Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madzia_20

Kilka podejść po poronieniu i nic:(

Polecane posty

Witajcie dziewczyny... tez macie ten sam problem co ja? mieliśmy już 4 podejścia i dalej ze skutkiem odwrotnym:( juz nie wiem co mam robic... bardzo chcemy miec maleństwo tym bardziej, że jedno straciliśmy w 8 tygodiu ciąży:( teraz nie wiem co robić? jeden lekarz mówi starac się od raziu drugi czekać 3 miesiące... 3 miesiace juz mineły i dalej starania... cykle mi skacza jak zwariowane i nie moge sobie nic wyliczyc:( a jak tam u Was? piszcie...

Gość Mala kijanka
Ja straciłam pierwszą ciążę w 9tyg. nie miałam łyżeczkowania, wszystko oczyściło się samo, co potwierdził ginekolog na badaniu. W takim przypadku nie trzeba czekać 3mies. bo gdy nie było łyżeczkowania, to endometrium nie zostało naruszone, wiec teoretycznie można starać się od razu. Ja odczekałam jeden cykl i w kolejnym zaskoczyłam i urodziłam pięknego, zdrowego bobasa. Tobie też się uda, 4 próby to jeszcze nic wielkiego, nie załamuj się.

Gość taka jedna mała mi /......
nie łam sie ja straciłam dziecko w 13 tyg. puzniej starałam sie 7 miesiecy i teraz jestem w ciązy nie martw sie zajdziesz w ciąze jak raz mogłas to drugi raz tez pozdrawiam

Gość dobra wróżka :-)
a robiłaś badanie na chlamydię? Bo przy niej są nieregularne cykle i problemy z zajściem lub donoszeniem ciąży.

nie robiłam badan... mam stracha troche jak mi napisałaś o tym badaniu... ile takie badanie kosztuje? i miałam łyżeczkowanie... mam stracha troche jak mi napisałaś o tym badaniu

Wcześniej miałam cykle co 32 dni teraz mam właśnie takie rozlególowanie... teraz dostałam okres po 31 dniach od ostaniej miesiączki wiec myśle, że wraca wszystko do normy... A może być tak, że miałam ostatni emiesiące bez owulacji?

Pewnie, że możesz mieć cykle bezowulacyjne! Im kobieta starsza tym co raz częściej je ma. Badanie na chlamydię trachomatis kosztuje ok. 60 zł za dwie klasy. Nie masz się czego bać :-)

ale ja mam dopiero 20 lat tylko, że może przez poronienie tak jest... jak mi sie nie uda jeszcze przez kilka miesiecy zajsc w ciążę to pójde na takie badanie... a póki co jak skończy mi się okres to pójde do gina...

Gość daria9
Witam was. Ja też straciłam woje maleństwo 1 raz w lipcu (9 tydzień zabieg) 2 raz w październiku (5 tydzień naturalnie). Po zrobieniu podstawowych badań w styczniu zaczęliśmy starać się od nowa i nic. Postanowiłam odstawić to na bok. Zaczęliśmy budować dom nie było czasu myśleć o dziecku a tu niespodzianka w poniedziałek zrobiłam test bo okresu nie było już 5 dni i co ? dwie krechy. Od razu zadzwoniłam do lekarza przepisał mi luteinę i mam czekać do 13 września na USG mam nadzieję że się uda.

Pewnie, że się uda! Moja koleżanka trzy razy poroniła, a dopiero za czwartym razem udało jej się donosić ciążę. I żadnych chorób nie miała. Po prostu los tak chciał...

Gość dzis jestem na pomaranczkee
Zamiast starać się o dziecko w tak młodym wieku idź do szkoły!!! Po sposobie w jakim piszesz i tym co piszesz aż bije od Ciebie dziecinną mentalnością. Nie wolałabyś żeby Twoje dziecko miał bardziej rozgarniętą matkę?

Gość daria9
Moim zdanie badania to podstawa. Nie są takie drogie a lekarz tez może dać skierowanie. Zrób chociaż te podstawowe !

skończyłM SZKOŁE I NIE WYPOWIADAJ SIE NA MÓJ TREMAT JEŚLI MNIE NIE ZNASZ A POZA TYM NIKC CIE NIE ZAPRASZAŁ NA MOJE FORUM... MOZE I JESTEM MLODA ALE NAPEWNO BARDZIEJ DOSWIADCZONA NIZ TY... WIEC SZKODA CZASU NA TAKIE JAK TY... A ZA WYPOWIEDZI INNYCH DZIEWCZYN DZIEKUJĘ... I MATKA DOBRA NAPEWNO BEDE...