Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

weirdgirl

Kiedy dac dziecku mleko od krowy?

Polecane posty

Moja corka ma 10 miesiecy, karmie ja mm od 3 miesiaca, i zastanawiam sie czy zamiast mm moge jej dawac przegotowane ostudzone mleko z kartonu, od krowy? Wiem ze jej smakuje, ale nie mam zupelnie pojecia czy bedzie sie tym najadac? Mm jadla 200 ml, wiec ile jej dawac mleka od krowy, tyle samo?

Gość made8
ja synkowi dalam krowie jak skonczyl 1,5 roku

Gość moja ma 19 miesiecy prawie
..i oszczedzac na niej nie bede, podaje modyfikowane,nie jestem pewna co jest w tym super krowim mleku w dzisijszych czasach i bede podawac mleko bebiko do 3 lat albo i dluzej,oczywiscie dostaje jakies tam rzeczy na krowim bo nie uniknione,jednak do picia podaje wlasnie bebiko..Pozdrawiam !

Gość do ciebie...mn
Z kartonu to już nie mleko tylko napój mleczny. Krowy to na oczy nie widziało :/

Gość made8
czasem jak mialam mleko od prawdziwej wiejkiej krowy to troche rozcieczalam woda

Gość to ja odpowiem moze teraz
moja miala 4 mies jak jej dalam krowiegi i mialam gdzies opinie lekarzy - moj blad, bo na poczatku bylo ok, smakowalo, najdala sie a potem pomaranczowe plamy, ok 8-9 mies i powrot do mm - bebilon pepti niestety, teraz ma 2 i pol roku i kupuje kaszki z biedronki mleczny stary, od tygodnia, moze dwoch i jest ok,a powiem Ci,ze do mleka krowiego trzeba dodac cos wody,bo za ciezkie dla malca, ja chyba dawalam 30ml na 200 mleka 3,2procent

Gość ja dawalam od kiedy przestalam
karmic piersia ;) Sama zreszta tez bylam takim karmiona. Przeciez mozna sprobowac i w razie czego dawac cos innego. Moja woli krowie ;)

Gość to juz lepiej podaj jej swierz
lub pasteryzowane przegotowane mleko od krowy. UHT z kartonu to nagorszy syf jesli chodzi o mleko. Mi ono smierdzi. Ja czasem robie kaszke na mleku pasteryzownym, podgrzanym

Gość no to trzymaj
moje na razie pije od mamy, zastanawiam się kiedy podać mu od kozy?

Gość tra ta ta ta
Jak masz dojscie do mleka prosto od krowy i je rozcienczysz jak pisza dziewczyny wyzej to prosze Cie bardzo ...Nie stac Cie na mleko modyfikowane ? Przeciez 10 miesiecy to jeszcze maluszek,poczekaj chociaz do tego roku..Mleko z kartonu to sam syf czy tam z butelki nawet ,nie wazne za ile je kupisz,czy Laciate czy Lowicz czy inne..

Gość made8
w usa po roku zalecaja juz krowie u nas firmy 'mleczne' zarabiaja na rodzicach malych dzieci krocie i dlatego 'zlecja' nawet o 4 roku karmic modyfikownym

Gość tra ta ta ta
Od kozy mozna ,ale nie powinno byc jedynym mlekiem ktore sie dziecku podaje dlatego ze ma za duzo mikroelementow i obciaza nerki,natomiast barzo dobre dla alergikow,oczywiscie jesli sie podaje na zmiane np z mlekiem pepti...

a czy corka je produkty mleczne;budynie, jogurty , sery?Jak na nie reaguje?Jak ok to wstrzymaj sie jeszcze do 12 miesiaca zycia (na wszelki wypadek) . Do tego upewnij sie ze przetwory mleczne zagoszcza w jej diecie na stale. PO roku masz zielone swiatlo;przynajmniej od zagranicznych lekarzy:-)

Gość tra ta ta ta
made-nie wiem jak Twoje ale moje dziecko pije tyle mleka ,ze jak policzylam ilosc litrow krowiego agramature modyfikowanego wyszlo mi praktycznie na to samo..Mieszkamy w UK i przecietne mleko kosztuje funta za litr..A ja byle jakiego podawac bym nie chciala..wiec tyle w temacie !

Gość ja dawalam od kiedy przestalam
Ja sama unikam wszystkiego co przetworzone, cz modyfikowane, to nie zamierzam dawac tego dziecku jak nie trzeba ;) Dawalam krowie od ok 6 m-ca, bo wczesniej karmilam i starczalo mojego ;)

Myśle, że już możesz z powodzeniem wprowadzać ;) np rano krowie wieczorem mm. Po roczku bym dawała już tylko krowie :)

Gość moja ma 19 miesiecy prawie
A ja mam w nosie koncerny produkujace mleko ,nie zalezy mi na wydatkach tylko na zdrowiu dziecka ,jak mi ktos da gwarancje ze to mleczko od krowy jest tera zzgodne z zasadami zywienia i ma super norme to zamienie i tyle ! Na modyfikowanym chociaz mam sklad !

Gość Z biedy kraj nasz slynie..
Co niektore oszczedzaja na dziecku jak sie da ! Najlepiej nie podawajcie dziecku mleka od urodzenia bo modyfikowane,dajcie krowie bo zdrowsze buahahhaha !

Ok dzieki dziewczyny, caly czas daje jej modyfikowane, nie chce w sumie na stale dawac jej z kartonu, ale mam aktualnie problemy finansowe, i od czasu do czasu jak nie mam naprawde za co kupic mm, ktore powiedzmy szczerze troszke kosztuje, daje jej takie z kartonu.. Je jogurty codziennie, budynie tez czesto, bardzo lubi ale chcialam sie upewnic czy napewno nic sie nie stanie jak czasem wypije..

Gość uczona profesorka
ponoć mleko w kartonie jest już mocno rozcieńczone z wodą...

Gość mama podwojnie szczesliwa
Autorko-nie musisz kupowac przeciez Bebilonu,sa tansze modyfikowane mleczka ! Naprzyklad nan czy bebiko ,ja za dzieciaka bylam karmiona bebiko i wyroslam zdrowo !

Gość ANTYbellik
polecam poczekac do 12 m-cy ale powoli wprowadzac i obserwowac dziecko do ktrorejs tam wyzej: uht jest blee ale pasteryzowane ok bellik ty to do 3-ki "najmadrzejszych" sie zaliczasz zaraz po jagodzie i agatce....

Gość Mama roczniaka
Można kupić tez mleko w kartonie przeznaczone dla dzieci od pierwszego roku zycia. Nie smakuje jak proszkowe a ma przy tym dodatkowe wartości odżywcze m.in. zelazo

Gość gość
Zaczęłam dawać przed 3 urodzinami, co kilka dni zupę mleczną a tak cały czas karmię piersią.