Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzka5390

czy to wrzody??

Polecane posty

od prawie tygodnia boli mnie bardzo zoładek ;/ bylam u lekarza, dostalam leki ktore biore juz 4 dni a bol jest nadal. od wczoraj bol ten sie zmienil. juz nie boli mnie caly czas. mam przerwy kiedy bol ustepuje, a potem atak koszmarnego bolu ;/

Idź na pogotowie. Zrobią Ci przynajmniej wszystkie badania, bo u lekarza rodzinnego będziesz żebrała po jednym skierowaniu i to z wielką łaską.

Gość gosc.0
boli cię po posilku ?

bylam na pogotowiu 2 dnia od zazywania lekow. poiedzieli ze to za malo czasu. co najmniej kilka dni moze mnie tak bolec. w sumei roznie, nie mam atakow tylko po posilku, roznie sie zdarzaja... dodam jeszcze ze 2 dni po tych bolach dostalam miesiaczke. lekarz z pogotowia stwierdzil ze to moze byc przyczyna, tyle ze mnie nigdy zaladek przed ani w trakcie okresu nie bolal ;/

Gość xdedcdfc
eeee a na jakiej podstawie lekarz cie leczy ? nie zlecil testow na helicobacter pylori, albo nie wyslal cie na gastroskopie ? jakie leki bierzesz? bosh co za konowal ;/

nikt mnie nie wylal na jakies badanie. bylam u 2 lekarzy, rodzinnego i na pogotowiu. kazali czekac i zglosic sie za kilka dni jesli bol nie minie ;/

Gość gosc.0
przewaznie objawy choroby wrzodowej to: - bol zlokalizowany w nadbrzuszu, pojawia sę zwykle 1-3 h przed posilkiem i ustępuje po sporzyciu pokarmu lub zarzyciu leków zobojętniających kwas solny, - częste bole występują w nocy lub nad ranem- na czczo, -pieczenie występuje za mostkiem tzw. zgaga , - nudności, -wymioty, - kwaśne lub gorzkie odbijanie , - brak apetytu , - wzdęcia.

nudnosci, wymiotow. pieczenia ani wzdec nie mam ;/ tylko ten bol, moze dzisiaj faktycznie troche slabszy;/ biore leki, dodatkowo len, balsam sszostakowskiego i nospe

Gość gosc.0
Jeśli nie zrobisz testow na helicobacter pylori albo chociaż gastroskopii to nie jest pewne ze masz wrzody. Jest wiele chorób żołądka

Gość gosc.0
mozesz sobie kupićw aptece taki test Helico jest to szybki test do wykrywania przeciwciał IgG przeciwko Helicobacter pylori, do samodzielnego wykonania.

a jesli okaze sie ze nie ma tej bakterii to znaczy ze wrzodow nie ma? boje sie tej gastroskopii bardzo :(

Gość gosc.0
Daj spokoj:) zrob ten test bo jak bedziesz czekać na skierowanie od lekarza to się nie doczekasz ;/ Wiem ze to torszeczke nie na temat ale coś ci powiem. W styczniu odczówalam straszne bóle pleców, rak, łopatek.. mam krzywy kręgoslup więc wybralam się do lekarza rodzinnego by dal mi skierowanie na prześwietlenie kręgoslupa. Pani doktor powiedziala mi ze ja jestem za chuda... że ten ból plecó to mogą być objawy bialaczki... nie spojrzala wcale na moj kręgoslup. Kazala zrobić morfologie. Poszlam więc zrobilam wyniki odczytalam sobie sama w domu. Wszystko mialam w normie ob 4 a przy bialaczce powinno być bardzo wysokie. Postanowilam leczyć się sama. Studiuje fizjoterapie więc zaczelam sobie wykonywac różne ćwiczenia na kręgoslup, do tego kupilam sobie pas ortopedyczny. Wyleczylam się sama. Po dwóch miesiącach poszlam do kochanej Pani doktor. Jak się spytala czy ból minąl to powiedzialam jej ze kupilam sobie wlaśnie ten pas a ona wgl nie wiedziala co to jest;/ nie wiam co tacy ludzie robią w przychodniach. Wracając do tego prześwietlenia to i tak tego skierowanie nie dostalam;/

to mi przypomnialas wlasnie o tym ze ja mam mjeszcze duzy bol plecow, zwlaszcza gornej czesci. ale nie wiem czy to od zaladka czy moze od okresu bo wtedy zawsze boli mnie kregoslup;/

Gość xdedcdfc
idz do apteki po ten test :)

Gość gosc.0
górna cześc pleców to raczej nie od okresu. Może masz skolioze?