Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolie fille

Alergia na farbe do wlosow

Polecane posty

Gość jolie fille

Czesc dziewczyny.Czy ma moze ktos rowniez uczulenie na farbe do wlosow czarna? Malowalam wczesniej wszystkimi kolorami wlosow i nigdy nic mi sie nie dzialo. A gdy zaszlam w ciaze wszystko sie zmienilo. Malowalam wlosy ziolowa farba,bez amoniaku,szamponetka i nic. Jedynie henna w tubce (szampon koloryzujacy) nie wywowal u mnie zadnej reakcji ale on sie szybko splukuje i w tej palecie nie ma koloru czarnego tylko czarna czekolada.. ;/ a to jest ciemny braz. A probowal ktos malowanie zwykla farba tylko nie dodykajac skory glowy,tak jak przy pasemkach? Moze warto sprobowac..?

Gość jolie fille
??

Gość jolie fille
?

Gość werkawerka
Hej, ja mam ogólnie wrażliwą i alergiczną skórę i nawet do henny byłam sceptyczna. A teraz farbowałam się pierwszy raz takim kremem, fryzjerka do ktorej chodze mnie tak strasznie zapewniala, ze tam sa takie skladniki, ze nawet najwiekszym alergikom mozna to nakladac. no i zrobilam delikatny kolor, bardzo podobny do mojego. Fajnie bo wlosy dostaly jakby nowe zycie i sie duzo ladniej blyszcza, a uczulenia i swedzenia faktycznie nie bylo. Aha, to byl krem color essence firmy CeCe of sweden. Oni tez maja normalne farby do wlosow i kosmetyki.

Gość leilaa
A próbowałaś Sanotint? Roślinna, dobrze farbuje i nie uczula.

Gość fififirifi
Sanotint jest super. Używam od dawna (bazuje w pełni na roślinach i można kupić przez neta na alergia.med.pl) albo henny Khadi (ta chyba spokojnie jest do kupienia w osiedlowym sklepie kosmetycznym).

Gość Gwizdka
Ja mam uczulenie na farby do włosów, strasznie mnie piecze po nich głowa. Próbowałam nawet takich o naturalnym składzie, ale problem ten sam. Do tego włosy mi wtedy strasznie wypadają. Mam preparat https://stopbol.pl/ na uczulenia. Wcześniej nie stosowałam go na skórę głowy, ale tak mnie swędziała, że zaryzykowałam i na szczęście problem zniknął