Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamia---mamamamamammaaaaa

A więc....

Polecane posty

wypaliłam dzisiaj dwa papierosy a karmię piersią. Chyba zacznę karmić dziecko butelka a tym bardziej że ma skazę białkową. Jak zlikwidować można laktację?

Gość D.Bill
uciąć cycki

idz do lekarza niech ci przepisze bromergon. Ja nic nie robilam. Nie odciagalam nie masowalam nic nie lykalam i samo zaniklo nic się nie dzialo ale ja karmilam krotko, baardzo krotko. Podobno tez szalwia ma dzialanie hamujące laktację.

Moich piersi nie utnę napewno:P Mąż by się zapłakał......

wiosenna mamo a nie bolały Cię piersi? Ja karmię dopiero ponad dwa miesiące.

Gość brata
karmic coraz mniej dzieciatko,a natura sama zatrzyma laktacje

A nie mialaś tak że ktoś z rodziny cię krytykował że nie karmisz? bo jak ja wspominam że nie będę karmić długo dziecka to od razu krzyk a dlaczego, że dziecko będzie chorowało i takie tam gadanie. A same karmiły po miesiącu i tego nie pamiętają.

Gość brata
wolnoc tomku w swoim domku.

Teraz przy trzecim nie mialam. Przy pierwszym tesc sie najbardziej rzucal- znwaca karmienia piersią :D Ja Loli chciałam Karmić, zresztą K. też chciałam ale nie miałam pokarmu, za to przy Loli miałam i to dużo dużo, ściągałam na raz po 2 flaszki! Ale dostałam uczulenia i lolcia tez i lekarze stwierdzili ze to pewnie jakas zakaxna sprawa i ja małą zakażam i żebym odstawiła i przeczekała. No i uczulenie zlazlo razem z 1 okresem (widocznie to hormonalne bylo bo mialam cala ciaze to) Loli po nutramigenie tez zlazlo, no ale mleko sie skonczylo...

aa ja mam wiecznie jaikies przygody z tym karmieniem. Zawsze cos, nie nadaje sie do tego i już. Przestałam mieć juz wyrzuty nawet.

Ja pokarmu też nie mam za wiele. Mała wisi mi przy cycu non stop praktycznie a potem płacze. A jak zrobię butelkę to inne dziecko śpi ładnie i praktycznie nie płacze. Lekarz przepisał nam bebiko pepti jak by się nie najadała moim.

Gość brata
to nie jest tak,ze dziecko sie nie najada.po prostu chce byc przy tobie,tak ciezo to zrozumiec?po mm dzieci sa b syte,jest ono ciezej strawne i dlatego tak jest.jesli wisi ci non stop na cycku,to nierealne zebys miala za malo mleka.

A ja własnie mam wyrzuty trochę że chcę przejść na butlę. Nie czuje się dobrze karmiąc piersią psychicznie znaczy nie czuję się kobieco przy mężu w tych sytuaxjach...:) a poza tym po dwóch miesiącach karmienia moje piersi wyglądają okropnie nie chcę myślęc co będzie dalej jak będę karmic

to podobne do nutramigenu jest. Ja odciagalam i dawałam z butli. Mialam tego pokarmu duzo kurde pierwszy raz az tyle przy M. to nawet 5 ml nie bylo! a tu po 2-3 butle na raz co 3 godziny. Mala się najadała, tylko ze siedziałam z laktatorem calymi dniami i bylo "dojenie". Elektryczny mi nie odciagał tak fajnie jak ręczny z aventu. No ale zakończyliśmy przygodę z karmieniem i cóż. Nie jest źle. Teraz mala już szamie bebiko bo ten nutramigen był chyba dmuchaniem na zimne.Miesiac dostawała moje, to i tak dlugo jak na moje mozliwosci laktacyjne :D Starsi dostawali kilka dni po kilka kropelek...

Jak odciągałam laktatorem żeby spr czy mam użo pokarmu było tego niewiele....

Gość brata
juz raczej piersiom urody nie wrocisz,chyba,ze z drugim dzieckiem.krepujesz sie przy mezu?dla mnie to nie problem.

Gość brata
laktator ciagnie ienczej i nie sciagnie tyle co dziecko.ale widze,ze chcesz przestac karmic,wiec ni bede cie namawiac,rob jak chcesz.

Ja odciągałam również ręcznym i z obupiersi udało się zaledwie 80 odciągnąć a to jedynie polowa tego co potrzebuje prawie trzy miesięczne dziecko

ja z początku też miałam wyrzuty, że nie będę karmić. z perspektywy czasu w ogóle nie żałuję, moje dziecko ma teraz 10 msc nie choruje jest silne(zaczyna chodzić:)) pokarmu nie musiałam niczym wysuszać, miałam dosyć mało wiec nie musiałam nic robić.

Gość brata
mozna to rozbujac

brata a Ty masz dzieci? długo je karmiłaś? wiem że różne są opinie na temat karmienia.Ale to chyba matka musi się też z tym dobrze czuć.

Gość brata
mam jedno i karmie caly czas,mlody ma ponad pol roku

Gość brata
matka musi chciec,bo nie ma sily inaczej,chociaz sa takie co wbrew sobie to robia.

A długo zamierzasz karmić? Ja na początku planowałam karmić do pól roku ale się z tym źle czuję....

Mozna ale trzeba miec do tego predyspozycje. Moja kuzynka urodzila kilka dni po mnie i miala problem z laktacja z roznych powodów i trafila do poradni laktacyjnej tam jej kazali przystawiac malą, odciagac w jakims systemie specjalnym itd itp. No i ok. meczyla sie z tym 2 miesiace az jej sie niedobrze od tego wszystkiego robilo. Laktacje odbudowala ale.. mala i tak 99% swojego pokarmu zjada z butli bo z piersi po prostu nie chce, aze kuzynka po przygodach z odciaganiem ma wstręt do laktatora to jej daje sztuczne, ponadto to juz czas zeby po mału odstawiac od piersi bo chcialą do 6m karmic :D:D W kazdym razie na prawde nie kazda kobieta moze karmic. Tylko taka co ma do tego anielskie cierpliwosci i mega samozaparcie.

Gość brata
miedzy 15-18 ms. ja lubie karmic malego

myślałam że najgorsze są początki a to nie miałam pokarmu po cięciu, a to Mała nie chciała ssać, a to bolące i krwawiące sutki myślałam że będzie lepiej i będę chciała karmić....

Gość jeśli
nie jesteś pozytywnie nastawiona do karmienia naturalnego to mozliwe, że masz mało pokarmu i trzeba dziecko dokarmiać. Na początku jest tak, że dzieci karmi się na żądanie, później pory karmienia normują się. Myślę, że jeśli masz mało pokarmu to nie powinno być problemu z zatrzymaniem się laktacji. Ja karmiłam po 1,5 roku (mam 2 dzieci) i to intensywnie, z czasem ograniczałam pierś i naturalnie pokarm zniknął.

Gość Pepti
Wiosenna mamo mogę zapytać ile masz lat?? Wydajesz mi się bardzo sympatyczną osobą :)