Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stałosietonacoczekalismy

pierwszy wolny termin do ginekologa listopad ...

Polecane posty

Hej dziewczyny! Ze względu, że test ciążowy wyszedł pozytywnie pobiegłam zapisac sie do lekarza na wizytę i pani w rejestracji mi mówi, że I wolny termin to LISTOPAD... to są kpiny!!! Czy tylko w Bielsku tak traktują ludzi ? Zmuszona zostałam do zapisania się na wizyte prywatną przecież człowiek nie może tyle miesięcy czekac ...

Ja tez dziś z rana pobiegłam i poprostu mnie wcięło !!! Jak moge tyle czekac skoro kobiecie powiedziałam, że testy wyszły pozytywne :/

Gość mamusia synusia :)
a czy powiedzialas ze to wizyta ciązowa? jak ja sie zapisywalam i chcialam do gin na potwierdzenie ciazy to mi rowniez daleki termin powiedzieli ale jakas starsza recepcjonistka podeszla i do tej mlodszej czy spytala jaki cel wizyty (nie pytala mnie wczesniej) no i ja mowie ze potwierdzenie ciazy i od razu na nastepny tydz mialam wizyte jesli chodzi o ciaze to oni szybsze terminy maja...moze sie nie dogadalyscie kobiety ciezarne zawsze ginekolog przejmuje, ja czasami nie bylam zapisana a poszlam i bez problemu

aaa widze ze powiedzialas... no to nie rozumiem czemu taki termin :/ dowiedz sie kiedy lekarz przyjmuje i po prostu wejdz do gabinetu i zapytaj czy dodatkowo cie przyjmie wyjasnij jaka sytuacja mysle ze posinien przyjac bo musisz mniec w pore badania robione, skierowanie na usg wziete itd

Gość tikal
ludzie czekaja na operacje ratujace zycie...proponuje obdzwonic wszystkie przychodnie.

No jasne, że powiedziałam ! Powiedziałam jej, że do listopada nie mogę czekac i zapisałam sie na wizytę prywatną :/ bo taka mi zaproponowała ale i tak na 8 września :( nie wytrzymam tyle w niepewności aaaaah

ja w warszawie chodzilam na wizyty, wiec tu tez przeludnienie i duuzo ciezarnych a jakos udalo mi sie przez nfz naprawde dowiedz sie kiedy jest ginekolog i po prostu tam pojdz i zapytaj czy cie przyjmie bo do 8wrzesnia to tez troszke czasu rozumiem ze juz mimo tego ze testy pozytywne to jednak ta wiadomosc z ust kogos doswiadczonego bardziej dociera :) 3mam kciuki

Gość dziewczyno opanuj się
zaraz po zrobieniu testu leciałabyś do gina, który i tak odeśle Cię i każe przyjść najwcześniej pod koniec 7tc, bo wtedy już wszystko powinno być jasne i bez wątpliwosci wizyta wcześniej zupełnie nie ma sensu:O ten 8 września to jak najbardziej odpowiedni termin w Twoim przypadku

Gość jak dla mnie to to jest
u mnie nie ma prawie wcale kolejek miasto 50 tysiecy w sasiednim wojewodzkim miescie sa niewielkie kolejki

Jeśli nic się nie dzieje, to może nie przyśpieszaj tej wizyty. Najlepiej iść około 7tc, wtedy już serduszko bije. Wcześniej niewiele będzie widać, więc szkoda kasy jeśli to prywatnie. A nie masz inne przychodni w okolicy?

Gość trgwefcsa
Zapłać za tą pierwszą wizyte i z góry się zaerejestruj tak co 3 tyg na 2 mies na przód ja tak robie jestem w 33tc i nawet dzwonie tak co pare dni i rejestruje się wcześniej w czerwcu na wrzesień byłam już zarejestrowana po co płacić a jak spesjalista dobry to i kolejki długie do taj pory zapłaciłam tylko raz ale za wizyty pomiarowe na lepszym usg umawiam się z też prywatnie ale z tym samym lekarzem w 12tc w 20tc i 30tc ( przezierność karkowa itd. połówkowe, przepływy) ale i tam mało bierze bo tylko 100zł bo w innych klinikach to po 350 biorą a ja mam w tym 3d i 4d. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego

:O poczytaj topik o tej kretynce co chodzi na NFZ do trzech ginow jednoczesnie...takie wlasnie jak one robia sztuczne kolejki i wydłuzaja oczekiwanie:O:O

OPANUJ SIĘ ?????? Spoznia mi sie okres od 2,5 tyg wreszcie zrobiłam test wyszedł pozytywny to na co ja mam jeszcze czekac ??? przed porodem mam tam zajsc :/ żenada!! Tak, tak taki mam plan zapiszę sie na koleją wizytę na nfz na przód bo inaczej to nie ma sensu. Niestety te wizyty nie są zbyt tanie. Jutro może podzwonie po innych przychodniach. W sumie to chciałam do tego lekarza, bo mnóstwo ludzi go poleca ... i pewnie stąd te kolejki.

Gość mamama27
ja chodziłam prywatnie - 60 zł wizyta z usg - wszystko miło, elegancko, delikatnie, terminowo - na nfz to ja sie nie pisze...

Gość jajko na twardo
jak sie mowi, ze sie jest w ciazy to zapisuja na wczesniejszy termin ale jak jestes w ciazy ponizej 3-ego miesiaca to nie zdziw sie jak lekarz potraktuje Cie i Twoja ciaze jak wrzod na duuu... (oczywiscie mowie o tym na nfz)

skoro ci sie spoznia okres 2,5 tygodnia to jak pojdziesz tego 8 wrzesnia to, uwierz ale to bedzie najlepszy termin na pierwsza wizyte:) no chyba ze chcesz sie zamartwiac,ze gin nie widzial serduszka bo poszlas np w 5 tygodniu:O

Gość trgwefcsa
jeśli ktoś chodzi do 3 naraz a niema problemów no to jest głupota. Ja mam lekarza który pracuje w szpitalu i kolejki do niego są niesamowite a ze ja od początku mam ciąże zagrożoną to muszę sie pokazywać co 2 - 3 tyg więc umawianie się z wizyty na wizyte nie ma szans chyba ze prywatnie a nie po to płace podatki zeby w miesiącu 200 zł wydawać na lekarza do którego jest możliwość na nfz i do tego kupować leki gdzie np. z początku brałam długo duphaston a on kossztuje około 50 zł a ja w miesiącu tak 3 opakowania brałam oczywiście witaminki z 50 zł

ja też uważam, że 8 września będzie akurat. Ja poszłam w 6tc, zarodka nie było, serce nie biło i się martwiłam dwa tygodnie

Gość co?co?co?
duphaston kosztuje 30 zł:O idiotko wyzej:O

Gość trgwefcsa
nie jestem idiotką ! prostaku

Gość co?co?co?
jestes:D tępa pipo:D

Gość comber
sama inteligencja, jak widać. I takie tępe babska dzieci rodzą.

Gość trgwefcsa
nie jestem idiotką ! prostaku nie wiesz to nie pisz. Tacy durni ludzie głosu nie powinni zabierać.

Gość trgwefcsa
sama jestes pipą,smierdzaca jebana zulico chuj ci w dupe

Gość lustereczko lustereczko
co nie zmienia faktu,ze duphaston nie kosztuje 50zł a gora 30:O

Gość trgwefcsa
Patologia normalnie spadam bo się wkurzam a w ciązy jestem i niepowinnam. Pozdrawiam ciężarówki i wszystkiego dobrego

Gość trgwefcsa
brałam od lutego do maja i płaciłam po około 50 zł może teraz potaniało niewiem ale nie lubie jak ktoś ze mnie idiotke robi.

Gość Autorko niepotrzebnie
panikujesz. Ja robilam test na 2 wrezsnia-wyszedl pozytywny, wg. moich obliczen bylam gora dwa tygodnie w ciazy. Poszlam do przychodni i dostalam wizyte na 24 pazdziernika. Poszlam, na usg juz ladnie bylo widac dziecko, bylam wtedy w 10/11 t.c. Teraz mieszkam w uk i tu ciaza zaczynaja sie interesowac wlasnie kolo 12 tygodnia.