Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kala14

interpretacja wyników bardzo proszę

Polecane posty

dziewczyny staram się o ciąże od 5 miesięcy idę dopiero w przyszłym tygodniu do gina pomóżcie w interpretacji wyników TSH1,793. Progesteron 11,99 . PRL29,86 . Testosteron 68,00 . Estradiol 54,60 . FSH 6,89 . LH 11,61 .

Gość kalbriaa
tsh za wysokie, powinno byc około 1 do zajscia, a reszta podaj normy.

korzystam z koleżanki kompa i nie mam przy sobie tych wyników tylko spisałam sobie wyniki które ja mam co myślisz o tych wynikach

Gość kalbriaa
moim zdaniem masz za wysoką prolaktynę, norma chyba jest do 20-tak optymalnie do ciąży. jak pójdziesz do lekarza pewnie wcisnie Ci cos na jej obnizenie,ale ja wiedząc z własnego doswiadczenia polecałabym Ci dobrze zdiagnozowac tarczyce. tzn zrobic dodatkowo wolne hormony Ft3 i Ft4-i zobaczysz jak są oba po wyzej połowy normy i równe to ok a jak na dolenj granicy-to dlatego mozesz miec podwyzszoną prolaktynę. wtedy trzeba zbadac dokładnie. teraz duzo kobiet choruje na hashimoto-nieodczynnosc tarczycy-ktora pozornie jest po samym badaniu Tsh nie sprawdzenia. jak choruje Ci tatrczyca to rzutuje na inne hormony płciowe. ile masz lat? i jak sie czujesz? tyjesz? włosy i wypadają, nie masz energii? sucha skóra? depresja? masz jakies objawy z tego?

Gość kalbriaa
Fsh musi byc w odpowiednim stosunku do LH a u Ciebie jest rozjazd. nie wiem w jakim dniu cyklu to robiłas, to chyba tez wazne. moim zdaniem masz rozjechane hormony.

mam 34 lata trochę ostatnio utyłam reszta jest ok okres mam z zegarkiem w ręku co 30 dni ale słaby około 2-3 dni owulacja w porządku jestem monitorowana co miesiąc i pęcherzyki pękają także wszystko powinno być ok a tak nie jest mam 10 letnią córkę przyszła najwyższa pora na drugie a tu nic nie myślałam wiesz że nie będę mogła zajść w ciążę ginekolog powiedziała że po wyięciu spirali odrazu mogę zaisc w ciążę a tu guzik

Gość kalbriaa
to moze po tej spirali masz chwilowe zawirowanie?

mówiła że spirala niema wpływu i od razu wraca płodność po wyięciu upłynęło już 8 miesięcy wszystko powinno doisc do normy chyba a czy to normalne że w 4-5 dc mam jajeczko 20mm jak myślisz