna wyzej rok to standard znam oary ktore nawet staraly sie do 1,5 roku a byly zdrowe to nie piekarnia

Gość Mam doła-starania
:) wiem, wiem, nie nastawiam się, że każdy sex będzie akurat tym momentem, niestety zawsze mam myśli w trakcie, a może teraz akurat sie uda! Poza tym mam 29 lat, od 5 lat jestem mężatką i czuję presję rodziny, mojej i męża..... te wieczne pytania ich mi nie pomagają ....

Gość Mam doła-starania
hehehe to prawda to nie piekarnia ;)

Gość nie iwesz coooo
tez mam 29 lat i tez jest mi ciezko bo obecnie sie lecza 3 lata jestem po slubie jest takie powiedzenie do majtek i do portfela sie nie zaglada zawsze tak mówie to ty masz sie zdecydowac z męzem na dziecko i go chciec a nie bo jedna ciotka ,druga ciotka itd ,itd naciskaja to ma byc wasza decyzja

organizm to nie sloik ,ze wrzucisz sliwke i bedziesz miala od razu kompot,4 miesiace to za krotko ,nawet lekarz to ci powie ,poznaj dobrze swoje cialo i kiedy masz owulacje co i tak nie daje gwarnacji,poniewaz wystarczy ,ze sie stresujesz i wszystko bierze w leb,kazdy lekarz Ci to powie,ze macie sie kochac ,a nie usilnie "robic"dziecko.:D:):);)

nie wiem jak wam kobitki ...ale ogolem u mnie tzn wsrod moich znajomych jest coraz czesciej tak ze jak para sie stara o dziecko to troche to trwa a ci co nie chca (tzn nie mysla ciagle sex=dziecko)... zachodza w ciaze... mysle ze to ma podloze psychiczne - zeby sie po prostu nie napinac

moja znajoma po 3 miesiacach poszla do klinika leczenia nieplodnosci,jak widac miala racje,bo oboje mieli problem.teraz juz jestw ciazy:)

Gość nie iwesz coooo
żona-swojego-męża nie koniecznie ja tez staram ise dlugo z męzem i mozna bylo by powiedzec ze to podłoze psychiczne jest ale niestety nie tylko zdrowotne sprawy wiec nie kazda para ktora sie stara dajmy pol roku jest zdrowa czasem sie ludzie staraja nie mjaa blokady a problemy zdrowotne nie ma reguły

Gość Mam doła-starania
My z mężem kochamy sie spontanicznie i w tych sprawach nie narzekam ogólnie :D ale sprawdzam sobie kiedy mam płodne dni i po prostu zwracam na nie uwage... ach tak bym juz chciala, dziewczyny ale panicznie boje sie porodu, jak sobie z tym poradzic?:(

Gość nie iwesz coooo
na to nie ma zadnej rady nie ty 1 nie ostania a innej rady niestety niema !

Gość nie iwesz coooo
nie tylko ty bys chciala byc juz matka ja staram sie 3 lata juz i co mam sie powiesic? 4 miesiaće to dopiero początek twojej drogi w kierunku ciązy

Gość Mam doła-starania
żona swojego męża- wiem ze przesadzam, ale to jest silniejsze ode mnie, staram sie tym walczyc....

Mam doła-starania -> nie mysl o tym wszystkim... po prostu kochaj sie czesto z mezem i ciesz sie z seksu... a sama zobaczysz szybko pojdzie i bedziesz w ciazy... a jak bedziesz w ciazy to i mysl o porodzie pomimo strachu zmieni oblicze nie jako straszny bol ale jako moment w ktorym twoje dziecko przyjdzie na swiat !

Strach przed porodem to jakos sie nazywa,moze to cie blokuje od zajscia,moze pogadaj z jakims psychologiem,porod nie musi byc straszny,to XXI wiek,sa znieczulenia,zreszta moze urodzisz w godzinke,ja tez sie balam ale jak juz zaszlam to wyjscia nie bylo ;))

Gość Mam doła-starania
Majóweczka, a miałaś znieczulenie?