Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewuszki piszemy ;p

Do os. które brały tabsy: POLCACIE JE CZY NIE? (chce zaczac brac)

Polecane posty

Gość Dziewuszki piszemy ;p

j.w.t. Czy polecacie teb anty? Czy raczej macie z nimi złe doświadczenia

Gość NIENIENIENIENIENIENIENIENIE
NIE

Gość taka jedna kobitka31
trudno powiedziec ja brałam na pcozatku na poprawe cery a potem jako antykoncepcje oba problemy zniknely- ale pojawil sie inny-spadek libido ale biore nadal bo mam juz 1 dziecko i narazie nie planuje a inne metody mnie nie satysfakcjonują do tego preoblemy z cera mam nadal jak nie biore hormonow

Gość tak, ale pod kontrola
polecam, jednak wazne by dobral je odpowiedzialny lekarza. Nie kazdemu hormony sluza, trzeba najpierw pacjentke zbadac, wykonac kontrolne cyto, przeprowadzic wywiad (choroby w rodzinie - szczegolnie rak i choroby uk.krazenia, czy palisz papierosy, miewasz migreny?). Dla mnie - idealny sposob antykoncepcyjny. Przyjmuje Yasmin, nie mam zadnych skutkow ubocznych.

ja niepolecam,bralam je 6 lat bylo super tak mi sie wydawalo.po odstawieniu wszystko mi sie poprzestawialo,nieregularne okresy i wysyp pryszczy wiekszy niz jak bylam nastolatka to trwa juz rok,a do tego podejrzewam ze niemoge przez nie zajsc w ciaze .nigdy wiecej hormonow

ja niepolecam,bralam je 6 lat bylo super tak mi sie wydawalo.po odstawieniu wszystko mi sie poprzestawialo,nieregularne okresy i wysyp pryszczy wiekszy niz jak bylam nastolatka to trwa juz rok,a do tego podejrzewam ze niemoge przez nie zajsc w ciaze .nigdy wiecej hormonow

Gość aneta wawa
przeczytaj prosze ten temat zanim sie zdecydujesz...ja po kilku stronach zdecydowalam- tabletki won do smieci! wlasnie konczy mi sie okres po odstawieniu pigulek i juz widze poprawe ;)

nie polecam. Brałam z przerwami ok 7 lat. Czułam się świetnie, byłam zachwycona. Odstawiłam dwa lata temu, i teraz leczę się żeby organizm wrócił do normy. Brałam za długo (mimo przerw) i zablokowałam sobie owulację, nie miałam jej (a przed braniem miałam na 100%, wiem, bo byłam badana). Teraz leczę się bo chcę mieć dziecko. Po prawie półtoraroku na kolejnych hormonach tym razem na wywołanie owulacji zaszłam w ciążę. Cieszyłam się tydzień bo poroniłam... Wracam do siebie po stracie ciąży i zaczynam znów brać leki... Tuż po odstawieniu włosy wypadały mi garściami z trądzikiem nie mogłam sobie poradzić. Nie polecam, biorąc je nie widzimy skutków ubocznych, robiąc 3 miesięczne przerwy też ich nie zobaczymy. Dopiero po ok 5 miesiącach zorientujesz się że coś jest nie tak bo na początku wszyscy mówią że 3 miesiące trwa oczyszczenie organizmu z hormonów. Bzdury. U mnie i wielu moich koleżanek trwa to już 2 lata!!!!! Ale mam też koleżankę która zaszła tuż po odstawieniu. Zależy od organizmu. Jak masz poddatny na hormony to będzie oki. Ale tego dowiesz się dopiero po kilku latach. A wtedy np na ciążę może już być za późno...