Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiunia32

żłobkowe problemy

Polecane posty

Gość kasiunia32

Cześć Wkrótce zamierzam oddać moje dziecko 8 miesięczne do żłobka. Wzięłam po d uwagę dużo opcji. Ta mi się wydaję jest najlepsza. Lecz mam dużo obaw. Ostatnio czytałam: http://dzieckodo1roku.blogspot.com/2011/07/zobkowe-nieprzewidziane-problemy.html aż mi ręce opadły. Czy naprawdę tak rygorystycznie podchodzą do maluchów. To chyba jakaś przesada. Pomocy. Już sama nie wiem co robić. Chciałabym uniknąć zbędnych nerwów.

Gość nie panikuj
nie wiem czy to teraz taka moda, ale jak jakies dziecko nie robi w danym wieku tego, co inne to zaraz zaczyna sie latanie po specjalistach, rehabilitacje. kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. moj kuzyn jest rehabilitantem i stwierdzil ostatnio, ze polowa dzieci, ktore do niego trafiaja wcale rehabilitacji nie wymaga. ja bym sie bala innych rzeczy-dziecko mojej siostry ze zlobka wracalo zasrane, glodne na przyklad...przeciez nie ma jedna pani nie opiekuje sie jednym dzieckiem, tylko kilkorgiem...

moje dziecko uczęszcza do żłobka od 5 miesiąca życia, a teraz ma prawie 3 lata. Jest to żłobek państwowy nie prywatny, a mimo to dziecko uwielbia tam chodzić, uczy się wielu nowych rzeczy, je bardzo ładnie, jest bardzo samodzielny. Też miałam obawy i łzy, ale okazało się, że dla mnie było to trudne, a dla dziecka wcale. I czym prędzej tym lepiej, bo potem dzieci nie chcą rozłąki...

Gość kasiunia32
nie panikuj i wolna i szczęśliwa obawiam się, bo faktycznie dzieci lekarze badają szablonowo. W określonym czasie musza wykonywać określone czynności. Az włos się jeży na głowie. Z tego co słyszałam, to faktycznie im szybciej dziecko odda się do żłobka tym łatwiej ono przyswaja się. Mnie dziwi i przeraża, ze jak dziecko ma problemy to zaraz specjaliści itd. Mozna się faktycznie załamać. Nie chcę dodatkowych problemow. Niechce tez mieć kłopotów bo dziecko czegoś nie umie. Boje się jak dziecko poradzi sobie w zlobku. Boję się tego. Dziewczyny jak myslivie maluch da rade zaklimatyzowac się??

Gość lepiej teraz niz pozniej
zeby nadganialoz aleglosci niz jak pojdzie do szkoly i bedzie lwe do potegi bo mamusia udawala ze nie widzi i nie slyszybo ma czas....

Gość kasiunia32
lepeij teraz niz pozniej chce oddac malucha do zlobka niech uczy sie zyc wwsrod innych dzieci moj maluch a co z chorobami?/