Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola _b

za wysokie ph w moczu w dziecka 2,5 letniego - co to może byc?? - pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość ola _b

Witam! Mój synek ma 2,5 roku i od ponad 2 miesięcy robi siku i kupe na nocnik lub ubikacje. nauke rozpoczęłam na wakacjach u mojej mamy. szybko zalapał i wpadki zdarzały się bardzo sporadycznie. po powrocie do domu synek zaczął znowu sikac w majtki. poszliśmy do lekarza i dała nam lekarka skierowanie na badanie moczu. okazało się, że ph wyszło 7. kazala nam lekarka podawac witaminę C i po tygodniu zrobić powtorne badanie. dziasiaj odebralam wynik i okazało się, że ph wzroslo do 8. Nie wiem tylko od czego. lekarka dala nam kolejne skierowanie na posiew moczu czy nie ma infekcji. i tu moje pytanie - skąd takie wysokie ph?? pomóżcie!!!

Gość Ola _b
pomoże któraś z mam!!!

Gość innnaa
moje 1,5 roczne dziecko też tak miało i samo się wyrównało, lekarka nie kazała nic robić. Nie masz powodów do zmartwień :-)

Gość innnaa
jeżeli oczywiście wszystkie inne parametry moczu są ok.

Gość Ola _b
Dzieki za pocieszenie. Dzisiaj zaniosłam mocz na posiew i około tygodnia musze czekac :/

Gość innnaa
ja posiew też wtedy robiłam - zawsze był ok. :-) Ale ph może dochodzić do 8 :-)

Gość praktyczna mamuśka
Raczej to infekcja. pH powinno być kwaśne, mój synek nigdy nie miał tak wysoko zasadowego, a badania moczu robiliśmy wielokrotnie, ma 2 lata

Gość Ola _b
mleka pije ok. 500 ml dziennie, je jogurty co drugi dzień i 2 razy w tygodniu serki homo. a czemu pytasz??

Moja córka ma 2 latka, czasami miała ph ok 7 lekarka mówiła ze to od białka, mleko i przetwory mleczne ;)Kiwi, papryka, porzeczki podawaj wszystko co ma naturalną wit C, spadnie:)

Moja córka ma 2 latka, czasami miała ph ok 7 lekarka mówiła ze to od białka, mleko i przetwory mleczne ;)Kiwi, papryka, porzeczki podawaj wszystko co ma naturalną wit C, spadnie:)