Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapałka..........

Mam...

Polecane posty

Gość zapałka..........

Mam pytanie do mam czy długo karmiłyście dziecko piersią? nie miałyście wyrzutów przeżucając się na mm?

Gość zapałka..........
Ja chcę się przerzucić bo karmić piersią nie lubię tak mam tylko szkoda mi trochę dziecka..

Czemu szkoda dziecka? Przecież nie masz zamiaru go głodzić:) mleko modyfikowane to nie jest żadna krzywda. Jak już nie chcesz karmić piersią to nie karm, nie zmuszaj się. Dziecka mlekiem z butki w żaden sposób nie unieszczęśliwisz:) Aha, ja karmiłam 3 tygodnie. Szał ;)

Gość ja tez sie przerzucilam
na modyfikowane, po 2 miesiacach, nie dalam rady juz karmić, bolało, bylam niewyspana, zła, zniechecona. Przerzucilam sie na Enfamil i jest ok, maly ma 10 miesiecy rozwija sie super, nie byl chory ani razu, ba, nie mial nawet kataru. A znajoma karmi piersia i mały non stop zakatarzony i cos mu tam jest.

Gość zapałka..........
A nikt Ci tego nie "wypominał" że nie karmisz piersią?

Gość zapałka..........
Moje dzieciątko ma ponad 2 miesiące

jak synek skończył miesiąc moja mama sama zaproponowała, żebym na noc dawała butlę, aby dziecko przesypiało noce. Tak robiłam do 3miesiąca, wtedy przeszłam całkiem na mm. Właśnie synek ma pierwszą gorączkę, ale to prawdopodobnie zęby idą, bo żadnych innych objaóch choroby nie ma. Do tej pory nie chorował

Gość taka jedna mama marcówka
Ja też karmiłam tylko 3 tyg a dlatego że miałam mało pokarmu a mój synek sporo potrzebował, nie nadążałam produkować i raz w czasie takiej akurat sytuacji nie miałam mleka a synek był głodny płakał i mąż pojechał po pomoc do apteki, wrócił z Enfamilem, synek posmakował butelki i zaczęła sie walka z cycem. I tak musiałam odstawić od piersi mimo wielu wielu prób. Próbowałam ściagac laktatorem i dawałam butelką, ale wiadomo na dłuzszą metę sie nie da. Ale przyznam że po tym jak zaczęłam małego karmić butelką odżylam bo widok krwawiących brodawek a przy tym ból niesamowity zniechęcał mnie do karmienia totalnie i te meczące pobudki w nocy po których w dzień byłam jak z krzyża zdjęta:(. Jednak nie było tak fajnie do końca bo później przyszedł ból piersi obrzmiałych od pokarmu i gdy zaczęło się przepalanie i do tego gorączka myslałam że zwariuję. Ale niedługo to trwało i za jakis czas wszystko było ok.

Gość dajanaaa12
karmiłam 9,5 mca. chciałam karmić tylko 6 mcy, ale dziecko nie chciało zrezygnować z piersi. Okres karmienia piersią był trudny, ale i też piękny

Gość taka jedna mama marcówka
DO MINIA85: twój synus jak widzę w stopce to juz spory chłopczyk i teraz idą mu dopiero pierwsze ząbki?

tak, jeszcze nie ma zębów- chodzi prawie, a szczerbol :) Jutro idziemy do pediatry, więc się dowiem, czy to zęby czy coś poważniejszego

Gość zapałka..........
Między innymi chcę przejść z poodu moich piersi przez te dwa miesiące stały sie okropne kształt i rozmiar blee a co by było dalej.... chcę się również zacząć odchudzać i przejść na jakąś diete i intensywniej ćwiczyć. Tylko boję się właśnie zapalenia itp piersi..

Lekarz może przepisać Ci tabletki na przepalenie pokarmu. Mi przepalał się sam, to nie powiem, pomęczyłam się 2 dni. Da się przeżyć, oby nikt się wtedy nie dotykał:D

Gość mojemu dziecku
pierwsze dwa zabki wyszly, gdy mialo 8 miesiecy-nie rozumiem, dlaczego sie dziwisz...

Gość Ja przestałam karmić
jak mały miał 10 mies i do tej pory żałuję(a to już prawie 3 lata).Musiałam przestać bo brałam bardzo silne antybiotyki.