Sumaka 0 Napisano Sierpień 24, 2011 witam, jestes dosc mloda i nie dawno bylam u lekarza ginekologa, ktory przepisal mi tabletki antyoncepcyjne. mam pytanie, czy musze zaczac je brac w dniu okresu??> gdyz jestem dopiero co po okresie i czy mysze czekac znow caly meziesiac czy moge wziac teraz bez czekania na okres?? wiem, ze moze moje pytanie jest smieszne, ale mam 14 lat i nie wiem za duzo o tabsach.,dzieki za odpwiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oliwika00 Napisano Sierpień 24, 2011 niemozliwe ze lekarz przepisał ci tabletki. masz 14 lat, a seks jest ''legalny'' w Polsce od 15 lat :) chyba ze to zdrowotnie ci przepisał. poza tym skoro ci przepisal to pewnie tez wytlumaczyl wszytso. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sumaka 0 Napisano Sierpień 24, 2011 no zdrowotnie ale chcialabym juz je zaczac brac, stad moje pytanie. poza tym to jego wytlumaczenie bylo ze lepiej w ogole byloby go nie sluchac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oliwika00 Napisano Sierpień 24, 2011 a co ci dolega? spoko moge ci wytlumaczyc ale wiesz jakie dzis sa nastolatki, rwą sie do seksu a potem maja przesrane :) wole sie upewnic ze pomagam w dobrej sprawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
słodka jak pieprz 0 Napisano Sierpień 24, 2011 Jeśli zdrowotnie, to możesz zacząć już brać. Jeśli antydzieciowo, a weźmiesz je teraz, nie czekając na miesiączkę, to działać zaczną po pierwszym blistrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sumaka 0 Napisano Sierpień 24, 2011 nie rwe sie do seksu, bo nawet nie ma z kim;) mam wysyp pryszczy, nic u dermatologa nie pomagalo wiec skierowala mnie do ginekologa, ten mi zrobil badania hormonalne i przepisal tabsy. chce sie juz pozbyc miliona durnych pryszczy z pyska i sdta moje pytanie czy musze czekac caly miesiac az bede miala okres czy moge zaczac je brac juz teraz:( mojej kolezance tabletki pomogly i ma ladna cere, tez chce zey juz dzialaly Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oliwika00 Napisano Sierpień 24, 2011 Przepisowo tabsy zaczyna sie brac 1 dnia miesiaczki. bieresz cale 21 tabsoow i robisz przerwe. np w srode dostalas okres. bierzesz w srode pierwsza tab. pozniej bierzesz te 21 tabletek. konczysz je brac we wtorek i czekasz 7 dni. w tym czasie powinien byc okres. i zaczynas znowu od srody :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sumaka 0 Napisano Sierpień 24, 2011 dzięki dziewczyny. na serio dziękuję za pomoc :) czasami więcej dowiesz się z forum niż od lekarza, który powinien wszytsko powiedziec. więc zaczekam do 1 dnia okresu. buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
słodka jak pieprz 0 Napisano Sierpień 24, 2011 Ale jeśli bierzesz zdrowotnie, a nie antykoncepcyjnie, to możesz już dziś wziąć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oliwika00 Napisano Sierpień 24, 2011 nie ma sprawy :) nie maluj sie jak masz duzo pryszczy :) niech buzia oddycha;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oiuygtfrdesxcvbn Napisano Sierpień 24, 2011 Przeczytaj ulotke. W niej pisze jak brac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moniqs1991 Napisano Sierpień 25, 2011 hejka mam pytanko... Od niedawna biorę tabletki anty Rigevidon (czy jakoś tak) to są moje 2 tabletki po pierwszych źle się czułam a i po tych nie jest najlepiej... Od pierwszej tabletki zaczął mnie boleć brzuch ignorowałam to bo myślałam że to od czegoś innego a zresztą był to lekki ból a ostatnio po 7 talbetce ból tak się nasiłił że w nocy zwijam się ;( wczoraj wieczorem aż wymiotowałam i to jest jakiś dziwny ból bo takiego jeszcze nie miałam. Boli mnie nad pępkiem a pod żebrami taki gwałtowny piekący ból aż do przełyku czasami no i wczoraj wymiotowałam ale i tak mi nie pomogło;(. Moje pytanie co mam zrobić z tym? iść do lekarza? nie mam zabardzo czasu bo pracuje i nie mogę sobie pozwolić na chorobowe czy urlop bo nie mam ;( Co zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moniqs1991 Napisano Sierpień 25, 2011 hejka mam pytanko... Od niedawna biorę tabletki anty Rigevidon (czy jakoś tak) to są moje 2 tabletki po pierwszych źle się czułam a i po tych nie jest najlepiej... Od pierwszej tabletki zaczął mnie boleć brzuch ignorowałam to bo myślałam że to od czegoś innego a zresztą był to lekki ból a ostatnio po 7 talbetce ból tak się nasiłił że w nocy zwijam się ;( wczoraj wieczorem aż wymiotowałam i to jest jakiś dziwny ból bo takiego jeszcze nie miałam. Boli mnie nad pępkiem a pod żebrami taki gwałtowny piekący ból aż do przełyku czasami no i wczoraj wymiotowałam ale i tak mi nie pomogło;(. Moje pytanie co mam zrobić z tym? iść do lekarza? nie mam zabardzo czasu bo pracuje i nie mogę sobie pozwolić na chorobowe czy urlop bo nie mam ;( Co zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach