Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i0090009-09-90-

Przerobić łazienkę na osobne wc i łazienkę?

Polecane posty

Gość i0090009-09-90-

Mam niewielką łazienkę (w tym ubikację), myśłałam o jej podzieleniu tak, aby było osobne wc i łazienka. Wymiary łazienki to 1,45 x 3,70 m. Może wystarczy ścianka działowa? No i, czy jest w ogóle sens wrzucać w to pieniądze?

Gość erer4t4
ale po co? zrobisz z tego 2 klitki:(

Gość i0090009-09-90-
bo mam zatwardzenia i często siedzę tam baaardzo długo, rodzina się wkurza z powodu braku dostępu do łazienki:(

Gość i0090009-09-90-
Chciałam po prostu osobną ubikację, żeby mi ewentualni goście nie zaglądali do łazienki... Wtedy ubikacja byłaby od strony przedpokoju

To zależy ile osób korzysta z tej łazienki. Jeśli macie tylko tą jedną np na 4-osobową rodzinę to uważam że to dobry pomysł.

Gość i0090009-09-90-
Podszyw ma trochę racji; jak moja współlokatorka długo korzysta z łazienki to wówczas przydałaby się osoba ubikacja :D

Gość i0090009-09-90-
Aniołek, dwie osoby

Gość ecery little thing
stanowczo male pomieszczonko. zrobisz co chcesz ja bym zostawl

Gość a jak chcesz to podzielić?
Napisz jakie pomieszczenia powstaną po podzieleniu, pamiętaj, że do osobnych pomieszczeń muszą być osobne drzwi, doprowadzenie wody i odprowadzenie ścieków, doprowadzenie elektryki. Pomieszczenie na ubikację nie musi być duże, zadbaj tylko, o to, żeby było wystarczająco miejsca, aby wygodnie usiąść :D Zdarzają się tak mikroskopijne ubikacje, że nie bardzo wiadomo jak z tego skorzystać, bo okazuje się, że najwygodniej jest bokiem :D oraz, żeby zmieściła się tam umywalka, jakaś szafka na zapas papieru i środki czystości potrzebne "na miejscu". Gorzej z łazienką, bo też musi być wygodnie, pewnie musisz tam zmieścić też pralkę. Z drugiej strony moja łazienka ma jakieś 1,8 m na 1,8 m i mieści się wanna, toaleta i umywalka i jest jeszcze sporo miejsca, ale pralka wyjechała do kuchni.

Gość a nie prsociej i taniej
byloby ci oddzielac ( na moment , gdy sa goscie ) cześc lazenkowa fajna zasłona prusznicową?czy parawanem? Mozna to pomysłowo rozwiazac. W koncy-u jak sa tylko 2 osoby to nie warto chyba dzielic

Gość i0090009-09-90-
Dziękuję za sugestie :)

Gość a nie prsociej i taniej
albo doinwestowac lazienke, zrobic fajne szaflki ( np z lustrzanymi drzwiczkami, zeby nie bylo widac wszytkich kosmetyków itp balaganu? No