Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilzlej

Hormony, Duphaston, zanik miesiaczki.

Polecane posty

Gość Lilzlej

Wutam, prosila bym o pomoc w odczytaniu wynikow badan, poniewaz bardzo sie martwie a wizyta u lekarza nie nastapi tak szybko jak bym chciala. To moja historia w skrocie. Dwa lata bralam Marvelon, musialam odstawic ze wzgledu na bardzo nasilone skutki uboczne. Okres zanikl mi na 6 miesiaecy. Zglosla sie do lekarza. Dostalam Duphaston od 16 do 25 d/c. Lekarz zalecil mi badania pomiedzy 5-7 d/c(FSH, LH, Estradiol, Testosteron) i 20-23 d/c(TSH, Progesteron, Prolaktyna). Moje wyniki (6/7 d/c) FSH- 6,18 mIU/ml LH- 5,19 mIU/ml Estradiol 36,01 pg/ml Testosteron 36,91 ng/dl Nastepnie 20/21 d/c TSH 2,300 u*IU/ml (* gwiazdka oznacza znaczek podpbny do "u") Progesteron 1,62 ng/ml Prolaktyna 415,70 mIU/l Dodam, ze prolaktyna byla badana tak ot, poprostu. ZOstala mi pobrana krew, i to wszystko. Biore Duphaston 3 miesiac. Miesaczki mam regularne, ale tylko dzieki pigulka. Czy te wyniki sa w normie? Czy Duphaston mial wplyw na wyniki? Co moglo byc powodem nasilenia sie skutkow ubocznych antykoncepcji? Dlaczego zanikl mi okres na pol roku? Skad bierze sie u mnie zdecydowanie nadmierne owloscienie, drazliwosc, wzmozone libido? Zglupialam juz calkie, bede wdzieczna za kazda pomoc. Na wizyte u lekarza dopiero czekam. Pozdrawiam Lilzjej.

Gość Lilzlej
Chyba nikt nie potrafi mi pomoc.

Gość Lilzlej
Naprawde nikt nie potrafi mi pomoc?

Gość AaAaaa123
Duphaston nie ma wpływu na takie rzeczy... nic mu do tarczycy czy owłosienia. Koło wyników nie masz dopuszczalnych norm podanych?

Gość AaAaaa123
swoja droga masz duzy poziom testosteronu, nie dziwi mnie to owłosienie. prolaktyna to samo... duzo.

Gość AaAaaa123
proszę. FSH : (NORMA MIN 1,5 - MAX 12,4) LH (NORMA MIN 1,7 - MAX 8,6) ESTRADIOL (NORMA MIN 8 - MAX 43) PROLAKTYNA (NORMA MIN 4 - MAX 15,2) TESTOSTERON (NORMA MIN 280 - MAX 800)