Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie mam do mam:)

Inseminacja- monitoring owulacji itp a PŁEĆ dziecka?

Polecane posty

Naukowo podobno jest udowodnione, że pleminiki 'męskie' są szybsze ale krócej życją, za to żeńskie wolniejsze ale bardziej żywotne. Czyli uprawiajac seks w momencie owulacji teoretycznie bedzie chłopak, a kilak dni przed dziewczynka.. Jak to się ma do sytacji kiedy pilotowałyście dokłądnie owulację, starając się w danym dniu? do płci dziecka? Tak samo inseminacja przebiega dokladnie w momencie owulacji, czyli meskie plemniki powinny odrazu zapłodnic komórkę. Jak to się ma do faktyczych życiowych sytuacji??

Gość moja koleżanka miałą monitorin
g cyklu współżyła tylko w owulację i ma córkę ale to tylko ona tak mówi wiec nie wiem jak było w 100% natomiast ja współżyjąc co drugi dzień od 11 dc do 25 dc również w owulację, która była w 17dc mam syna kolejne dziecko: staranie były tylko 8 i 10dc owulacja była w 13dc i jest córka teraz jestem 3 raz w ciąży i była tylko jedna próba w 11 dc, a owulacja była w 14 dc - zobaczymy kto będzie tym razem;)

Gość ja po inseminacji
mam syna :-)

Gość moja koleżanka miałą monitorin
jeśli chodzi o inseminację, to moja bardzo bliska koleżanka ją miała i również ma syna

No to jednak coś w tym jest, że trafione w owulacje daje chłopca, a przed dziewczynkę.. Myśmy kochali się 12 i 13 dnia a 14 dnia owulacja.. Wyglada na chlopca ;)

Gość nononoooo
ciekawy temat kto jeszcze sie wypowie?? W watkach wiele sie czyta o kobietach co monitorowaly cykle, moze sie wypowiedza z jakim skutkiem? :)

ja miałam monitoring, w "trafionym" cyklu wspolzylismy tylko raz w srodkowy dzien cowulacji... powinien byc chlopiec, mamy corke ;)

Gość praktyczna mamuśka
Seks w dniu owulacji i syn. Koleżanki - wszystkie, które się starały o dziecko i współżyły w okolicach owulacji mają chłopców. Te , które zaszły z wpadki mają córki. Statystycznie masz 80 % szans na syna.

Gość aby zwiększyć szanse na córkę
stosunek powinien być na więcej niż 48h PRZED owulacją jeśli stosunek był tylko 48h przed owulacją szanse są 50% na 50%