Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikola

24 tc waga dzidziusia

Polecane posty

Gość kikola

na ostatnim usg lekarz powiedział nam że dzidzia za mało waży, był to dokładnie 23t5dz a waga maluszka to 575g. gin powiedział że powinno być ok 700g czy powinnam się martwić? trochę się tym przejełam bo dbam o te maleństwo jak tylko mogę i chce je ochronić przed jakimi kolwiek komplikacjami.

Gość samosiaaaa
MOIM ZDANIEM ta waga jest w porzadku i nie masz sie czym martwic wez pod uwage, ze tak naprawde nie jest to 100 na 100 pewne, istnieje granica bledu jakis 15 na 100(zalezy od aparatury)

Gość powtórz test
oj luzik, bo to mało było przypadków że usg wykazało w dniu porodu wagę np. 4kg a dziecko urodziło się 3kg. To tylko szacunki plus minus. Waga jest przecież szacowana na podstawie wymiarów a tu można się pomylić.

Gość kikola
lekarz kazał powtórzyć badanie za 3 tygodnie, żeby było widać różnice ile maluszek przybrał na wadze.

gin powiedzial,gin powiedzial :P a nie powiedział,ze usg tez jest omylne i nie zawsze jest to 100% gwarancji ? ja nie pamiętam ile moj synek wtedy mial ale gdy bylam w 28tc syn miał 1050g i mój był wg lekarzy spory ;) nie martw sie nie jest powiedziane ze kazda musi urodzic dziecko ponad 4kilogramowe,synek kolezanki mial 1kg dopiero w 31tc i urodzil sie z waga 2800 ;)

Gość kikola
niestety o omylności aparatury nie wspomniał, mąż był ze mną na badaniu i mówił że jak dokonywał pomiarów maluszka to myślał że go szlag trafi tak niezdarnie to robił. mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. A wasze maluchy ile ważyły w okolicach tego tygodnia?

Gość kikola
też już wcześniej przeglądałam tą stronę i dlatego sama nie wiem co mam myśleć. Dziwnie to stwierdzić ale gin mnie okłamał chyba, dodam że chodzę prywatnie i państwowo do tego samego lekarza, raz tak, raz tak w zależy od terminu i podejrzewam że może powiedział mi tak żeby trochę mnie przestraszyć żebym na następną wizytę znowu prywatnie przyszła bo w tym prywatnym ma lepszą aparaturę a mówi że musimy się w tym lepszym gabinecie spotkać za jakieś 3 tyg żeby powtórzyć pomiary.

Gość matylda____
Moja ciaza jest o tydzien mlodsza od twojej i dzieco wazy 470g, lekarz powiedzial, ze jak najbardziej ok i jakos sie nie martwie Moj pierwszy syn jak sie urodzil tez nie byl wielkoludem, bo wazyl 3kg, mimo, ze i ja i maz jestesmy wysocy

Gość mama zaraz dwojeczki
A do d**y z tymi pomiarami, ze tak sie wyraze. Tylko czlowiek sie przez nie stresuje ;) Co lekarz i sprzet to powie ci co innego. W pierwszej ciazy synek w 28 tc wazyl 960 gr, mial byc nieduzy, urodzil sie 3 dni przed terminem z waga 4275 gr. Jestem teraz w drugiej ciazy (33tc) i dokladnie w tym samym czasie mialam usg z pomiarem (28 tc), kiedy z synkiem i wedlug usg mala wazyla 1112 gr, wiec 150 gr wiecej i znow mi powiedziano, ze bedzie nieduza :o I badz tu madra :o